maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wordt zuinig op zelf geteelde rijst

Suriname wordt zuinig op zelf geteelde rijst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mei – Suriname wil het de komende tijd extra zuinig aan doen met eigen geteelde rijst. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Met de stijgende prijzen op de wereldmarkt is het extra oppassen geblazen. De export zal scherper in het oog worden gehouden.

Het vrij losse exportbeleid van de afgelopen jaren wordt aangepast. “De exporthoeveelheid wordt vastgesteld. Exporten boven een bepaalde hoeveelheid worden niet toegestaan”, zegt Raghoebarsing tegenover de Ware Tijd. Dit gebeurt in overleg met de exporteurs. Wie denkt te gaan smokkelen via de buurlanden, zou wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen.

De grensbewaking zal worden opgevoerd. “Maar ook in Paramaribo is bekend dat schoeners wel eens rijst meenemen in hoeveelheden die groter zijn dan de bemanning nodig heeft”, aldus Raghoebarsing. Suriname wil absoluut profiteren van de marktsituatie. Daarom zal de productie gestimuleerd worden. Onder meer wordt bekeken hoe de financiering rond te krijgen voor boeren die weer willen inzaaien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Hierbij wens ik Suriname en de rijstboeren veel succes toe. Er valt zeker wat te verdienen, maar vergis je niet. De inflatie van het verdiende geld is bijna even hoog als de gestegen prijzen van goederen. Dus wees voorzichtig met te goedkoop verkopen aan het buitenland.


  Maak melding
 2. op wat gaan de ex boeren saaien.een groot deel van deze boeren leven niet meer.de minister denkt een aanloop te nemen met de overgebleven boeren dat nauwelijks op hun benen kunnen staan.
  belofte maakt schuld


  Maak melding
 3. De minister moet mensen gaan stimuleren om op grote lapen grond rijst te gaan verbouwen ipv van de bestaande boeren meer te stimuleren pm meer te laten produceren want dat blijkt toch niet zo efectief te zijn.

  Beter 3.500 boeren die pp 10 hectare hebben als 800 boeren die 12 hectare hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES