Fonds voor sneller herstel landbouw Suriname

3

PARAMARIBO, 22 apr – De agrarische sector verdient het alleszins een duw in de rug te krijgen. Dit stelt directeur Jayantie Hindorie van de Landbouwbank. In deze tijd van groeiende voedseltekorten loont het de stofdeeltjes er flink af te slaan. De instelling van het Agrarisch Krediet Fonds, AKF, heeft precies dit voor ogen.

Als fondsbeheerder voelt de Landbouwbank zich ook geroepen het reveille aan te kondigen. De agrarische sector in zijn oude glorie herstellen is meer dan een economische stap. Het is een sociale daad die zowel voeding als inkomsten voor de samenleving zal veiligstellen. “De vraag naar landbouwgewassen is meer dan het aanbod en het is nu inspelen geblazen”, zegt Hindorie.

Het fonds moet dit de komende tijd gaan bewerkstelligen. Het klein en middenbedrijf met agrarische basis zal tegen niet meer dan zeven procent leningen mogen opnemen. Dat is ver beneden de zolang beklaagde rentevoet van de banken. Anders dan eerdere fondsen voor het bedrijfsleven moet het AKF duurzaam voorzien. Er mag dan ook alleen geleend worden voor het opkrikken van productie.


3 REACTIES

 1. Wie gaat dat extra rijst verbouwen??? Hindoestanen verbouwen al genoeg zij zitten bijna al op een max. Creolen voelen zich te goed om op het land te werken. Het lijkt me een goed idee meer Chinezen te importeren want zij zijn experts in rijst verbouwen.

  Bovendien:
  Alle grote stukken grond zijn al verdeeld onder de ministers en vriendjes. Zijn deze mensen bereid om grond voor de rijstbouw af te staan.


  Maak melding

 2. Om Paagal betoogje toe te voegen: wellicht hebben creolen een modderfobie! Ze zien landbouw werk als saka saka…

  grappig dat die ex-slaven zich verheven voelen boven de rest van Suriname?
  Een koloniaal-syndroom???? Who knows…

  🙂

  * Mi brombere y su brombere *


  Maak melding

 3. Die creolen mogen best wel eens hun bijdrage gaan leven aan de samenleving dat staat vast natuurlijk,maar over het importeren van chinezen dat lijkt mij geen goed idee.
  het is namelijk de bedoeling dat er wel een meerderheid heerst van de surinaamse bevolking en niet die van de chinezen al mogen er natuurlijk wel schepen vol met rijke mensen naar Su komen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.