Kwakoe Events eist festival op

13

De stichting Kwakoe Events eist alsnog een vergunning om het zomerevenement Kwakoe Zomer Festival in Amsterdam- Zuidoost te mogen organiseren. De stichting heeft een kort geding aangespannen tegen stadsdeel Zuidoost.

Het stadsdeel heeft twee weken geleden definitief besloten Kwakoe Events geen vergunning te verlenen om haar festival in het Bijlmerpark te organiseren. Via een loterij werd de stichting SAZO een vergunning in het vooruitzicht gesteld om deze zomer een festival te organiseren in Amsterdam Zuidoost.

Het festival moet op 5 juli beginnen. ”Het is kort dag, maar Kwakoe heeft 32 jaar ervaring,” zegt advocaat Gerald Roethof, die de stichting verdedigt.

Bij de beslissing de vergunning niet aan Kwakoe te geven, speelde mee dat de politie de laatste drie jaar overtredingen constateerde. Zo waren er onvoldoende vrijwilligers, werden geen lichtmasten geplaatst en werd drank geschonken in glazen buiten de vastgestelde tijden. Bovendien stond de muziek te luid, waren er onvoldoende wc’s en waren er problemen met het afval.

Roethof noemt het onterecht dat Kwakoe Events nu ‘wordt afgerekend op enkele overtredingen van ondergeschikte aard in de afgelopen drie jaar’, omdat de stichting het festival ‘gedurende een lange reeks van jaren op een uiterst succesvolle wijze heeft georganiseerd en uitgebouwd’.

Volgens hem heeft het stadsdeel in strijd met algemene beginselen van behoorlijk bestuur gehandeld door beleidsregels op te stellen nádat de aanvragen waren ingediend ‘waarmee achteraf een rechtvaardiging voor de keuze is opgesteld’.

Kwakoe Events overweegt een tweede kort geding vanwege inbreuk op auteurs- en merkenrecht door SAZO. De nieuwe organisator bediende zich eerst van de naam Zomerfestival Amsterdam Zuidoost, maar wil het festival dat zij willen organiseren nu toch Kwakoe (Amsterdam) noemen.


13 REACTIES

 1. Heeft men nu pas de handel en wandel van dat clubje van Kwakoe nu pas ontdekt??

  Of was het weer het gedocht beleid van die bakra’s??

  Tje potie die Kwakoe waarvoor hij al niet is gebruikt en misbruikt.
  Eerst door de Witte man en nu door zijn eigen kleur.

  Heeft men al die jaren haar ogen en oren dicht gehouden voor de praktijken van dat Kwakoe clubje??
  Natuurlijk zullen niet allemaal over een kam geschoren moeten worden.

  Dubbele en verborgen agenda, dubbele en verborgen boekhouding, dubbele moraal.

  Naar Suriname en de mooi weer spelen.

  “Als de boer de passie preekt, boer pas op jë ganzen”.


  Maak melding

 2. Ik zie het heel anders: de gemeente zeurt teveel: beter gezegd, zij willen echte dikke vinger in de pap.

  Door dit gedrag streven alle partijen, alle doelen achter gedachtengang Kwakoe… dik en ook dik voorbij.

  En zo ontstaan schurkenbende’s.
  En de vraag: wat moet jij weer met een rechter.(hij weet niet eens wat voor festiviteit het zou moeten zijn…kan het niet plaatsen)(commercieel,sociaal,subsidie,non profit, liegen en bedriegen)COMMERCIEEL DAN MAG JIJ NAAR DE RECHTER.


  Maak melding

 3. Foutje, nr. 2. Kwakoe is met medewerking van die “witte man” zoals jij dat noemt, georganiseerd. Nee, het is juist de SuriNeds die er een klerezooi van hebben gemaakt, organisatorisch en praktisch. Maar ja, dat zit blijkbaaar in de genen. Ga niet zitten zeuren dat de Nedelanders die fouten hebben gemaakt, nee, juist die Suri’s. Jullie leven in een Nederlandse rechtsstaat en jullie hebben je te houden aan de Nederlandse wetgeving. Duidelijk? Kwakoe is geen Surinaams evenement maar een NEDERLANDS Suri-evenement. Het is daar geen bakoven-winkel, zoals hier. Geld verdienen en geen belasting afgedragen: ja, dan heb je een probleem in P’tata. En om de schuld op de Nederlandse overheid af te schuiven: steek liever je hand in eigen boezem. Figuurlijk gesproken dan.


  Maak melding

 4. ik heb nog nooit andere volkeren gezien die het zo opnemen voor de nederlanders en tegen hun eigen broeders afkraken. daarom gaan wij zo blijven geen eenheid, want we willen blank zijn, van daar de namen blaka blakra


  Maak melding

 5. Jammer dat deze kwestie voor de rechter moet komen. Het Kwakoe Zomerfestival was een activiteit om trots op te zijn. Natuurlijk niet gevrijwaard van schoonheids foutjes. De projectontwikkelaars hebben namelijk reeds lang van te voren bekendgemaakt dat zij andere plannen hadden met het Bijlmerpark. De organisatie Kwakoe Events heeft haar consequenties daaruit getrokken. Ik ben van mening dat ze het publiek niet voldoende daarbij betrokken heeft.

  De huidige ontwikkelingen komen dan koud op het dak van het trouwe festival publiek te liggen. Het Kwakoe Zomerfestival zal immers nooit meer kunnen worden wat het geweest was.
  Zo zal het festival terrein in Amsterdam Zuidoost betrekkelijk kleiner worden, zal er minder muziek ten gehore gebracht worden en zal het gedogen van bepaalde zaken zoals alcohol verkoop niet meer getolloreerd worden.

  Jammer dat de standhouders hun omzet door al dit soort omstandigheden aanmerkelijk lager zal uitvallen. Gelukkig dat de organisatie die zich dit jaar met de organisatie van het festival in Amsterdam Zuidoost zal belasten de huurprijs van de kramen wil verlagen.

  Het festival in Zuidoost zou anders een groter fiasco voor de standhouders worden.

  Intussen kan er geen vergunning worden verleend aan wie dan ook voor het organiseren van een festival in Amsterdam Zuidoost zolang alle procedures, zoals nu de rechtzaak, nog lopen.

  De kans is daarom groot dat we de activiteit dit jaar zullen moeten missen in Amsterdam Zuidoost.

  Eerder heeft de Stichting Kwakoe Events bekend gemaakt dan uit te wijken naar Almere. Misschien is dat een verstandige oplossing zolang het probleem in Amsterdam Zuidoost zich nog voordoet. Ik heb begrepen dat deze organisatie intussen is benaderd door veel nieuwe standhouders uit de regio Flevoland en dat de voorbereidingen zich nu in een afrondende fase bevinden.

  Nogmaals, jammer voor Amsterdam Zuidoost dat het allemaal nu zo loopt.


  Maak melding

 6. Het is weer altijd de zelfde namen die opduiken als het om geld gaat. de geschiedenis herhaalt zich. In het verleden was het Dhr.H.A. die verdween met achter laten van een schuld van enkele milioenen. Hij is weer terug van lang wegeweest. De naam van een zekere Ch.W. is weer genoemd bij een project dat mislukt is. Daar is ook een schuld van enkele tonnen. De heren die hun landgenoten altijd voor schut zetten wonen meestal niet meer in Nederland, hebben vaak dubbele nationaliteit en altijd meer dan een vrouw. Wanneer gaat het ophouden met die oplichters praktijken van deze heren. Over de rug van hun eigen mensen rijk worden, liefst zo vlug mogelijk, SHAME ON YOU. Mensen hard laten werken en niet uitbetalen, woeker prijzen vragen zodat de standhouders ook onacceptabele prijzen moeten vragen voor hun waren. Het is niet meer leuk. KWAKOE MOET BLIJVEN, staat vast. Hoe verder? Moet de vuile was eerst naar buiten?


  Maak melding

 7. Als jullie nou eerst eens de reactie van Kwassie lezen, dan zullen jullie begrijpen dat het juist de Suri’s zijn die die puinhoop hebben veroorzaakt. Maar als het over Suri’s gaat hebben we allemaal lange tenen. En boter op ons hoofd. SHAME ON YOU ALL!!!!


  Maak melding

 8. ik vindt dat het kwakoe festival georganiseert moet worden door afgestudeerde economie studenten van surinamse afkomst als project onder geheel toe zicht van de deelraad en een vooraanstaant surinams bedrijf[en] gevestigt in n.l en als de studenten het goed doen dat wil zeggen de omzet en het aantal bezoekers stijgt[en het is vredig verlopen voor zo ver het in hun macht ligt] dat de studenten van de deelraad een goede c.v mee krijgen en zo kan je elk jaar of om de twee jaar een nieuwe lichting studenten binnen halen die er op gebrandt zijn om het zo goed mogenlijk te doen en ze leren gelijk hoe het surinamse cultuur op zakelijk gebied in elkaar zit daar in tegen kunnen wij van hun leren hoe het er in de westerse wereldt zakelijk aan toe gaat daar hebben wij surinamers nog veel te leren maar onze jongeren voor al onze jonge dames doen het gelukig heel goed ga zo door zou ik zeggen. ik denk dat bij stichting kwakoe mensen zijn die niet met een bebaalt soort van macht en geldt kunnen omgaan en ze zorgen niet voor een verbetering van het festival en dat doen de jonge studenten wel hun hooft zit vol met nieuwe ideeèn dus geef ze die kans ik weet zeker dat zij het goed zullen doen en we moeten snel zijn ik heb het gevoel dat wij deze festival gaan kwijt raken kwakoe is de enige plaats waar je vrienden en vriendinnen tegen komt waar je mee op gegroeit bent of die je in geen tientallen jaren hebt gezien als je op kwakoe loopt dan heb je het gevoel dat je even thuis bent een heerlijk gevoel is dat en dat kan twaalf dagen per jaar dus laten wij[zo als de n.l zeggen]ons stinkende best doen om het in ons bezit te houden het is het enige echte culturele festival die wij nog hebben dus laten wij er voor vechten op een nette manier want samen zijn wij sterk steun het kwakoe festival het is van ons surinamers. zoals mij moeder altijd zegt doe je best en god rest een trotse surinamer nog een fijne dag verder soso lobi. MISTER VALENTIJN


  Maak melding

 9. Beste Fukaman,

  Kijk uit !!!!

  dat ook jij je niet laat misleiden door al die namen die zogenoemd Surinaams lijken te zijn zoals bijvoorbeeld “Blaka bakra”, “Elvira”, “Liebi Mi” enzovoort, alsof er van zelfsprekend ook Surinamers hier achter schuil gaan.

  Terwijl het dood gewone ‘kaaskoppen’ zijn die het gewoon leuk vinden om op een Suri-site een beetje ‘kleurtje hebben’ te spelen.

  En geloof ons maar; ze hebben er soms een enorme lol in (Hobbyisten) om te zien hoe sommigen Suri’s zichzelf zo op stang laten jagen door hun ‘sutufaya’ alsof te zijn een Sranaman (vernomen uit betrouwbare bronnen).

  Trouwens, sommigen hebben ook een Sranan vriendin (gehad) en spreken daardoor ook nog een beetje Sranan zoals; fawaka, en ‘mi lobi yu’

  ‘Psychologische manipulatie’ als tactiek van ‘verdeel en heers’.

  Het is maar dat je of jullie het weten.

  Ps. Kijk uit met ‘Anansi’ (je ziet hem niet, maar is er wel).

  Tan bun.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.