Beheerder grootste haven Suriname naar de rechter

12

PARAMARIBO, 29 apr – Havenbeheer sleept het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, voor de rechter. Directeur John Defares vindt het ongehoord dat delen van de haven tersluiks worden afgegeven aan derden. Bovendien snijdt de staat zich in de vingers.

De staat heeft de honderd procent aan aandelen in de Nieuwe Haven gekocht met grond. Het is dezelfde zestig hectare waar de haven nu op staat of op behoort te staan. Onlangs werd Defares verrast door een particulier die zwaaide met een vergunning van RGB. De man claimt ruim een hectare. Het lijkt te gek voor woorden. “Vervreemden van het aandelenkapitaal mag niet”, zegt Defares tegenover de Ware Tijd.

Nu gebeurt dat toch en dat door een vertegenwoordiger van de aandeelhouder zelf. “Het ministerie is bezig een gedrocht te maken van de haven”, aldus Defares. De hoop is nog even gevestigd op president Ronald Venetiaan. Die is bevoegd vergunningen voor grondgebruik in te trekken. Intussen is het leven tussen hoop en vrees en vooral duimen dat niet nog meer wordt gekaapt.


12 REACTIES

 1. Opzich vind ik de stap van de heer Defaris logisch en reeel.
  Het toont het karakter van een demokratie en een ware rechtstaat.
  Nu is het aan de rechter om te bepalen of de staat zomaar en lucraat staatsaandelen(bezittingen) mag verkopen zonder OPENBAARMAKING.
  Elke SURINAMER zou het recht gegund moeten worden om deze aandelen (of wat die ook moge zijn) te kunnen kopen. Dus niet aan vriendjes. Het moet eindelijk eens gaan ophouden in Suriname.
  Men moet af van de bananenrepubliekachtigementaliteit. Chapeau voor de heer Defaris.


  Maak melding

 2. De naam van de persoon wordt niet genoemd hierboven die het grond heeft bemachtigd. Ik hoop dat de rechter er wat aan doet, en dat de schuldige mogen bloeden.

  Ook moet dit een lesje zijn voor de anderen.


  Maak melding

 3. zoek wie bij Lanti hieraan schuldig is en voor een lange tijd opsluiten die tingifowrus, want het zijn altijd dit soort lui die het land naar de afgrond leiden.


  Maak melding

 4. Zwepen jullie die schurken van het terrein af….de rechter …weten jullie nog steeds niet hoe dat ding daar werkt…..de RECHTER is POLITIEK.
  Daarom kan het de schurken geen moer schelen en blijven zij doorgaan en Opa Vnoshine blijft bibberen als een natte hond…gezamelijk met zijn hele NPS.


  Maak melding

 5. Met zegt wel eens: bij God en Suriname kan alles. Ongehoord, dat dit kan gebeuren, dubbele uitgifte van eigendomsbewijzen. Ja ja, RGB valt onder PL, en wie is PL? Somo. En wie is een van die “occupenten”? De schoonzoon van Somo. Blijft dit zo voortduren? Ik biedt 1000 euro, nee, ik biedt 1500. Verkocht. Rotzooi. Poppenkast. Frauduleuze handelingen. Geld maakt meer kapot dan je lieft is. Defares, ga zo door! Als je ballen hebt nagel je dat hele zootje in de DNA, inclusief die marionet van een Somo aan de schandpaal. Wie volgt Defares? Of kijkt men weer lijdzaam toe hoe de zaak zich ontwikkelt?


  Maak melding

 6. Suriname wordt geregeert door een laffe , bange…Leep president..
  Suriname is helaas nog steeds gevangen in de “wurggreep van de Groendjarie dictatuur”!! ER moet nog veel gebeuren voordat we de cultuur van de Front Prutsers van Vene van ons af kunnen schudden.
  Wat is het opleidingniveau van VEnE?


  Maak melding

 7. “Deze man die alleen maar werkt voor mensen die op hem lijken” mag nooit president van Suriname worden. Het wordt dan echt het einde van Suriname. “Deze man die alleen maar werkt voor mensen die op hem lijken” is totaal niet geschikt voor dit ambt. Totaal niet geschikt. Suriname pas goed op je bezittingen!!!


  Maak melding

 8. Dit is voor num 10 wat je hier beweerd is heel dom. ik vraag me af of je iets van dat land weet.het is niet een persoon die een land bestuurd.het is heel goed van dhr Defaris ik wenst hem heel veel sterkte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.