Roman ‘Bingo!’ van Clark Accord wordt musical

1

Van 28 t/m 31 mei presenteert M-Lab de nieuwe musicalproductie Bingo! naar de spraakmakende roman van Clark Accord. Bingo! werpt een blik op de onbekende schemerwereld achter de Amsterdamse bingohallen.

Bij het verschijnen in 2007 veroorzaakte de roman veel ophef en commotie binnen de Surinaams-Nederlandse gemeenschap. Voor M-Lab bewerkte Accord zijn roman tot script en Orville Breeveld componeerde de soul-, r&b- en gospelsongs. Brigitte Odett neemt de regie voor haar rekening.

In Bingo! maken we kennis met Leanda (Manoushka Zeegelaar Breeveld). Haar 22-jarige dochter Naomie (Aisa Winter) is inmiddels zelf moeder. Beide generaties zitten gevangen in een cirkel van armoede, hebzucht, wederzijds onbegrip en verlangen naar geluk. Ook zij hopen deze avond eindelijk de grote jackpot te winnen.

De overige bingogasten worden gespeeld door Jetty Mathurin, Carolina Mout, Perry Dosset, Salome Mayland en Qushannick Thode. Voor Bingo! wordt de theaterzaal van M-Lab omgebouwd tot bingohal, Bob Fosko speelt René, de uitbater van deze hal.
________________________________________
Bingo!
28 t/m 31 mei 2008, 20:15 uur
M-Lab, Aambeeldstraat 10E in Amsterdam


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.