Kunstenares vindt inspiratie in Suriname

0

De Nederlandse kunstenares Carla Kranendonk exposeert van 20 april tot 20 juni 2008 met tekeningen, schilderijen en collages bij ART TRANSIT in Amersfoort. Belangrijke inspiratiebronnen voor Carla Kranendonk zijn haar reizen naar familie in Suriname en Senegal, haar overleden Surinaamse schoonmoeder en de ‘zwarte’ cultuur in het algemeen.

In haar werk geeft ze de kijker inzicht in de rijke geschiedenis van de ‘zwarte’ cultuur zonder dogmatisch of stigmatiserend over te komen. Ze tonen de periode vanaf de slavernij tot aan de black power beweging.

Sommige van haar collages bestaan uit tientallen kleine zwart-wit foto’s van Afrikanen, Jamaicanen, rasta’s, uit het oog verloren liefdes en reggae muzikanten. De ene keer worden ze als achtergrond gebruikt, de andere keer vormen zij het hoofdthema.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.