Willem Robert krijgt spectaculaire begrafenis

1

Drum- en brassbands van Nederland en Suriname zijn in diepe rouw gedompeld. Het tragisch overlijden van hun ‘promotor’ Willem Henry Robert (59 jaar), heeft hen diep geraakt. ‘Fillem Willem’ die op 19 april ten gevolge van een tragisch ongeval om het leven kwam, stond namelijk aan de wieg van de opleving van de Brassbands zoals we er nu velen kennen in Nederland en Suriname. Hiermee heeft hij zijn stempel gedrukt op de brass scène. Zijn ijzersterke discipline, maar bovenal gedrevenheid, heeft bijgedragen aan het succes van de drum- en brassbands Brotherhood, Eternity en Caribbean brass; groepen van het ‘eerste uur’.

Willem Robert stond ook bekend als de supervrijwilliger uit Amsterdam (Zuidoost). In 2002 ontving hij van het Stadsdeelbestuur de onderscheiding voor bijzondere verdiensten, de ‘halter muis’. Een onderscheiding die slechts voorbehouden is aan burgers of organisaties die zich belangeloos en op een onderscheidende manier hebben ingezet voor de gemeenschap.

De begrafenis op maandag 27 april vanuit de aula van de Nieuwe Ooster begraafplaats in Amsterdam wordt een eerbetoon aan deze super vrijwilliger. Tijdens een muziek spektakel zullen diverse Brass & Drumbands acte de presence geven. Tevens zullen artiestenoptreden zoals Freddy G, Auki’s bazuinkoor en het Lobi Makandra gospelkoor. Simultaan aan deze bijzondere uitvaartbijeenkomst zullen de populairste brassbands van Suriname zoals Parbo Brass en New System op het moment dat het stoffelijk overschot aan de schoot der aarde wordt toevertrouwd, een minuut van stilte in acht nemen.

Omdat Willem voor de Nederlandse Troepen Macht In Suriname heeft gediend zal hem ook enige militaire eer gebracht worden middels The last pose, verzorgd door Gullu. Het afscheid zal eveneens in het teken staan van zijn a.s. ‘verjaardag’. Willem zou op 27 juni a.s. namelijk 60 jaar zijn geworden.


1 REACTIE

  1. Willem was mijn lichtingsgenoot 67-5 bij de TRIS. Deed mij nog een cd toekomen van mijn optreden als paradecommandant op 25 november 1999.

    May his soul rest in peace.

    Old soldiers never die!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.