Nederlandse expertise voor thuiszorg in Suriname

0

PARAMARIBO, 10 mei – Het Nederlandse Scholings Trainings en Opleidingscentrum, Stoc, stelt expertise beschikbaar voor het upgraden van de thuiszorg in Suriname. Er komt een netwerk voor kennisoverdracht en kwaliteitsverbetering. Uitgangspunt is de herstructurering die regering voorstaat.

Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid wil vooral uniformiteit bij de gespecialiseerde opleidingen. De Nederlandse kennis en ervaring komen dan goed van pas. “Opdat het wiel niet opnieuw hoeft te worden uitgevonden”, wordt geredeneerd. Stoc wil de eigen kennis van zorg, wonen, welzijn en dienstverlening aanpassen aan Surinaamse normen en zorgsituaties. Eerder zijn initiatieven ondernomen vanuit Suriname.

Met steun van Nederlandse experts van Surinaamse komaf zijn plannen uitgewerkt voor opleidingen. De opleiding voor verpleegkundigen Covab traint reeds jaren zieken- en bejaardenverzorgers. Via projecten wordt getracht tegemoet te komen aan de groeiende vraag. Een ander initiatief betreft de bouw en exploitatie van een zorghotel. Als doelgroep gelden vooral Nederlandse toeristen die medische zorg behoeven.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.