maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameBraziliaanse lobby wil Suriname in Defensieraad

Braziliaanse lobby wil Suriname in Defensieraad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 apr – Brazilië ziet Suriname graag deelnemen in de op te zetten Zuid-Amerikaanse Defensieraad. Dit zegt de Braziliaanse minister van Defensie, Nelson Jobim. Deelname van elk der Zuid-Amerikaanse staten is cruciaal in het streven te beschikken over een eigen regionale arbiter.

Vandaar de lobby om ook Suriname erbij te krijgen. “Het mag niet meer voorkomen dat andere landen zich uitspreken over defensieaangelegenheden in de regio”, zei Jobim tijdens een bliksembezoek aan Paramaribo. President Ronald Venetiaan en minister Ivan Fernald van Defensie zijn uitgebreid ingelicht over de motieven. Volgens Jobim valt bemiddeling in regionale conflicten daaronder.

Ook moet Zuid-Amerika verdedigd kunnen worden tegen buitenlandse interventie. Verwacht wordt dat de raad dit jaar nog wordt gerealiseerd. Jobim heeft een druk programma. De bedoeling is alle Zuid-Amerikaanse presidenten te spreken. In Paramaribo heeft hij een samenwerkingsovereenkomst getekend. Die voorziet onder meer in trainingen en levering van militair materieel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Try 2 c the b!gger picture grandmaster Dadu,
  Het wordt tijd dat er ook een ZAVO (Zuid Amerikaanse Verdrags Organisatie) komt als tegenhanger van de NATO. Zo voorkom je dat de vs zondermeer een latijns- of zuidamerikaans land een binnenvalt om een drugsdealer te arresteren a la noriega. Ter bescherming van hun eigen crack-industrie


  Maak melding
 2. Ja, dat zal een hoop schelen, Suriname in de Defensieraad. Vooral als men om militaire steun vraagt. De voertuigen van de Landmacht komen alleen tijdens de jaarlijkse onafhankelijksparade uit de garage (en geven vervolgens de geest), de marine beschikt over twee patrouilleboten van het kaliber pieremegoggel, en de luchtmacht…. De luchtmacht bestaat uit grietjebies. En al deze krijgsmachtonderdelen hebben nog een opperbevelhebber ook! Heeft Jobim al dat schaamrood niet gezien?


  Maak melding
 3. ik vind dit een goed iedee zo een defensieraad, ik zal ook uitleggen waarom niet dat ik bang ben voor amerikaanse interventie want laten we elkaar niet voor de gek houden militair gezien is amerika een van de machstigste zo niet de machtigste land op dit moment in de wereld,maar er is een belangrijke reden waarom ik zo een plan goed vind dan kan iedere klootzak het uit zijn hoofd halen om de macht met militaire middelen te grijpen zoals in 1980 in suriname is gebeurd en in het verleden in veel zuid amerikaanse landen.en vergeet een ding niet brazil en amerika zijn twee handen op een buik volgens mij hebben de amerikanen door dat er veel linkse regeringen in zuidamerika worden gekozen en in dat licht moet je zo een defensieraad zien , dit mijn mening .


  Maak melding
 4. no.5 leeft nog in de middeleeuwen.vooralsnog heeft momenteel de Taliban het sterkste leger ter wereld.Het heeft de Russen verslagen en voert momenteel een oorlog tegen het hele westerste wereld inclusief Big brother.Het kost Big brother per maand 300 miljard us dollars en kijk maar wat er met de dollar gebeurd.De Taliban is bezig het westen en Big brother financieel bankroet te maken.De dollar is over een maand al 1 euro voor 2 us dollars.open your eyes stupid en lul een beetje verstandiger uit je nek of zwijg.
  vr.groet


  Maak melding
 5. @nr6.,
  In grote lijnen ben ik eens met de mening. Wel vraag ik me af waar Suriname naar toe wil. Eerst was het de Regio-Politie Eenheid van de Caricom waar Suriname ondanks zijn ligging lid van is, en nu de Defensie-raad van de Zuid-Amerikaanse Landen. De laatste is nmi. de beste optie., dit als tegenhanger van de buitenlandse militaire politiek van de VS.En vele landen in Zuid-Amerika hebben nu een “progresieve” regeering die niet meer naar de pijpen van de VS willen dansen. Als de regeering van alles lid wil worden, is het niet ondenkbaar dat Suriname straks ook lid wordt van de NAVO (lach).


  Maak melding
 6. @nr5.,
  Brazilie heeft een links georienteerde regeering, met LULA DA SILA als president.Als het volk een linkse- of een rechtse regeering wil, wie zijn wij om te oordelen.


  Maak melding
 7. Ik ben het met Prik eens er moet inderdaad meer enheid komen in Amerika maar je moet natuurlijk wel realistich blijven he, ik bedoel wat heef Su nou werkelijk als leger
  als ze alles bij elkaar gooien hebben ze hooguit ene gemotorisserde divisie waarvan betrouwbaarheid(technische mankementen etc) nog al te wensen overlaat dus wat blaka bakra ook zeg daar zit wel wat in natuurlijk maar het begin is er.


  Maak melding
 8. De man is gewoon een boodschap komen brengen, waarvan wij te zijner tijd doordrongen zullen raken. Heeft het te maken met die zogenaamde prooving ground als voorloper op een heuze luchtmachbasis met F-16’s en al. Dat hoor je tenminste in de wandelgangen vertellen.


  Maak melding
 9. Beste Noltie. Ik denk dat je je eens wat beter moet oriënteren in de wereldpolitiek. Bovendien vind ik je taalgebruik niet van enige intelligentie getuigen. Ten eerste heeft de Taliban geen leger, maar is een moslim-extremistische groepering die met hun ideeën (dezelfde als Al Quaida) zelf de wereld willen terugwerpen naar de middeleeuwen. Zij worden niet door het volk gesteund maar oefenen een schrikbewind uit.Zij vechten een guerilla-oorlog en die zijn (zie Vietnam met de Amerikanen en daarvoor de Fransen) en Afghanistan (de Russen inderdaad) met conventionele wapens nauwelijks te bestrijden. Zouden de geallieerden daar wel toe overgaan (wat God verhoede), dan bestaat Afghanistan binnenkort gewoon niet meer. Met bermbommen en zelfmoordenaars kun je een hoop ellende aanrichten, dat wel, maar om nou te stellen dat de Taliban het sterkste leger ter wereld heeft… Daar moet ik even om glimlachen.


  Maak melding
 10. @nummer6 ik hou me aan de feiten en als we dat doen dan zie wie wel en niet uit zijn nek lult dat is mij antwoord op jou reaktie, de taliban is geen leger als je dat maar weet en over middeleeuwen gesproken de taliban leeft in de middeleeuwen en met behulp van de amerikanen is het ze gelukt de russen te verjagen, de taliban en de mujhahedin, dan weet jij dat weer a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES