Surinamer componeert antwoord voor Anne Frank

5

Het Joodse meisje Anne Frank zat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Amsterdam met haar familie. Anne schreef vele brieven in haar dagboek, gericht aan ‘Kitty’. Niet één ontving ze er terug. Mahinder Toelaram, geboren in district Nickerie in Suriname, bedacht een muzikaal antwoord, een theaterconcert met de titel Dear Anne.

“Elk hoofdstuk dat Anne in haar dagboek schreef begint met ‘Lieve Kitty’, maar eigenlijk heeft ze nooit antwoord teruggekregen. Toen ben ik achter het keyboard gaan zitten en heb ik haar een liedje teruggeschreven. Lieve Anne, dat is uiteindelijk Dear Anne geworden”, vertelt Toelaram. Hij schrijft de liedjes zoals hij haar nu ziet als ze nog zou leven schrijft Radio Nederland Wereldomroep.

Het stuk wordt opgevoerd door drie solisten, onder wie Toelaram. Verder worden de vocalen verzorgd door een tenor en een sopraan. Zij worden begeleid door de eigen band van Toelaram Pure, een symfonisch orkest en een koor. “Bij elkaar staan we met 30 tot 35 personen op het podium.”


5 REACTIES

  1. Slavernij is nog lang niet afgeschaft. Onderleiding van Politie commisaris Aart Smit is Amsterdam-zuidoost verandert tot een concentratie kamp van negers waarin iedereen verdacht is. Surinaamse burger worden dagelijks grof mishandeld, wederrechtelijk beroofd en vernederd door voornamelijk blanke politieagenten o.l.v. Aart Smit. De slavernij is nog lang niet afgeschaft. Facisme is de nieuwe bedreiging voor Surinamers in Amsterdam Zuidoost


    Maak melding

  2. wat heeft anne frank voor ons gedaan dat ze zo belangrijk is geworden, alleen een dagboek geschreven. er zijn miljoenen soldaten voor onze vrijheid gestorven terwijl ze de vrijheid niet zelf konden meemaken, hun verdienen de meeste respect en niet anne frank.


    Maak melding

  3. Dat is het zelf erkennen van de Nederlanders dat zij fout zaten in de oorlogsjaren 1939 – 1945. Zij hebben hun mede landgenoten dood laten gaan. (Met alle respect voor hen die mensen hebben laten onderduiken) Maar ik denk dat het overgrote deel van de bevolking de joden gewoon als allochtonen zagen. Zij hebben er toch niks van geleerd,kijk maar naar Wilders en Verdonk in de peilingen gaan hun partijen toch ver vooruit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.