Surinaams staatshoofd niet naar opening Spelen

17

PARAMARIBO, 23 apr – President Ronald Venetiaan zal de opening van de Olympische Spelen in Beijing, China, niet bijwonen. Dit meldt de Ware Tijd. Met een eventuele boycot heeft het bedanken voor de uitnodiging niets te maken. Integendeel, de zaak Tibet wordt gezien als een binnenlandse aangelegenheid.

Het wordt dan ook niet uitgesloten dat de demonstraties in Tibet geregisseerd zijn. “En de vraag is of de uitbarstingen ook door buitenlandse invloed gestimuleerd zijn”, zegt Venetiaan. Weliswaar wordt het internationaal debat nauwlettend gevolgd. “Maar de regering ziet geen reden om de relaties met China opnieuw in beschouwing te nemen of te herzien. Ik voel me vereerd met de uitnodiging, maar mijn besluit is genomen ruim voor het ontstaan van deze situatie.”


17 REACTIES

 1. …..”En de vraag is of de uitbarstingen ook door buitenlandse invloed gestimuleerd zijn”.

  War 1 schoffie ben je toch ook huh Venetiaan??? Lees maar de telegraaf wat over jou gezegd wordt en hoe over jou ged8 wordty als President.

  Je bent 1 zuivere bananenlandje-pres. Jij dicteert jou kostenbeheersing zomaar hoe je het wil, doet nix per dag, zit te vreten uit je neus 8 uren lang elke dag, op vertrouwen dat Amerika jou steunt tegen de hebbelijkheden van Bouterse.

  Zo’n smerig mens ben je ook nog. Niet alleen ik herken bepaalde hebbelijkheden van jou, ook vélen anderen met mij, maar die schrijven jou nix terug. Of durven het niet.

  In elk geval,
  Vriendelijke Groeten,……….


  Maak melding

 2. meneer de president of de demonstratie wel of niet door het buitenland word gestimuleerd je moet altijd opkomen voor de gene die onderdrukt worden en waar er mensenrechten schending plaats vinden moet jij jou stem laten horen want jij ben president van een land dat jaren lang gebukt ging onder een brutale dictator die ook als reden gaf dat met behulp van het buitenland een tegen coup gepleegd zou worden we weten allemaal wat er is gebeurd op 8 december,dus ik vind het goed dat u niet naar china gaat wat voor reden u ook opgeeft china moet respect hebben voor mensenrechten.


  Maak melding

 3. Venetiaan is niet duidelijk genoeg in zijn reden om niet te gaan. Wij moeten beseffen dat dit een sportaangelegenheid is. Dit is juist een mooi moment om andere staatshoofden te ontmoeten. Suriname moet juist zijn gezicht laten zien.
  Of gaan wij weer die fout maken die we in 1982 gemaakt hebben toen de Amerikanen de spelen hebben geboycot en Suriname toen de kans had te gaan. Maar we moesten net zo gek doen (Daisy Truideman)als die andere landen om de Spelen te boycotten terwijl we toen de kans hadden om Suriname met voetbal internationaal op de kaart te zetten.
  Jammer dat we weer een zoveelste kans laten liggen.


  Maak melding

 4. de rede dat de president venetiaan niet op de uitnodiging ingaat.zal wel gegrond zijn.

  anderzijds is het als men hier china gaat beschuldigen van mensenrechten schendingen.de dalai lama is de hoofd schuldige in deze hele affaire.was deze toen niet bezig geweest met de chinezen om zijn eigen volk te onderdrukken en nu zit deze rustig van zijn onverdient pensioen te genieten in india.dit land handelt correct tegen de haters van het chinese volk.de chinees tibetaans zijn gewoon een onbewuste verleng stuk van de westerse maffia’s.en dit moet china hard aanpakken.een land met meer dan twee miljard inwoners regeer je niet met zachte handen of mooi weer spelen.maar keihard de dingen aanpakken
  met twee miljard zielen mag je geen komedie spelen.als china dit niet doet dan zijn de gevolgen niet te overzien.
  voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding

 5. Beste Sranangmangs,

  Wie is nou zo onbeleefd en oorstom om onze en zeker mijn president uit te maken voor een aap. Sranangmangs, ik ben het zeker niet altijd eens met de overheid van Suriname, maar mijn leiders laat ik niet openlijk door een nobody beledigen. Hij is onze president, is dat gesnopen. We moeten als Sranangmangs af van het persoonlijke en meer respect en oog hebben voor het zakelijke aspect van zaken. Het maakt voor mij niet uit hoe onze president er uit ziet als hij maar de capaciteiten en waardigheid uitstraalt en presenteerd. En deze eigenschappen heeft onze president. Sranangmangs wees kritisch en zoek het debat met de overheid op, maar verlaag je niet tot sommige reacties op deze site.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 6. Ik denk dat venetiaan ook niet past tussen die andere hoge pieten, Hij heeft zijn aambeeld ook niet mee. En bovendien vind ik niet dat hij niet representatief moet zijn voor suriname.
  Kijk maar naar de andere staatshoofden die hebben een goede outlook maar deze minister president venetiaan zou dat gezelschap ontsieren met zijn profiel.
  Het is beter dat hij in het binneland blijft alwaar zijn roots liggen want met zijn profiel past hij beter in het oerwoud.


  Maak melding

 7. Henky,

  Wat een verberde ziekte heeft die fowkantie ede:) heeft het mischien met de chinese maffia te maken??? wie weet,of die 450 chinezen die de straten in Su. moeten asfalteren??
  Zie je te bun e drungu yu…! of bang bent. Hij moet en is verplicht om te gaan, ma nee hij word natuurlijk weer ingefliusterd of in de tang gehouden door….

  Fawakka Henky, we missen je aan de overkant.


  Maak melding

 8. Eigenwaarden,

  capaciteit en waardigheid bij deze minister president laat me aub niet lachen?

  Hij heeft in al zijn carriere zijn eigen bosnegersoort met waardigheid behandeld.
  Die klootzak is een racist van de bovenste orde.


  Maak melding

 9. eerst wordt er geklaagd dat surinaamse leiders te vaak naar het buitenland gaan, nu gaat er eentje een keer niet, is het WEER niet goed..


  Maak melding

 10. venetiaan.

  wat moet ik van die man denken.
  binnenlandse aangelegenheden?

  Vuile viezerik wacht maar tot die chinezen je landje inpikken waar ze nu mee bezig zijn.
  en jullie vrouwen en kinderen misbruiken.

  maar dat maakt deze bosbewoner geen ene ruk uit.

  schop deze man terug de oerwoud in waar hij hoort en laat de echte specialisten en de jeugd die het land voor de bevolking wil opbouwen aan de gang.

  gr Maarten

  word tijd dat ik het voor het zeggen krijg.


  Maak melding

 11. Alex,

  word tijd dat iemand je een keer de les goed leest.
  dan weet je misschien wat het betekend om onzin uittekramen en een keer goed misbruikt te zijn.
  denk je dat die chinaeyes vrijwillig weg zijn gegaan om een klote stadion te laten wegzetten voor de rest van de klote wereldspelen. denk je dat die chinaeyes er enige doku beter van zijn geworden.

  jongen jij snapt echt niet in wat voor wereld je leeft. blijf maar hele tijd dingen ontkennen want daar zijn de chinezen goed in.
  en trouwens sodemieter op uit ons land viezerik!

  gr. maarten


  Maak melding

 12. hij heeft gelijk, gewoon niet gaan.
  hij moet dan op de tribune plaatsnemen waar alleen de bedelaars zitten.
  dus dekt hij zich met niet te gaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.