zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMiddelbaar onderwijs Suriname nog op halve kracht

Middelbaar onderwijs Suriname nog op halve kracht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 apr – Het middelbaar onderwijs blijft voorlopig nog in de greep van protestacties. De Bond van Leraren, BvL, heeft de leden opgedragen de halve werkdagen te handhaven. De regering komt niet snel genoeg over de brug. Studenten en ouders vrezen het ergste.

Studentenorganisaties hebben zelfs met een rechtszaak gedreigd als de leraren halve dagen blijven werken. De grootste angst is dat het schooljaar verloren als het onderwijs niet snel normaliseert. “We hopen dat het niet zover komt, maar we moeten ook kijken naar het belang van de leerkrachten”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De leraren voelen zich financieel danig gekortwiekt.

Het loon zou in geen verhouding staan tot de kosten van levensonderhoud. “Vorig jaar is geen loonaanpassing gepleegd en dit jaar is er geen zicht op verbetering”, aldus Valies. Dat het belang van de student in het gedrang komt, mag niet als argument worden ingebracht. “De studenten hebben inderdaad hun belang. De afgelopen is dat belang centraal gesteld, maar elke werknemer heeft recht op een menswaardig bestaan.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. het koffertje maak meer kapot dan dat hij goed maakt maar dat is surinaams eigen je moet niet te koste van alles en iedereen jou gelijk willen valies is een mislukkeling daarom gedraag hij zich zo .


  Maak melding
 2. Beste Mensen,

  war blijft het geld toch? de regering verdient met:

  -goud naar canada/brazil
  -bauxiet naar de states
  -bomen naar japn en china
  -grond binnekort eigendom van de chinezen
  -olie of hebben we dat niet meer?
  etc.

  daar zijn we in het westen op jaloers maar op een of andere manier zijn er daar heelveel zakkevullers en die moeten jullie eerst uit de regering schoppen en iemand wegzetten die hart heeft om de jeugd en de bevolking een kans te geven die het land daadwerkelijk opbouwen.

  word tijd dat ik het voor het zeggen krijg!

  greetings from maarten.

  gr. maarten


  Maak melding
 3. Beste Wilgo Valies,
  Zachte heelmeesters maken nog steeds stinkende wonden. Dus moet je drastisch optreden.

  Je hoeft nix héél te laten van deze boeven-regering, laat du maar kletsen uit zijn nek.
  Leraren moeten evengoed verdienen als de DNA-leden.

  En vergeet voor volgend jaar wéér niet de prijscompensatie automatisch te laten uitbetalen.
  Deze Regering verdient niet anders dan dat je hen straft voor wat zij vergeten te doen wat zij beloofd hebben. Lafaards allemaal…

  Vriendelijke Groeten,………….


  Maak melding
 4. eingelijk wil ik verwijzen naar het bericht, aanslagen op economie suriname ook van binnenuit als je het lees dan kan je bergrijpen waarom teveel looneisen en stakingen niet goed is voor de surinaamse economie, ik wil nog een aantal feiten toevoegen deze regering heeft een een economie over genoemen van de vorige regering onderleiding van bosje die slecht was de staatskast was zo goed als leeg de vele leningen en die dure bruggen die ook afbetaald moeten worden en dat vergeten een hoop mensen , ik vind dat deze regering niet goed met het volk comuniseerd ik vind zelf slecht, leg het volk uit hoe de economie was bij het aantreden van deze regegering vertel het volk ook dat de mensen die weer aan de macht proberen te komen dat zij suriname jaren achteruit hebben gezet kom met voorbeelden en feiten dit neem ik deze regering onderleiding van vene zeer kwalijk, en over het koffertje wil geen woorden meer vuil maken want deze man valies heeft een dubbele agenda let maar op mijn woorden .


  Maak melding
 5. Laat Opa Ruro zorg dragen dat jullie goed te eten krijgen.
  Hongerloon mag nooit bestaan….800 srd voor jaren studie en nog erbij anderen klaar stomen voor de toekomst…dan you di pina…laat Front mij met rust laten hoor….een club zeer wrede mensen ja…dat is Front


  Maak melding
 6. Het kan Wilgo Valies en de rest van die vakbondsleiders toch niet schelen of de kwaliteit v.h. onderwijs naar de kloten gaat of niet. Hun kinderen studeren immers allemaal in het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES