Lintje voor oud-kickbokser Ernesto Hoost

2

De voormalige kickbokser Ernesto Hoost (42) heeft afgelopen vrijdag een lintje gekregen. Hij is lid van de orde van Oranje Nassau geworden. Hoost kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn 23-jarige loopbaan, waar hij in 2006 een punt achter zette meldt Het Parool.

Ook verdiende de Heemskerker zijn sporen in de (sport)begeleiding van jongeren met een alternatieve straf. ”Ik doe nog steeds graag mee als ze me vragen voor goede doelen. Onlangs heb ik nog met jongeren gesproken over alcoholmisbruik” zegt hij in de krant.

De in Japan mateloos populaire Hoost is de eerste kickbokser die een koninklijke onderscheiding mag opspelden. ”Allereerst vind ik het een teken van erkenning voor mijn prestaties in de sport. Ook denk ik dat het voor de vechtsport alleen maar een positieve impuls kan betekenen. Ik ben heel trots.”


2 REACTIES

  1. Mede dankzij dit soort mannen houden wij Surinamers ons overeind in het racistische Nederland. Niet te vergeten: Hij is natuurlijk een topsporter die inderdaad op handen wordt gedragen in Japan!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.