maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname zit verlegen om Amerikaanse dollars

Suriname zit verlegen om Amerikaanse dollars

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Er heerst een tekort aan Amerikaanse dollars. Dit meldt dagblad Suriname. Waar de omloop van euro’s vrij normaal verloopt, is de vraag naar de dollar toegenomen de afgelopen maanden. Het heeft er veel van dat de adviezen van experts ter harte genomen worden.

Ook minister Clifford Marica van Handel & Industrie heeft vaker opgeroepen tot het switchen van importbronnen. Door het grote koersverschil tussen euro en dollar, lijkt het importeren uit dollargebieden aantrekkelijker. “Het bankwezen, waaronder de deviezen- en handelsbanken, kan niet in voldoende mate voorzien in de verzoeken van importeurs”, zegt directeur Anne Harmsma van RBBT bank.

Kennelijk wordt vaker gekocht met dollars. “Het gaat om grote importen, waarvoor grote bedragen in dollars vereist zijn”, aldus Harmsma. Of het op termijn ook te merken zal zijn op de schappen, valt te bezien. De herkomst van consumptiegoederen is totnogtoe niet af te lezen van de prijzen. Alles is even duur. Intussen kunnen incidenteel dollars worden gekocht bij de Centrale Bank van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Heel simple, geeft meer meer voor de Amerikaanse Dollars. Dus meer Surinaamse dollars voor. Niks is gratis en er zijn kosten aan verbonden bij het inwisselen. Zo maken jullie de NedSurinamers blij mee.


  Maak melding
 2. Er zijn twee mogelijke oorzaken.
  -1- Er wordt eer geimporteerd tegen dollars tkv de Eur dan voorheen.
  -2- De spaarcenten in Euro’s worden massaal omgezet naar sokken met dollars omdat men op een koersstijging speculeert. (Veel mensen in SME houden door de devaluatie wijs geworden liever hun spaargeld in eigen beheer en in vreemde valuta dan in SRD op een rentedragende bankrekening. Geef ze eens ongelijk.)


  Maak melding
 3. HHAAAAAAAAAAAAAAAAA de zg stabiliteit van de aapachtigen.

  Luister jullie die met de bul in de bil rondlopen, met jullie schapen hersens.

  De enige manier om een land op te bouwen is produceren of het nou om grondstoffen of diensten gaat.

  Het enige wat jullie zg leiders in ons geliefd Suriname produceren is sperma, en niet eens goede maar blauw waterachtige.

  Sarie


  Maak melding
 4. dit is fabel nu al zit suriname zonder us dollars.
  de president bij de centrale bank heeft nog geen twee maanden terug bekend gemaakt over het bedrag in us dollars.en dat de s r d stabiel is.wat is nu verkeerd toe gegaan.

  als hij dit bedrag denkbeeldig zou moeten verdelen onder de bevolking in suriname dan zouden elke landgenoot kunnen rekenen op een us dollar.
  de armoe begint slechtere vormen aan te nemen.

  zelf de pensioensfonds bij de overheid is leeg geplunderd
  suriname is bankroet.


  Maak melding
 5. Toen de Euro nog niet bestond was de US Dollar de hoogste valuta.In die tijd hebben de Kraaien een hoop geld in hun zak gestopt en op hun buitenlandse rekeningen.Dus als men zich afvraagt waar de dollars zijn,kijk eerst in de brandkast van de heersers die het toen voor het zeggen hadden.Maar die Dollars zijn nu wel witgewassen in Euro’s


  Maak melding
 6. Hoe weet je dat zo goed, Sari????

  Heb je ervaring ermee, met dat blauwe!!!!!

  Massaal afzet van produktie en landbouw goederen is de oplossing. Daarvoor moet er toch gewerkt worden, en je weet het he. Veel mensen zijn allergies voor werken en kiezen liever voor een kantoorbaan bij de overheid.

  Elk producent moet dus voor 10 ambtenaren zorgen.


  Maak melding
 7. mischien is het een idee dat al die assemblee leden, ex-ministers en ook de huidige die miljoenen US dollars op hun rekening in het buitenland hebben staan het in s’landskas te storten opdat de regering verder kan en in betere tijden hun zakken weer kunnen vullen.


  Maak melding
 8. Ter verduidelijking:

  Het kan in een “kleine markt” als die van Suriname dat er geen dollars te krijgen zijn bij de commercieële banken

  Maar wij moeten niet vergeten dat bij de centrale bank een reserve 900.000.000. usd zit , en als wij de min. mogen geloven ,komt er elke maand 15.000.000 usd bij.


  Maak melding
 9. Maken jullie je zelf maar af, op het forum !
  Intussen zitten de heren daar in het DNA lekker hun zakken te vullen en te genieten van het domme volk zoals elke politici dat betaamt overal in de wereld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES