Suriname blijft ontwikkelingskoers aanhouden

9

PARAMARIBO, 22 apr – De regering laat zich niet afhouden van het eenmaal gekozen ontwikkelingspad. Dit zegt president Ronald Venetiaan. De uitdagingen nemen weliswaar toe. Echter, de eerder bepaalde richting is bewust ingeslagen. Afwijken is er niet bij, hoe moeilijk de omstandigheden ook worden.

Dat het ook werkelijk moeilijker wordt, is aan allerlei ontwikkelingen te merken. Intern en extern nemen de uitdagingen toe, zowel in aantal als in omvang. Met man en macht wordt gewerkt aan oplossingen voor onder andere de om zich heen grijpende inflatie. Aan de andere kant zijn er de grote vraagstukken. “Er is nog heel veel te doen wat betreft onze infrastructuur”, zegt Venetiaan.

Ook als zich nieuwe situaties voordoen, blijft de noodzaak de wegen en andere infrastructuur in bruikbare staat te houden. Tegen dit licht moet het derde project worden gehouden dat het Chinese Dalian uit te voeren krijgt. In totaal zal ongeveer vijfhonderd kilometer aan wegen worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De kosten zijn berekend op ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen dollar. Het grootste deel wordt gedekt via een zachte lening van China.


9 REACTIES

 1. het is toch niet te geloven, ik ben echt benieuwd wat de totale schuld van sur is bij die spleetogen. deze regering probeert alles binnen te halen wat ze nog kunnen.Het grootste deel wordt gedekt via een zachte lening van China…….. hoeveel is dat dan. en hoeveel was er al geleend. onze overheid mascotte, baviaan en zijn vrienden vullen nog even hun zakken.nu het nog kan (voor de volgende verkiezingen).
  men moet eens inzage krijgen wat de vermogen van deze georganiseerde bende is. 10 jaar geleden waren het (nog steeds) de grootste boeven. ze hadden bij wijze van niets.
  neem bruswijk en somo …….en wat bezitten deze gasten nu. je kunt ze stuk voor stuk persoonlijk na gaan, dan is het duidelijk waar al die leningen zijn gebleven.
  daar kunnen de ministers in holland zeker jaloers op worden. gelukkig hebben ze in daar zeker inzage op wat de minister-president en zijn collega’s verdienen. in suriname moet je heel diep zoeken en nog zul je het niet vinden

  deze gasten zijn alleen maar bezig met zelf verrijkingen. en wij als gewone burgers maar toe kijken en lijden.
  de bevolkingsgroepen krijgen hierdoor onbewust een hekel aan elkaar. als er een bepaalde bevolkingsgroep zich beter ontwikkeld dan een andere, dan word dat zeker niet gegund.
  dit gaat al jaren zo, en dat zal helaas zo blijven.
  het is jammer dat de bevolking de mond snoert terwijl ze het ruim open moet trekken tegen deze regering. maar ja de regering weet dat surinamse bevolking heel makkelijk zoet te houden is.
  we worden blij gemaakt met dode mussen terwijl het allemaal eigenbelang is. er word niet zomaar geasfalteerd dit is met bedoelingen…..hoe gaat sur die spleetogen terug kunnen betalen……..


  Maak melding

 2. beste mensen,

  Penge drukt het wel wat cru uit maar hij heeft wel een punt.
  Deze regering verijkt zich zelf iedere keer en denkt niet aan de bevolking die het verdient. houdt er rekening mee dat er dadelijk heel wat meer chinezen naar suriname komen maar dat zal hij per ongeluk vergeten erbij te vertellen dat dat ook in de onderhandeling bijhoorde.

  ik wens jullie veel sucees daar in sranang maar die president is een echte…..
  ik wil niet schelden en vloeken maar het wordt tijd dat hij een keer met al die zelfverrijkende stinkende rijkaards iets voor het land doen en niet alles weggeven om er zlef beter van te worden. hoeveel geled moet je niet hebben om lekker te leven in suriname. of moet je weer laten zien wat je hebt. help de mensen daar hebben ze meer aan stelletje……

  gr. maarten

  word tijd dat ik daar het voor het zeggen krijg.


  Maak melding

 3. Surinamers moeten niet ouwehoeren de hele tijd.

  Suriname kan niet anders dan zich in de schulden steken anders is er nooit sprake van ontwikkeling.
  Het kapitaal moet ergens vandaan komen voor ontsluiting van het land.

  Onze zuidamerikaanse broeders staken zich in de jaren 60 en 70 in de schulden en zijn nu lichtjaren verder, bovendien zijn de meeste schulden gewoon kwijtgescholden.
  Guyana is hiervan 1 van de laatste landen als voorbeeld.

  Pengel had gelijk in de jaren 60, grote projecten moeten het land vooruit helpen.


  Maak melding

 4. De kosten zijn berekend op ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen dollar. Het grootste deel wordt gedekt via een zachte lening van China.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Leuk noh, leuk, hard of zacht, het gaat om 250 miljo.

  Maar Opa Ruro wat gaat men over die wegen transporteren dan…..? Voor de EXPORT noh ?

  Oh oo O !! a djersie mi sabi…hardhout voor CHINA toch.(baka dem inni ding egi fatu mi boi)

  Als u ja zegt men werkt hier aan transport wegen voor de export…dan ffa dang.

  Maar gewoon, om verkavel-vriendjes van dienst te zijn mag u die tent direct afsluiten hoorrrrr…geen cent naar wegen zonder doel.(zonder toekomst)

  Eerlijk is eerlijk om de boel mooi te krijgen, moet men het verdienen.
  Maar men gaat (doelloos LENEN.)

  IEDERE WEG MOET ECONOMISCHE VOORDEEL OPBRENGEN.


  Maak melding

 5. zolang wij hier in nederland met onze kennis blijven zitten en aan de kant zitten ouwehoeren zal je als regering goedkope krachten uit het buitenland moeten halen om het land te onwikkelen wat ik wel mis is een wet of regelgeving die zeg waneer dat werk gedaan is al die chinese arbeiders terug moeten naar hun land , wat wij niet moeten vergeten is dat de china een inhaalslag aan het maken is de gene die meer willen weten raad ik aan om naar dat radio progamma looking fot mr li te zoeken op het internet en oordeel dan maar zelf .


  Maak melding

 6. Ik zou vene vragen om in een keer 2 miljard te lenen en het land snel in ontwikkeling brengen.
  geen gezeur.
  De periode van revolutie en coup heeft ons land 25 jaar achteruitgebracht.
  En dat kan vene goed maken door 2 miljard.
  Want de vorige regeerders hebben in hun 10-jarige regeerperiode ons land bijna voor 2 miljard geplundert.
  En waar is het geld gebleven.
  Je kan stelen maar je wordt uiteindelijk gestraft.
  Gods molen draait langzaam maar zeker.
  Papo


  Maak melding

 7. het is niet erg te lenen maar er moet productie achter staan om het weer terug te verdienen kijk naar de bruggen gebouwd met geleend geld en weer terug betaald.


  Maak melding

 8. Suriname kan overal een lening krijgen, papo heeft gelijk. zoveel mogelijk lenen er is genoeg onderpand surinaams hout, delfstoffen,olie, goud, landbouwgrond voor biodiesel, China is op tijd en de rest zoals Nederland die vissen straks achter het net.Brazilie doet alles wat verboden is in de ogen van de rijke landen. moet suriname arm blijven en watertanden.Vene schrijf geschiedenis en laat bosje zien dat we straks kunnen praten van dank zij vene hebben we een gladde oostwestverbinding en een moderne container zeehaven.namens de surineds bedankt voor de geasfalteerde wegen. ga zo door.


  Maak melding

 9. klotezooi genereert suriname dan geen inkomsten?

  Sinds haar bestaan alleen maaar lenen en lenen en nog eens lenen.

  Vergeet dat de lening ook afgelost moet worden.
  Het leven bestaat niet uit eten, drinken, feesten en beesten.

  Het land holt keihard achteruit de zitten orde zijn een stelletje zakrollers.
  De huidige minister president die doet ook geen moer want als hij keihard moet werken dan slaat zijn lippen voor zijn ogen.
  Op een snorbrommer mag hij niet harder da 10 kilometer per uur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.