dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinam Airways kan brandstofrekening niet aan

Surinam Airways kan brandstofrekening niet aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mei – De SLM wil overheidssubsidie om de steeds duurder wordende brandstof te betalen. Dit zegt minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme. Het bedrijf komt niet meer uit de kosten. Per maand moet ruim drie miljoen dollar worden opgehoest.

Dat geld gaat voornamelijk naar brandstof voor de internationale vluchten. Het einde is niet in zicht gezien de situatie op de internationale energiemarkt. “De SLM gaat er enorm onder gebukt en daarom wil ik met president Venetiaan en mijn collega van Financiën praten over mogelijke subsidie”, zegt Apinsa tegenover de Ware Tijd. Als voornaamste argument geldt dat het bedrijf volledig eigendom is van de staat.

De SLM zit midden in een saneringsproces. Onder meer wordt overwogen de Boeing 747-300 te verkopen. De voornaamste kritiek op het toestel is dat het relatief veel brandstof verbruikt. Diensten die niet behoren tot de kernactiviteiten zijn afgestoten. Het afvloeien van personeel is totnogtoe vermeden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Waarom krijgt het management geen brevet van onvermogen? Omdat ze dus een kerosineslurper hebben aangekocht terwijl het misschien loonde naar een iets zuiniger toestel om te kijken.

  Maar ja, als de enige aandeelhouder zelf ook over zulke IDIOTEN beschikt….dan is het de lamme leidt de blinde:-)


  Maak melding
 2. Hoewel ik daar ook aanspraak op maak ben ik de mening toegedaan dat, dat IPB gedoe maar moet worden opgeschort tot betere tijden. Het is toch te gek voor woorden dat bloedverwanten van SLM-werknemers in deze tijd nog wel, voor een habbekrats op- en neer kunnen hoppen.

  Voor de rest is in vergelijking met soortgelijke vliegmaatschappijen, onze carrier veels te log. Er werken te veel mensen.


  Maak melding
 3. in een normaal functionerende economie dan zou slm de brandstofkosten wel doorberekenen aan de consument!!!

  Waarom moet de overheid voor betalen?? en btw de tickets zijn zo duur dat al word een vat olie $500 dan nog moeten ze winst kunnen maken ….


  Maak melding
 4. dit is de zogenaamde harmonie(afspraak)model tussen politici/vakbondsleider wijlen de heer f.derdy en de toenmalige directeur nu wijlen mr.m.mungra.opzicht was dit geen slechte deal maar langzamerhand werd het bedrijf omgetoverd in een soort van spa/paraman bedrijf.mensen werden in dienst genomen zonder enige ervaringen en werden gebombardeerd tot de directie met veel zeggenschap.men heeft deze toen gewaarschuwd maar de onervarenheid heeft toen gewonen van de ervarend en gediplomeerde op luchtvaart gebied.

  de lease model werd gedeeltelijk verlaten en ging men over tot aankopen.


  Maak melding
 5. Jullie domme beesten!snappen jullie niet hoe dat ding werkt?
  jullie zijn zo stom geweest om een afgedankt toestel te kopen ,typisch sranang man ,en niet te weten dat het een miskoop was.De kosten die zijn gemaakt om het vliegtuig in gereden te krijgen waren al genoeg om een splinter nieuw vliegtuig te kopen ,maar ja wat wil je als de president van het land zelf zo stoffig is?vorige week mandag steeg die kist op van schiphol en dat ding bleef hangen in de lucht ,ik dacht dat het op de snelweg zou neer storten.Wan sani sranang man um sabi tak`un lobi but`butu.


  Maak melding
 6. reeds enige tijd is er een discussie gaande om personeelsleden die “ten onrechte” in dienst worden gehouden te doen afvloeien. men is nog jaren in duscussie maar tot een uitvoering komt er niet en ik vraag me af of de slm nog het recht van bestaan heeft als de onderneming die “jaar in,jaar uit” geen
  geen winst maakt. maarja in de “LOODZWARE” top zitten toch ook familieleden van politici z.a. de zoon van de V.P.etc. die geen klap uitvoeren en de lasten van het bedrijf drukken.
  wordt het dan niet tijd dat er daadwerkelijk gesaneerd gaat worden en/of moet de ticketprijs weer omhoog ten koste van de SURINED’S???????????????


  Maak melding
 7. een kind met een waterhoofd breekt ooit zijn nek. Het loodzware personeelsbestand is de ondergang van slm. De slm is al decennia aan de beademingsapparatuur dankzij de dure tickets en de surneds die suriname regelmatig bezoeken. slm is reeds klinisch dood. trek in hemelsnaam toch de stekker eruit en verlos de patiënt uit zijn lijden


  Maak melding
 8. Ik begrijp het steeds niet wij betalen als wij vliegen een brandstof toeslag op ons ticket de vraag is wat doet men met die toeslag.Binnen kort verhoogd Nederland ook zijn vliegtax de ticket worden ook duurder.
  Schiphol wordt de duurste vlieghaven van europa.Slm denk er goed aan naar Belgie uit te wijken.Ik vraag me af of het vliegtuig efficient gebruikt wordt, ik zie het vliegtuig meer op de grond op schiphol dan in de lucht.Op Zanderij kan parkeergeld in gevoerd worden .Als ik de berichten heb begrepen ziet het niet goed voor de Slm.
  Dag SLM


  Maak melding
 9. In de luchtvaart zijn de winst-marges zo klein dat alleen efficiënt draaiende maatschappijen met zuinige kisten het hoofd boven water kunnen houden.

  De 767 bijnaam “super glider”(Martin air) heeft bewezen veel zuiniger te zijn en zelfs als zweefvliegtuig te kunnen landen(gebeurd op de Azore en in Canada).


  Maak melding
 10. Typisch Surinaams. Ereneng doe i, maar we kopen een 747, waarvoor wij niet eens de brandstof kunnen betalen. Bij willekeurige pompstations merken we toch ook hoe mensen met heuse bolides voor 10- en 20$RD komen tanken.

  Wij moeten gewoon de tering naar de nering zetten. Wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven.

  Laten wij op een verantwoorde manier onze trots opeisen. Dit leidt sooner or late naar de afgrond. Ik ben ook apetrots om plaats te nemen in een van werelds grootste vliegtuigen, waarvan de crew volledig onze Sranantongo beheerst.

  Laat in de fase van onze ontwikkeling het vliegen over aan anderen. Wij hebben in tijd er niet voor gezorgd dat wij een Boeing-747 300 kunnen behappen.


  Maak melding
 11. Ze moeten dat stuk schroot gwn verkopen of in ieder geval weg doen en een flinke bezem door het personeels bestand halen en natuurlijk te beginnen bij te onervarende en de mensen die overbodig zijn.


  Maak melding
 12. de slm is synoniem met de surinaamse man uit de vorige eeuw.
  Ze doen groot, hebben buitenvrouwen waarvoor ze sugar daddy’s spelen, maar in hun eigen hus is het kommer en kwel.
  Geen geld voor onderhoud van getrouwde vrouw en wettelijke kinderen en een huis zonder meubels.


  Maak melding
 13. Gewoon weg met de slm en andere maatschappijen toelaten die niet klagen en goedkoper zijn.De slm heeft teveel personeel.Die kist zal het niet lang meer volhouden.Het zou naar de sloop gaan ,maar suriname wou het toch hebben.

  De slm wou laten zien aan de klm en iedereen dat ze ook zo geweldig zijn.

  Gewoon dieven zijn het


  Maak melding
 14. Wat ik niet begrijp is dat de SLM directie een paar maanden geleden nog te kennen heeft gegeven dat ze redelijke winsten hebben geboekt en dan de noodzaak tot sanering niet aan de orde is. Er is hier duidelijk geen sprake van beleid, hetzelfde ook bij de regering die wel zeker er toe over zal gaan om de SLM te steunen, want we mogen een Surinaams bedrijf niet kapot laten gaan. Als de SLM niet op zich zelf kan staan dan moet de stekker er maar uit getrokken worden. Kun je dan de bonden het kwalijk nemen als die om loonsverhoging vragen? Venetiaan zit straks tien jaar aan de macht. Hebben we in deze tien jaar stappen vooruit gezet? Neen.


  Maak melding
 15. #5,
  Ik kan wel snappen dat kippen geen hersenen hebben, maar dat jij zoveel b.s. kan uitkraaien gaat ieders verstand te boven. Of weet je niet wat het gevolg is van het crashen van een vliegtuig van dit kaliber?


  Maak melding
 16. naar mijn gevoel wordt er op zeer geraffineerde wijze bij de s l m gestolen.
  de interne controle speel gedeeltelijk het spelletje mee.
  en wij moeten ook oppassen dat dit geen set is van de directie om de toekomstige verhoging goed te praten.


  Maak melding
 17. Is het waar dat broertje Brunswijk Pres.Commissaris is bij de SLM en dat bij vele vluchten de buseniss-class voor meer dan 60% bezet is met mensen die op Brunsie lijken?

  Zijn ze ineens zo kapitaalkrachtig geworden?

  Me no know!!!


  Maak melding
 18. Deze aankoop was zeker geen miskoop.
  De kist heeft zijn werk gedaan en moet nu inderdaad vervangen worden.

  Zuiniger zijn bv 777 en Airbus A330. Kosten meer als $200miljoen. Pe den mus fen’ a moni?

  Leasen is te doen, maar dan moet de kist dagelijks vliegen wil je winst maken en niet zoals nu 4 dagen op Schiphol geparkeerd staan.

  Ik zou zelf gaan voor koop van een nieuw of jong toestel en ergens een flinke lening afsluiten.


  Maak melding
 19. Hoe lang wordt er overwogen om dit toestel te verkopen??? Ongeveer 2 jaar geleden zijn er oriëntatiegesprekken gevoerd met Boeing en Airbus.Afgelopen jaar had men beloofd een keuze te maken met welke vliegtuigbouwer ze in zee zouden gaan en welke type machine aangeschaft zou worden.NOODKREET SURINAM AIRWAYS.:IK VERZUIP!!!!!!!


  Maak melding
 20. trekken aan een dood paard?
  adem blazen in een dood berenjong?
  kippen die bij de poelier hangen kunnen geen eieren leggen!
  een koe aan de haak in een slachthuis levert geen melk!


  Maak melding
 21. basja ranki,

  de crew spreekt sranan tongo en de organisatie heeft een afrikaans structuur.
  waarom niet het vliegtuig en crew verkopen aan ghana?¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding
 22. De boeing was een domme prestige kwestie. Nu zitten we met dat overigens pracht van een bakbeest in de maag.

  Hoe verder? Me no know!


  Maak melding
 23. DIe 747-300 van KLM werd afgeschreven omdat het al een oud type toestel is en de motoren veel brandstof verbruiken in vergelijking met de 747-400, 777’s en de A340.

  De fout van Surinam Airways is dat ze hiernaar niet hebben gekken op lange termijn.
  Geld is er niet en zal er sowieso nooit komen om een beter vliegtuig dan de 747-300 aan te schaffen.
  Verkopen is beter en om moderne en kleinere toestellen te kopen om te vliegen in het caribisch gebied.
  Laat Amsterdam – Paramaribo of andere intercontinentale bestemmingen over aan buitenlandse maatschappijpen.

  Ik vraag me keer op keer af hoe SLM steeds het hoofd boven water kan houden en nog steeds niet failliet is.


  Maak melding
 24. @ jap-japi

  DIe van de Azoren was een Airbus A330 van Air Transat. Sab sa ye takkie. Die van Canada was een 767. Beiden toestellen zijn zonder brandstof veilig geland maar daarvoor hadden ze verdomd goede piloten.

  Hoop niet dat Surinam Airways deze toestellen ooit daarvoor zal aanschaffen.
  Ik twijfel of piloten van Surinam Airways goed getriand zijn voor deze situaties.


  Maak melding
 25. Ai baja, zoveel negatieve berichten over de SLM.
  1) toegegeven het personeelsbestand is niet inverhouding tot het aantal vliegbewegingen van de SLm.
  2) er zijn teveel mensen die een onverantwoord beroep doen op dure stoelen bij de SLm.
  Beide punten zijn bedr.econ erg nadelig.

  Dit is natte vingerwerk, omdat behelave de Staat Sur geen andere derden inzicht hebben in het reilen en zeilen van de SLM.

  Maar ze gaan het wel redden.


  Maak melding
 26. Ik ga verlopig niet meer met de SLM vliege boi dalijk gaat ding uit de lucht vallen vanwege uitgestelde onderhoudt. No mang mi no wani dede ete


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES