Viering Koninginnedag in Suriname

1

PARAMARIBO, 30 apr – Koninginnedag wordt ieder jaar in Nederland toepasselijk ingevuld. Ondanks dat veel ‘bakra’s’ in Suriname genieten van de Surinaamse feestelijkheden is de afwezigheid van Koninginnedag daar voor velen een groot gemis. Maar treuren hoeft niet meer. Zonder koffer, ticket en paspoort kunnen zij 30 april traditiegetrouw deelnemen aan de nationale feestdag van hun geboorteland.

Terwijl in Nederland de rood-wit-blauwe vlaggen uithangen, zal ook Suriname aan deze kleuren moeten geloven. In de Lindeboom zal dit jaar zo trouw mogelijk Koninginnedag, in haar volle glorie worden nagebootst. Geheel in Beatrix kledingvoorschrift kunnen stagiaires, toeristen en nieuwsgierige Surinamers deze avond uit volle borst mee zingen met de Nederlandstalige muziek. Deze meezingers zullen door de getalenteerde en veelzijdige band Apoplectic ten gehore worden gebracht. Zonder enige entreekosten kunnen de bezoekers tussen 22:00 en 04:00 uur tevens genieten van DJ Cat, DJ JRM-E, DJ Marnix en Damaru.

Koninginnedag is de nationale feestdag van het Koninkrijk der Nederlanden, wat elk jaar gevierd wordt ter ere van de verjaardag van de koningin. Het is niet dat de huidige koningin Beatrix dan jarig is, want zij bleek geboren op een verkeerd moment, namelijk in de winter. Daarom valt Koninginnedag sinds 1949 op 30 april, de verjaardag van toenmalig koningin Juliana.


1 REACTIE

  1. Neem Tjandertoktokie mee een verf zijn kop helemaal oranje.
    Neem Ruro&Sara-sara ook mee verf lip en oor fel oranje.

    En daarna rennen jullie schurk Somo achterna hij gaat behoorlijk moeten lopen wat schurken mag jij anno 2008 behoorlijk pijn doen….nieuwe wet FRONT.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.