Oppositie Suriname smeedt mammoetcombinatie

20

PARAMARIBO, 2 mei – De oppositie is haast rond met het smeden van een mammoetcombinatie. Volgens eigen berichtgeving gaan Desi Bouterse’s NDP, DNP 2000 van ex-president Jules Wijdenbosch, BVD van zakenman Dilip Sardjoe, KTPI, A1+, Pendawalima en PALU formeel met elkaar in zee.

Er is reeds afgestemd over het gezamenlijk optrekken rond de verkiezingen van 2010. Welke vorm de samenwerking zal aannemen, wordt nog bekeken. De partijvisies moeten nog gesynchroniseerd worden. Aan nobelheid en goede bedoelingen ontbreekt het in elk geval niet. “Overeengekomen is dat de samenwerking niet gestoeld zal zijn op louter het verkrijgen van regeermacht, maar om de economische malaise een halt toe te roepen.”

Er wordt dan ook naarstig gewerkt aan ‘ontwikkelingsmodellen.’ Uiterlijk juli moet de samenwerking beklonken zijn. De bedoeling is tegen die tijd een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met ontwikkelingsprogramma. De NDP en DNP 2000 hadden eerder al besloten samen op te trekken. DNP 2000 wordt geleid door voormalige kaderleden van de NDP.


20 REACTIES

 1. En hebben ze al een gemeenschappelijk programma gepubliceerd met hun standpunten, acties en natuurlijk bindende targets?
  Nu lijkt het er meer op dat alle boven verzameld worden om straks achter gesloten deuren met elkaar om de inmiddeld weer goed gevulde staatskas te knokken.
  Jongens pas toch op er is echt niet genoeg voor iedereen.


  Maak melding

 2. ik ben benieuwd hoe hier op deze site gereageerd met de mammoetcombinatie bosje sardjoe en bouterse nou grotere boeven bij elkaar kan je niet hebben zijn het deze mensen die suriname moeten redden laat mij niet lachen de verpakking zal wel nieuw zijn maar de inhoud is het zelfde maar als ras echte democraat zeg ik wat de surinaamse gemeenschap ook mogen kiezen het is hun keuze .


  Maak melding

 3. Goed idee NDP en mede loosers,

  Het wordt de coalitie partijen nu makkelijk gemaakt om goede propaganda te voeren gezien het feit dat nu alle boeven en moordenaars uit het verleden zich hebben verenigd in een partij. 2010 wordt het jaar van het afgerekenen met deze zeer zwarte bladzijden uit het verleden van Suriname.


  Maak melding

 4. ik heb geen moeite met geen enkele politieke combinatie als het doel is ‘hoe breng ik suriname economische op een hoger niveau’.
  Alleen dit kan ertoe leiden dat suriname economische er beter voor staat dan nu het geval is.
  Suriname heeft nu een reserve opgebouwd van $400.000 .
  De verleiding is groot om dit bedrag in een keer op te souperen maar het zou juist van fatsoen getuigen wanneer het beleid van deze combinatie zou zijn hoe help ik suriname vooruit.
  Let wel dat er een team aanzit die geen besmet verleden heeft en die deskundig is op zijn departement.Wanneer dit soort zaken ontbreken en gaat voor eigengewin ben ik bang dat er weer een team komt die alles moet repareren.
  Denk goed na wat u wil met het land en ga voor het bovengenoemde’HOE KAN IK SURINAME ECONOMISCH INTERNATIONAAL OP DE KAART ZETTEN’


  Maak melding

 5. Wat zijn de doelstellingen met betrekking tot welvaart en welzijn van het volk?
  Wat wil men na de verkiezingen berieken?
  Hoe zit het regeringsbeleid uit?
  welke strategieen en tactieken zullen worden toegepast om die doelstellingen te realiseren?
  wat zal de meerwaarde zijn?
  Hoe zit het programma eruit?
  wat zal men eerst aanpakken en wat erna?
  Hoe zal men te werk gaan?
  wat heeft men gerealiseerd na de regeerperiode?
  Hoe ziet het buitenlands beleid eruit?

  Zal er een duidelijkheid worden gegeven richting het volk wat deze partijen willen doen voor het volk. En waarom zou het volk op deze partijen moeten stemmen?

  Tevel vragen om op te noemen als kiezer. wie zal het antwoord op die vragen geven.

  We zullen zien wat 2010 met zich meebrengt.
  Hoe kritsch is de Surinaamse kiezer?


  Maak melding

 6. Goed zo weg met front. Het wordt ook tijd om voor 1 partij waarin ras en cultuur geen rol meer spelen. geef deze monstercombinatie maar een andere naam alleen dan kan gewerkt worden naar econ. ontw zonder belemmeringen van demografische drempels.


  Maak melding

 7. Haha,

  De mammoet samenwerking om de maffia terug te brengen aan de macht om hun plunderingen te hervatten.

  De intimidatie-praktijken zullen straks weer hoogtij vieren, de rechtsgang weer gaan frustreren en bovenal de nu op poot gezette economische vooruitgang de das omdoen.

  Bij deze lieden gaat het meer om de hak van hun baas te redden maar niet om Suriname te redden.
  In weerwil van wat zij nu zeggen ten spijt, het gaat hen om andere belangen dan het Surinaams belang.

  Wat ik wel hoop is dat deze boevencombinatie in het binnenland van Suriname geen enkele zetels krijgt.


  Maak melding

 8. Het is maar te hopen dat Desi Bouterse tegen die tijd veroordeeld is en vast zit. Hij voegt echt niets toe aan de politiek.
  Behalve een moordenaar en drugsdealer is hij een populist van de eerste orde en daar is Suriname echt niet bij gebaat.


  Maak melding

 9. mammoetcombinatie zonder achterban is water naar zee dragen.
  het zou beter zijn als de n d p alleen de verkiezing ingaan.en daarna een combinatie gaat vormen met de overige oppositie partij(en)dat met een of meerdere zetels binnen komt.


  Maak melding

 10. soso voevoeroemang, geluk zoekers,banditieten, rovers, criminelen. zijn 1996 al zo snel vergeten, volgens mij is dat de zelfde combinatie,wat zal met suriname gebeuren, als dit aan de macht komt???


  Maak melding

 11. Letterlijk en figuurliijk een pact met de duivel(s). Jammer dat Front er zo’n zooitje van heeft gemaakt.

  Ik ben benieuwd wie er onder deze mammoetconstructie grootgrondbezitter of grootste drugsbaron van Zuid-Amerika gaat worden. De moordenaars, zedendeliquenten en broekenplassser krijgen weer vrij spel.

  De armen zullen ook onder dit duivelse pact armer worden en de rijken rijker.

  De armen zullen ook onder dit duivelse pact gewoon slikken en de rijken schaamteloos blijven pikken.

  Sari tori maar ja……het volk krijgt uiteindelijk waar het voor kiest.

  Cheers en viva la Republica !

  Liberty


  Maak melding

 12. Persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan dat eenkennig gedrag van sommige volksstammen, die blijkbaar patent hebben op sommige ministeries. Dat zal vroeg of laat moeten bossen. Wij wonen immers in Suriname en wel op het vaste land van Zuid-Amerika.


  Maak melding

 13. Te don-man kon konie, konie-man e mandie!

  NDP+DNP+BVD+KTPI+A1+PALU+PENDAWALIMA=7

  NPS+VHP+PL+SPA+BEP+ABOP+SEEKA+DA91=8 (FRONT+)

  Wie houdt wie voor de gek?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.