Verspreiding rampfoto’s Suriname “onsmakelijk”

12

PARAMARIBO, 29 apr – De verspreiding van foto’s van het ramptoestel van Blue Wings is ronduit onsmakelijk. Dit zegt Jerry Slijngaard, hoofd van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding, NCCR. Verscheidene personen hebben de foto’s in hun emailbox aangetroffen en deze als schokkend ervaren.

Vooral de foto’s van de verkoolde en verminkte lijken zijn zo gedetailleerd, dat het maar moeilijk te vatten is dat iemand anderen een dienst wilde bewijzen. “We kunnen de techniek niet tegenhouden, maar dit is ongehoord. Het kan niet anders dan dat het gaat om handelingen van mensen die uit zijn op sensatie, zonder rekening te houden met het leed van nabestaanden”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.

Familieleden van de verongelukte crew en inzittenden zijn inderdaad aangedaan. “Het is een teken van gebrek aan respect tegenover slachtoffers en nabestaanden”, zegt Winston Lackin, vader van piloot Robert Lackin. Familieleden zijn juist afgeraden de lijken te aanschouwen, nadat die terug gevlogen waren uit Benzdorp. Lackin is vooral bezorgd met de impact op familie van slachtoffers die nog niet geïdentificeerd zijn.


12 REACTIES

 1. waar is de o zo befaamde surinaamse respect (vvor de doden) gebleven? De donkere zijde van de moderne communicatietechnieken/middelen hebben suriname ook bereikt. Jammer


  Maak melding

 2. Deze foto’s zijn dan gemaakt door personen die als eerste op de plaats waren tijdens de ramp en wie waren dat ? OOm lonny brunswijk die had er voor moeten zorgen dat alles werd afgegrendeld tot dat de hulp diensten waren aan gekomen en geen foto’s werden gemaakt tot de autoriteiten er waren . dus meneer slijngaard ff kmaer vragen stellen in het parlement


  Maak melding

 3. Smakeloos is nog erg mild uit gedrukt.
  Het is mens onterend zulke foto’s te verzenden en ongevraagd in de mailboxs te vinden.
  Ik hoop dat er onderzoek zal plaats vinden naar de peroon die deze gruwelijke foto’s heeft geplaats.
  Ik hoop dat het de famillies van de slachtoffers deze foto’s bespaard zullen blijven.
  Onbegrijpelijk deze sensatie zucht door een medemens verzonden via de electronische weg.
  Moge God de famielies sterken in deze verschrikkelijke tijden.


  Maak melding

 4. Ja, ik heb ook zo’n mailtje gehad van de vliegramp maar ik moet u eerlijk zeggen dat ik dat niet heb geopend, omdat ik ook zo iets had van wat is dat, dat mensen niet verder kunnen nadenken dan hun neus lang is, en een stel hersenen hebben die bekrompt zijn heb ik hem maar gelijk uit mijn mail de prullenbak in gedaan.. mensen denk toch een beetje na en ga niet over de lijken van mensen en bied tenminste wat respekt naar de nabestaanden.


  Maak melding

 5. het woordje respect bestaat er helaas niet meer in de plaats treedt pest technieken.
  de nieuwe trend is zoveel mogelijk anderen proberen te pesten.

  met het uiteindelijke doel hun vijandigheid tegen de medemens te etaleren.


  Maak melding

 6. Hey bando, waarom denk je dat brunswijk in zijn eentje een plek van een paar 100 meters zou kunnen afgrendelen.dat kan je dus toch niet verwijten. deze foto,s zijn waarschinlijk door journalisten verspreid. die ter plekke waren. ik denk niet dat brunsie hiermee iets te maken heeft…


  Maak melding

 7. Door toe doen van Front nu ook de hebzucht naar necrofilie.
  Door dit gedrag ziet men dat de bevolking hard opweg is behoorlijk ziek te worden.
  Mi-gado man….bied deze mensen heel snel voor professionele hulp.(doe het snel !!!!)

  Kar alla Gado fu helpi dem !!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Uit een artikel in DWT van vandaag blijkt weer eens duidelijk dat Slijngaard en een aantal forum leden voor hun beurt gesproken hebben. Het is nog lang niet duidelijk wie de foto’s hebben gemaakt en ( waar het echt om gaat) wie deze foto’s via de email te pas en ongepast verspreiden. Die laatste zijn de boosdoeners en deze moeten eenvoudig te achterhalen zijn.


  Maak melding

 9. Why shouldn’t you tell it like it is?

  Het is waar, het was allemaal niet mooi om aan te zien, maar het is niet in mindere mate realiteit.


  Maak melding

 10. Waarom leven Surinamers anno 2008 nog steeds in de 18e-eeuw.We zweren nog steeds bij oude gebruiken en gedragen ons als grijze muizen, zonder in staat te zijn zelf te evolueren. Als deze foto’s ( als een dia show) op cnn of andersoortige(nederlandse)nieuwsforum waren geplaatst, had dit niet zo een grote impact gehad. Dagelijks wordt er op YOU-TUBE (mooi of minder mooi)beeld matriaal van wereld rampen gepost …anno 2008 en vele( surinamers) surfen ook naar die beelden. OPENHEID VAN ZAKEN IS EXPLICIET VAN DEZE TIJD.Als er ook maar enige behoefte zou bestaan om inderect oog getuige te zijn van de ramp,welke Surinaame media zou haar volk onpartijdig kunnen informeren…

  ipv onzinnige verhalen over een Brunswijk te bezigen,kun je beter met “respect” kijken naar de echte beelden die ons vertellen wat onze broeders en zusters hebben meegemaakt !!!

  De wereld draait door…ik hoop dat mijn vaderland Suriname ook meedraait.

  soso lobi


  Maak melding

 11. ik vind het heel erg.toen ik dit hoorde dacht ik even van moest dit gebeuren?geen respect!de foto’s moesten gemaakt worden.zeker!!!maar alleen voor onderzoek,en niet om te verspreiden!!ik vond het helemaal niet leuk.ik zelf heb de foto’s niet gezien,en wil het ook niet zien,maar het is hard,het geeft je pijn van binnen.wat ik wil zeggen is voordat je dit ding doet denk even goed na want zij zijn ook mensen geweest en de nabestaanden hebben dan zeker een dierbare verloren.DUS!!! heb een beetje RESPECT!!! thankzz

  sherani lala


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.