Zoeken Surinaams antwoord crisis zware klus

1

PARAMARIBO, 24 apr – “Het is een zware klus.” Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe van de nieuwe uitdagingen als gevolg van snel duurder wordende consumptiegoederen. Een afdoend antwoord zoeken vergt de nodige inspanningen en creativiteit. Bezig is de regering wel.

“De zaak van de stijgende prijzen beroert ook de regering. We zullen moeten overgaan tot maatregelen. Het gaat om een proces dat de hele samenleving raakt”, zegt Sardjoe. Hoewel de afgelopen jaren hard gewerkt is aan een beter economisch klimaat, lijken de uitdagingen alleen maar toe te nemen. Beseft wordt dat een groot deel van de invloeden te maken heeft met externe factoren.

De toenemende waarde van de euro op de valutamarkten en de hoge energieprijs walsen over menig succes heen. “Niettemin is het onze taak ons te verdiepen in de materie en na te gaan wat gedaan kan worden. Het treft niet alleen de onderste lagen van de gemeenschap, maar het is een situatie die bijna driekwart van de wereldbevolking raakt”, aldus Sardjoe.


1 REACTIE

  1. het is weer gebleken hoe ver de regering is weg gezakt in hun denk vermogen.en ziet de dingen pas wanneer dit reeds te laat is.men heeft lang van te voren aan de bel getrokken maar de arrogante houding bij de heren regeerders maken ze blind en doof.
    het ergste moet nog komen,laten wij hopen dat dit geen invloed zal hebben op de zwakke economie van suriname.anders zijn wij geleverd.
    regeren betekend vooruit kunnen zien


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.