dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOverheid Suriname blijft verdienen aan brandstof

Overheid Suriname blijft verdienen aan brandstof

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – De regering kan moeilijk zonder de brandstofbelasting of government take. Dit zegt minister Humphrey Hildenberg van Financiën. Er is dringend veel cash nodig. Weliswaar is er alle begrip voor de doorwerking op de prijs aan de pomp.

“Maar we moeten elke maand de salarissen, AOV, pensioenen betalen”, zegt Hildenberg. De government take afschaffen zou betekenen dat de staatshuishouding enkele jaren terug valt. Nu wordt maandelijks nog zo’n vijftien miljoen dollar overgehouden. Invoering van andere belastingvormen is geen optie. Die zouden pas op lange termijn effect kunnen sorteren.

De druk van de brandstofprijs wordt wel erkend. “We gaan niet ontkennen dat de inflatie onder druk staat”, aldus Hildenberg. Aan de andere kant is niets van die druk terug te vinden in het verbruik. “De prijs is nu hoog, maar ga de cijfers na: ondanks de stijgingen van het moment zie je geen situatie waarbij gezegd wordt dat er minder brandstof geïmporteerd moet worden.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. ”Invoering van andere belastingvormen is geen optie. Die zouden pas op lange termijn effect kunnen sorteren.”

  dat is juist goed, we moeten oplossingen hebben die op de lange termijn merkbaar zijn. dat is ook beter voor de economie voor de komende generaties


  Maak melding
 2. Dieselbrandstof wordt op beduidend eenvoudigere wijze gewonnen. Waarom zijn loodvrijbenzine en dieselbrandstof nagenoeg even duur in Suriname?


  Maak melding
 3. Aan NR 1, hoezo invoeren van andere belastingen? dat is gewoon het ene probleem veranderen in een ander probleem, en de benzine tax is alleen schadelijk als de olieprijzen hoog zijn dus niet permanent zoals met andere belastingen, want het enige wat de surinaamse overheid rest is of een hoger inkomsten belasting of BTW, Hoe dan ook de consument word van geen van ze beter. Men moet gewoon accepteren dat er op dit moment een olie(crisis) en een voedselcrisis zijn wereldwijd!! en niet alleen in SR….

  Als men wat wilt doen in suriname moet men de productie opvoeren, natuurlijk eerst beginnen met daadwerkelijk iets te produceren. Want zelf daarin is het triest gesteld met SR, gezien alle natuurlijke hulpbronnen.


  Maak melding
 4. Waarom kunnen de surinamers niet een stapje terug ?
  In mijn tijd waren er veel paarden en ezel wagens. Nu zijn er helemaal niets meer van over gebleven. Paarden en muildieren hebben USA groot gemaakt. Ga terug in naar de tijd van bromfietsen en fietsen, dan ga je zien dat je wel uitkomt met je salaris. Offrs moeten ze brengen en niets anders.

  Asoade


  Maak melding
 5. basja Ranki. Bij raffinage komen beide producten gelijktijdig vrij. Dus als de ene makkelijk te maken is is de andere dit ook!
  Het enige verschil is de verhouding waarin ze vrijkomen, de vraag naar beide producten en de transportkosten.
  Omdat benzine sterkbrandbaar is en SME alles importeert is benzine begrijpelijker wijs relatief duurder dan olie.


  Maak melding
 6. de vraag is hoger dan de aanbod
  dit is een normale zaak van de wereld.de deskundigheid bij anderen maakt het proces nog ingewikkeld


  Maak melding
 7. Staatsolie-diesel is alleen geschikt voor zware motoren, zoals schepen, zwaar materieel en dergelijke. De overige diesel, zoals gebruikt wordt door automobielen, wordt ook normaal geimporteerd. De crude van Staatsolie wordt in het buitenland geraffineerd tot bruikbare brandstof en komt per kerende post weer terug naar SME. Daarom is het belangrijk de government-take te handhaven totdat SME over eigen raffinaderijen beschikt. Waarschijnlijk in 2012.


  Maak melding
 8. Belasting innen is altijd goed. Maar wel op een eerlijk manier. Iedereen moet naar vermogen belasting betalen.

  Het is idioot als je een limousine en een paleis heb, dat je klaagt dat je belasting moet betalen.

  Aan de andere kant is het ambtenaren stelsel te groot. Dit kost heel veel geld en is niet gezond voor de economie.


  Maak melding
 9. Ja en kijk eens wat de klm en slm doen ,steeds met de ticket prijzen.Ze zeggen de brandstof is duur.Waarom kan je dan al naar Amerika en Curacao voor bijna 450 euro??

  De surinamers worden gewoon genaaid.En ze kunnen niets doen,dan alleen maar commentaar geven.

  Gewoon stoppen met vliegen met deze maatschappijen.

  Maar ja wie gaat dat nou doen ? Dus blijf maar betalen.

  Ja het binnenland krijgt alles gratis.Goede vrienden van venetiaan.


  Maak melding
 10. ja he , regering krijgen graties benzine, diesel, auto, hoef geen betasting te betalen, hebben een heel groote salaris, bijna de helf van de dollars in sur word onder elkaar verdeeld, vakantie graties met gezin, en familie, graties zak geld, hoe wil je dat dit land vooruit gaat, meer dan 25000 spook arbeiders, en er komen elke dag meer bij, zo willen ze de verkiezing winnen.


  Maak melding
 11. Ik vindt dat iedereen belasting moet betalen inc onze corpute&zeflverijkende president en zijn ministers.

  En haal AUB een bezem door de ambtenaren want het zijn er te veel,ze kosten alleen maar geld en leveren niets op.
  En laat ze die mensen dan maar stimuleren om rijst en graan te verbouwen want dan levert het teminste nog wat op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES