vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse leraren blijven actie voeren om ‘rede’

Surinaamse leraren blijven actie voeren om ‘rede’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mei – De protestactie in het middelbaar onderwijs gaat onverkort door. Volgens de Bond van Leraren, BvL, kan alleen redelijkheid de huidige koers doen veranderen. Die redelijkheid zal de regering aan de dag moeten leggen, wil het schooljaar nog gered worden.

De vakbond voor de rechter slepen zal geen zoden aan de dijk leggen. De ontevredenheid over de nieuwe beloningstructuur zal er niet door worden weggenomen. Volgens de Ware Tijd is het Openbaar Ministerie al gevraagd een kort geding aanhangig te maken. Het vorig schooljaar heeft deze manoeuvre reeds vruchten afgeworpen. De leraren werden toen gedwongen tot hervatten van het werk.

De BvL schijnt nu weinig onder de indruk. De staking duurt al bijna een week en heeft het middelbaar en pedagogisch onderwijs haast compleet lamgelegd. Ouders en studenten vrezen verlies van het schooljaar als er niet binnen enkele dagen overeenstemming wordt bereikt. De schoolexamens staan voor de deur en door een eerder staking was al een grote achterstand opgelopen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. het lijkt wel als in het communistische China. Daar word je ook gedwongen om te werken voor heel weinig loon en worden stakingen door de regering onderdrukt.


  Maak melding
 2. Aan het einde van ook dit schooljaar zullen goed opgeleide leerkrachten zich weer in den vreemde aanmelden voor een beter bestaan. De onbevoegde krachten blijven achter en zo gaat het Surinaams onderwijs naar de bliksem.


  Maak melding
 3. Beste leraren, redelijk zijn betekent niet alleen rede verwachten van de tegenstander, het betekent vooral ook zelf redelijkheid betrachten. Het onderwijs lamleggen is als gezondheidszorg lamleggen, de prijs is direct ten nadele van studenten, scholieren en patienten. Werkers in deze sectoren grijpen daarom in allerlaatste instantie naar het stakingsmiddel. Redelijkheid nu – deze regering is geen militaire dictatuur a la Bouta-regime – betekent onderhandelen voor een goed resultaat. D.w.z. de eigen belangen nastreven, rekening houdend met de belangen van de scholieren en daarmee de toekomst van het hele land. Regering en BvL weest u beiden redelijk! BvL laat je niet misbruiken door hen die slechts dyugu dyugu in het land willen om hun 8 december proces te ontlopen.
  Waarnemer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES