Super vrijwilliger Willem Robert overleden

12

Willem Henry Robert (59 jaar), algemeen bekend als de supervrijwilliger uit Amsterdam (Zuidoost), is op vrijdag 19 april j.l. overleden. Hoewel het in het afgelopen jaar minder goed ging met zijn gezondheid, heeft zijn overlijden grote delen van de Surinaamse gemeenschap in Nederland verrast. Tot het laatste moment heeft hij zich bezig gehouden met zijn maatschappelijke interesses. Hij was vrijwilliger van diverse organisaties en heeft daarvoor in 2002 de onderscheiding van verdienste (Super Muis) van het Amsterdams stadsdeelbestuur Zuidoost in ontvangst mogen nemen.

Willem was een graag geziene gast in diverse kringen. Hij vervulde diverse besuursfuncties en was de ultieme promotor van Suriname en haar Cultuur. Zijn bescheidenheid, die hem vaak onzichtbaar maakte omdat hij niet zelden zichzelf wegcijferde in het algemeen belang, vormde het geheim achter zijn vele verdiensten. Zijn ijzersterke discipline, maar bovenal gedrevenheid, heeft bijgedragen aan het succes van de drum-brassbands Brotherhood, Eternity en Caribbean brass. Hij stond aan de wieg van de opleving van de Brass en Drumbands zoals we er nu velen kennen in Nederland en Suriname.

Willem Robert was een man die eigen standpunten kon innemen, maar toch feilloos in staat was met iedereen samen te werken. Hij onderscheidde zich als een persoonlijkheid die graag informatie met anderen deelde. In de wandelgangen werd hij daarom beschouwd als ‘de hoofd redacteur van de Mofo Koranti’ .

Willem Henry Robert laat een grote leegte achter. Moge God zijn ziel hebben.

Er kan afscheid van Willem genomen worden op vrijdag 25 april van vijf tot zes uur in het uitvaartcentrum aan de Fred Roeskerstraat 91 in Amsterdam-zuid. Op maandag 28 april zal er een afscheidsdienst gehouden worden van twee tot drie uur gevolgd door de uitvaart om half vier, op De Nieuwe Ooster begraafplaats, Kruislaan 126 in Amsterdam-Oost.


12 REACTIES

 1. Willem was heel byzonder, hij zette zich met alle liefde in voor iedereen. Rust zacht lieve Robert. Hij kon maar niet begrijpen waarom ik niet op de lijst mochtvan Toekomst 21, maar in de hemel zal hij het te weten komen. Het was Glenn Confried die dat verbood.


  Maak melding

 2. Mi feni en wan bigi grani fu ben sabi yu. Yu wroko kaba dya na grontapu, now a ten doro fu go teki blo, meki trawan teki abra. Brada Weren (Willem)tangi fu ala sani san yu du gi unu, waka bun. Meki gron kowru gi yu.

  Soso lobi,
  na nen fu Opo-oso Opo Sranan(tongo),
  Sisa Florence Accord.


  Maak melding

 3. willem was een bijzondere man ,hij was een man van vrede en liefde een man die geen vijanden had hij kon met iedereen omgaan en hij bracht mensen bij elkaar,willem jij bent ons voor, moge god je met open armen ontvangen, soso soso lobi .familie daved


  Maak melding

 4. Velen zullen je nimmer kunnnen vervangen.

  Waren er nog veel meer Willems dan was Suriname voor eens en altijd gered.

  God blijf over ons waken!!


  Maak melding

 5. namens de families fredison, zuiverloon, de randamie en koningverander-niels in nederland en in suriname wordt aan willem een goede reis naar HUIS toegewenst.
  we denken dat de Heer willen daar nodig heeft, voor andere werkzaamheden.
  we zingen voor je. tang boeng (5x) lobbi brada wi tang boeng


  Maak melding

 6. Adyossi Willem, Bedankt voor al jouw steun tijdens onze projecten. Velen zullen je missen. Rust zacht!

  Fam. A. Hunsel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.