Middelbaar onderwijs Suriname twee dagen plat

6

PARAMARIBO, 29 apr – Het middelbaar onderwijs wordt twee dagen platgelegd. Dit heeft de Bond van Leraren besloten. De protestacties tegen het beloningsbeleid worden verscherpt. De deur wordt wel nog op een kier gehouden.

De ruimte wordt gelaten voor dialoog. Maar de beloningsstructuur die de regering wil invoeren, blijft onaanvaardbaar. “Men heeft de criteria zo veranderd dat mensen met een diploma niet gewaardeerd worden. Je wordt niet aangemoedigd tot verder studeren”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. Heikel punt is de extra waardering voor directeuren van verscheidene schoolsystemen.

Een leerkracht op de middelbare school zal zo minder verdienen dan een collega die de leiding heeft op een lagere school. “Mensen met een lager diploma worden beter gewaardeerd. Dat zijn dezelfde mensen die wij opleiden. Als het moet escaleren, zal dat moeten gebeuren. We gaan de tent volledig sluiten”, aldus Valies. Aan de andere kant wordt zo snel mogelijk een loonsverhoging verwacht.


6 REACTIES

 1. komt ervan als een leeghoofd zich voordoet als vakbonds man eerst alles goedkeuren en later zegen dat het niet genoeg of goed is ik vind dat de regering dit moet voorleggen aan een rechter zodat die een uitspraak doet wie gelijk heeft want om iedere keer te staken lijk wel een trend in suriname, wie is dan dupe kinderen van suriname dit is toch schandalig .ik heb al eerder gezeg mensen als derby daal die waren vakbonds mensen en als laaste druk middel greep men naar de stakings recht maar valies is zo dom dat het einige wat hij kan doen is staken .


  Maak melding

 2. Inspraak van het volk.

  Onlangs is een stuk terrein naast de Mohamed Amanullah Taus school te Leiding 11-A bestempeld als gymnastiek terrein voor de schoolkinderen en is de beschikking uit handen genomen van de rechtmatige eigenaar. Was dit algemeen belang, politiek gewin, partijpolitiek, politieke machtsuitstraling, regeringsnederlaag of zegeviering van het democratisch recht van het volk?

  Als we specifiek op dit stuk een analyse loslaten dan kun je voor elk der factoren een uitspraak doen. Als geen belanghebbende in deze zaak en een nuchtere analyse in volksbelang makend wil ik het houden op een zegeviering van het democratisch recht van het volk. Dat de schoolkinderen vanuit hun visie samen met leerkrachten, ouders en bewoners en dus het volk een zaak hebben getorpedeerd bij de overheid komt niet vaak voor omdat de regering vaak eigenwijs is en op machtswil is gestoeld. Met deze overwinning is een herstel van het democratisch recht in werking gesteld als we de zaak als een precedent mogen beschouwen of juist als een verborgen sein van de regering om het volksbelang te gaan dienen. Gelijke monniken gelijke kappen is de consequentie van deze regeringsbeslissing. De inzet is een luisterend oor hebben voor de signalen van het volk en aldus moeten de regering en de Nationale Assemblee ook deze correcte weg blijven volgen en ook optreden.

  Zo heeft het volk ook geprotesteerd tegen het optreden van de voorzitter en een aantal leden van de Nationale Assemblee voor hun onacceptabel, onfatsoenlijk en onvoorbeeldige praktijken om niet te spreken van gangsterpraktijken in het college. Als de norm en waarden dit niet toelaten en bovenal de stem van het volk dit afkeuren dan hoort er correct te worden opgetreden tegen deze leden indien zij het fatsoen niet hebben om zelf te bedanken. Dit kan niet ongestraft de geschiedenis in gaan. De regering en assemblee hebben getoond om naar de wil van het volk te luisteren met als startsein de schoolkwestie als boven en dus hoort zij dit principe voort te zetten wil zij serieus worden genomen en vooral gerespecteerd worden. Regering toon uw principe en daadkracht en gebruik alle u ter beschikking staande middelen zoals de wet en samenwerkingsovereenkomsten om de opstandelingen te straffen opdat de democratie en de wil van het volk overeind blijft staan. Met dit optreden zal dan aan het volk en ook aan belanghebbenden de juiste analyse kunnen worden weergegeven in uw optreden tegen de rechtmatige eigenaar van het perceel in de schoolkwestie.

  Meneer de president, het ligt aan u om principes, moraal en waarden en bovenal respect in stand te houden met de continuïteit in de zegeviering van het democratisch recht van het volk. Als u vervolgens op het plein staat en het volk aanspreekt dan kunt u uit uw hart dit volk recht in de ogen aankijken als u hun vraagt om op u of uw partij te stemmen. Via de krant en de radio vervalt u als menig valse, onwaardige en onoprechte leider indien u de assemblee kwestie gaat verdedigen en het democratisch recht van het volk naast u neerlegt.

  Hein Taus
  29 april 2008, Den Bosch- Nederland


  Maak melding

 3. Hai Mr. Valies,

  Waarom vraag je niet om je salaris deviezen-vast te maken ??? Heb je geen last meer van als deze regering-boter-op-hun-hoofd met aan de leiding Andere Telling van CBvS de geldkraan weer opendraait door bankbiljetten te vermeerderen ???

  Iedere keer als jullie staken, is er devaluatie en inflatie, is Sarie Torie mang, vindt je niet Valies ???
  Wilgo, laat alle salarissen waardevast maken aan de deviezen-vaste €uro’s.

  Denk er nu goed over na wat ik schrijf, je zal er geen last meer van hebben als deze regering weer gaat stelen van het volk door het drukken van geldbiljetten.

  Reken er wel op dat Bosje en Bouta ditzelfde gaan doen, ook al draag je die andere Politieke Partijen een groen hart, zij zullen bankbiljetten blijven drukken om het Volk te bestelen.

  Steeds als ik schrijf dat deze regering sedert de Onafhankelijkheid het Volk belazert , wil niemand het geloven. Of kan ik mijn lezers niet overtuigen dat sedert de Onafhankelijkheid elke regering het Volk besteelt. Dagelijks. Mischien wordt het nu begrepen hoe deze regering van het Volk besteeld.
  Toch Vriendelijke Groeten,…….


  Maak melding

 4. Middelbaar onderwijs Suriname twee dagen plat
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Kan niet anders de leraar is platzak…het zal niet al te lang duren of hij/zij zal als zwever ook gaan lopen boemen.


  Maak melding

 5. Een leidinggevende heeft altijd meer verantwoordelijkheid te dragen, of zie ik dat verkeerd. Jij als leerkracht van een middelbare school gaat toch ook naar je leidingevende om problemen uit handen te geven die je niet zelf kan of op je wil/kan nemen, en hij dient het op te lossen..Zo moet je het bekijken, als je als leidingevende op een basisschool wil werken kan je toch gewoon solliciteren, maar je wil de verantwoordelijk ook niet, dus wat loop je dan te klagen!!


  Maak melding

 6. Goed zo meneer Valies.
  Eindelijk iemand die actie durft te ondernemen!!!
  Als men nagaat dat ministers in Suriname zonder enige diploma’s meer verdien dan iemand met diploma’s..ja dan is deze actie terrecht!!
  Als men nagaat dat een moordenaar met amnestie als lijder meer verdiend en meer kan doen dan iemand met een behoorlijke studie en de nodige dploma’s ,ja dan is deze actie terrecht.
  Natuurlijk ga je ook een paar hierhebben die gaan zeggen..’als deze beroep je niet bevalt dan zoek je maar een andere meneer Valies’…maar deze zijn dan de leeghoofden,mensen die het niet erg vinden of helemaal geen weet hebben wie of wst het land aan het besturen zijn .Misschien bezitten deze leeghoofden wel de nodige diploma’s bij wet vereist om de post van bv brunsie,somo en bouta in te nemen,maar die moeite gaan ze niet doenom zelfs op die post te gaan zitten. Ze kennen de waarde van hun diploma’s niet. GEWOON VERDER GAAN MET ACTIE MENEER VALIES!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.