Young Gifted & Black Tour doet Rotterdam aan

0

Na de daverende succesvolle première vorige maand in het Amsterdamse Concertgebouw, doet het Young Gifted & Black Piano Tour 2008 woensdag het Theater Zuidplein in Rotterdam aan. Acht jonge pianisten en zangeressen brengen zeer gevarieerde muziek: van gospel, jazz, soul, latin tot klassiek. Dit initiatief heeft als doel jonge talentvolle Nederlandse pianisten en zangeressen met een migrantenachtergrond te stimuleren reguliere muziekopleidingen succesvol te volgen en toegang te verschaffen op prominente concertpodia.

Young Gifted & Black Piano Tour 2008 behelst een reeks pianoconcerten waarbij pianisten en zangeressen in duo’s optreden. Het is een samenwerking van het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam (SJA) en Keyblink, onder artistieke leiding van Ray Blinker, tevens bedenker van het project. Keyblink streeft er ook naar talentvolle migrantenjongeren op het gebied van acteren en film te stimuleren en te promoten.

Blinker selecteerde voor de Young Gifted & Black Piano Tour zeer getalenteerde jongeren van uiteenlopende culturele achtergronden. De voorbereidende repetities en workshops worden verzorgd door musical director Ferial Karamat Ali, vocal coach Joanne Telesford Blinker. De productie is in handen van Angie Stelk, Demelzha Blinker en Ryan van Heynegen.

Ook het Zaantheater in Zaandam en Theater De Regentes in Den Haag zullen worden aangedaan door de Young Gifted & Black Piano Tour 2008. Het concert in het Rotterdamse Theater Zuidplein van woensdag vangt aan om 20.15 uur. Maak nader kennis met de jonge talenten op: www.young-gifted-and-black.com.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.