maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenNatuurGreenpeace: Walvisstandpunt schaadt Suriname

Greenpeace: Walvisstandpunt schaadt Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 apr – Het standpunt dat Suriname inneemt tegenover de walvisjacht kan een schadelijke weerslag teweegbrengen. Dit stelt Farah Obaidullah, campagneleider Oceanen van Greenpeace. Het is des te spijtiger, daar formeel geen behoorlijke reden kan worden opgegeven voor de ondersteuning van Japan. Diplomatiek worden risico’s gelopen.

Maar ook het toerisme zou slachtoffer kunnen worden. Suriname probeert zich juist te positioneren als milieuvriendelijk oord. “Er zijn andere organisaties en overheden die het Surinaamse standpunt onacceptabel vinden. De gevolgen kunnen groot zijn voor het toerisme en ook internationaal”, zegt Obaidullah tegenover Radio 10. Het is zeer de vraag of het de moeite en de risico’s waard is.

Suriname heft niets te brokkelen in de walvisjacht. “Als het om ontwikkelingshulp gaat, zijn er landen in de regio die ook hulp krijgen van Japan, maar toch tegenstemmen. Voor ons is Suriname één van de cruciale landen, het is een voorbeeld van ontwikkelingslanden die zich laten omkopen door Japan”,aldus Obaidullah. Greenpeace zal zich dan ook intensief richten op Paramaribo de komende tijd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Greenpeace moet zijn mond dicht houden! In Nederland kan Greenpeace de bomen niet beschermen. Palingen worden met uitsterven bedreigt en ze doen toch niks. Greenpeace zijn zakken vullers!


  Maak melding
 2. Greenpeace weet de helft van wat Suriname heeft geschaad en schaad. Vene 72 Sardjoe de ene nog ouder dan de andere en nog impotenter dan de andere en ze zullen nog lang regeren.

  BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 3. Dewanand, welke bomen zou Greenpeace in Nederland moeten beschermen? Die ene ‘Anne Frank-boom’ in het centrum van Amsterdam??

  En wat is het voor een opmerking om te suggereren dat Greenpeace een zakkenvuller is? In ieder geval speelt Greenpeace over al haar activiteiten en ook over haar financiele adminstratie open kaart (neem eens de moeite door op de website van Greenpeace Nederland te kijken).

  De Surinaamse overheid daarentegen speelt geen open kaart en wil geen openheid van zaken geven als het gaat om haar steun aan Japan in de International Whaling Commission. Heeft de overheid iets te verbergen? Omkoopgelden van Japan misschien in ruil voor een stem in de IWC?

  En voor wat betreft je palingen: Greenpeace richt zich nu eenmaal niet op ieder met uitsterven bedreigde dier- of plantensoort. Daar zijn andere organisaties voor.

  In Suriname daarentegen is niet een milieuorganisatie en dat geeft de overheid een flinke vrijbrief om in te stemmen met onder andere een ongebreidelde bauxietindustrie en plannen van deze vervuilende industrie in het Bakhuisgebied en in het oosten van Suriname en met de aanwezigheid van companies als IAmGold in de Rosebel. Kreken worden in en rond het concessiegebied van Rosebel, rond Brokopondo, Brownsweg en Nieuw Koffiekamp, vervuild met kwik. Bewoners lopen ernstige gezondheidsrisico’s. En wat doet de overheid?? Niets. Minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen heeft alleen dollartekens voor zijn ogen in zijn streven om een geintegreerde bauxietindustrie in West-Suriname van de grond te trekken en vergeet hierbij om op een adequate wijze het milieu en de lokale bevolking erbij te betrekken.
  Kortom, wees blij met een kritische milieuorganisatie als Greenpeace en wees verdrietig ook, omdat een dergelijke belangrijke organisatie (nog) niet in switi Sranan aanwezig is.


  Maak melding
 4. Als Suriname tegen de walvis stemt dan kunnen kan de regering minder toyota’s, nissans, mitsubishi’s, mazda’s, enz.enz. verwachten.

  Voor wat hoort wat. Deze regering is met alles en iedereen om te kopen.


  Maak melding
 5. Daar ben ik het niet mee eens
  Ik vindt dat SU gwn moet stoppen met het ondersteunen van Japan omdat het ondermeer de reputatie van het land ernstig schadigt en zich hierdoor alleen maar dieper in de put gooit. en ten 2e heeft Su niet zo heel veel belang met de walvisvaart en met het stuenen van Japan.

  Al vindt ik wel dat Greenpeace zich dan beter intensief kan gaan concentreren op JPN dan Op Su


  Maak melding
 6. beste dewanand

  greenpeace is misschien voor sommige
  zakkenvullers, zij doen tenminste voor iets voor de wereld al is het soms onbegonnen.
  maar ja kijk nou eerst wat er in suriname gebeurd. en wat er allemaal gaat of kan gebeuren. alle respect voor je mening dewanand, maar die overheid van ons dat noem ik echte zakkenvullers en een gevaar voor de wereld, ze moeten zelfs ja zeggen op orde van andere landen….think about it


  Maak melding
 7. Er zijn verschillende soorten walvissen. Niet alle soorten worden met uitsterven bedreigt. De Japanners jagen enkel op soorten die niet met uitsterven worden bedreigt, en waarvan de populatie groot genoeg is om er duurzaam op te jagen. Dat is iets wat Greenpeace en al die andere dierenbeschermings-freaks er nooit bij zeggen.
  Paramaribo moet zich niet laten inpakken door de leugens v.d. Greenpeace-freaks.


  Maak melding
 8. tegenwoordig is alles wat de klok slaat chantage.die gasten gaan echt te ver met hun actie en dit begin op terrorisme te lijken.
  het is duidelijk gebleken dat greenpeace niet met redelijke oplossing komt maar direct naar het uiterste middel grijpt.op deze wijze te werk gaan gaat niet werken
  vooral niet in de arme landen.
  gaan jullie naar africa waar de grote vissersboten uit europa de landen uitvissen en de mensen daar zien hun verdiensten naar de bliksem gaan.wees redelijk en oprecht


  Maak melding
 9. Ik sta volledig achter GREENPEACE.

  De benanenverkopers in de Surinaamse regereging weten niet wat dierenrechten en hoog begaafde dieren zijn!


  Maak melding
 10. ik heb ook respect of iedereen heeft een soort van verbintenis met dieren.maar mag nooit en te nimmer ten koste gaan van de veredelde dieren in de wereld.


  Maak melding
 11. Nederlanders vissen de zee leeg. Ze kunnen niet zonder de nieuwe haringen. Praten jullie geen onzin over beschermen. Zeevissen worden uitgeroeid. Vissers boten zijn net als stofzuigers. Verboden chemicalien en kwik word in Suriname gedumpt. Wat doet Greenpeace!


  Maak melding
 12. De Miss Suriname contestanten 2008 staan achter de activisten van de milieuorganisatie GREENPEACE.
  In 2007 met als slogan:” Beauty with a cause” hebben de contestanten getracht jongeren bewust te maken hoe belangrijk het is bomen te planten en waarom dit van belang is.

  Op 1 maart 2008 lanceerden wij onze slogan dit jaar; Go Green cause nature loves you.
  1 van de projecten dit jaar is de dolfijnen in de Suriname rivier in beeld te brengen en touristen ook dat mooi deel van Suriname te laten zien.

  Met ”SURINAME: wordt niet de schande van Latijns-Amerika” voelen de contestanten zich geroepen hun mening hieromtrent te delen.

  Wij vragen middels dit bericht aan de regering van Suriname om de WALVISSEN JACHT NIET TE ONDERSTEUNEN.

  Als de longen van de wereld en land dat trots was 20 nieuwe diersoorten te promoten het vorig jaar, vragen wij een ieder die zich Surinamer voelt,achter de Greenpeace te staan.

  Laten we trots zijn en de naam van ons geliefd land Hoog houden.
  WANT niet ALLES IS TE KOOP!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES