Boycotactie Suriname’s grootste oppositiepartij

14

PARAMARIBO, 21 apr – De Nationale Democratische Partij, NDP, zet zijn boycot van het parlement voort. Dit zegt NDP-parlementariër Jenny Geerlings-Simons. In elk geval zullen geen reguliere vergaderingen van het parlement worden bijgewoond. Het vechtincident van eind vorig jaar lijkt nog niet vergeten.

De NDP blijft bij zijn eis dat het incident besproken moet worden tijdens een speciale vergadering. Bij de vechtpartij waren onder meer parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en NDP-er Rashied Doekhie betrokken. “De NDP blijft het functioneren van het parlement op de voet volgen”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Ware Tijd. Waar nodig zal dan gepast worden gehandeld.

Afhankelijk van omstandigheden kan worden besloten vergaderingen incidenteel bij te wonen. Intussen wordt wel gesproken met andere oppositionele partijen over samenwerking naar de verkiezingen toe. “De voorbesprekingen die de voorzitters van de verschillende partijen totnogtoe gevoerd hebben, zijn formeel goedgekeurd door de partijleiding”, aldus Geerlings-Simons.


14 REACTIES

 1. NDP heeft geen ideeen om het land vooruit te brengen, vandaar een boycot van het parlement, hoeven ze ook geen moties en wetten voor te stellen


  Maak melding

 2. het deze vrouw en haar partij goed doen als zij ook de zelfde principe vasthouden waneer het gaat om iemand die beschuldig word van mensenrechten schending iemand die voor drugs in het buitenland is vooroordeeld over sommo en brunwijk ben ik heel duidelijk dat deze mensen een noodzakelijk kwaad zijn ik zie ze liever gaan dan komen , heeft de ndp het niet meer over de uitspraak van de arbritagetribunaal een partij waar mensen in zitten die berecht zijn voor oplichting van de staat suriname en mensen die verdacht worden voor moord en de man die het wettig regering en parlement met wapens heeft afgezet


  Maak melding

 3. Een oppositie vertegenwoordigt een redelijk deel van het electoraat. Zie het stemgedrag van het electoraat bij de afgelopen verkiezing. Voor de verkiezing is niet bekend welke partij in de oppositiebanken zal zitten. De deelnemende partij is gehouden aan het gepresenteerde politieke programma. Er is ook rekening, toen, gehouden met oppositievoeren. Dus het gepland wegblijven is niet in het belang van land en volk. Ik kan de handeling niet anders uitleggen als onmacht-onkunde-om te functioneren als assembleelid.


  Maak melding

 4. voor mij zijn slechts 2 conclusies mogelijk en beide waar
  -1- Ze zijn onbetrouwbaar en leugenachtig want onlangs beloofden ze weer deel te nemen.
  -2- Ze zijn nog geinteresseerd nog capabel want zij zijn de afgelopen jaren nooit aanwezig geweest en hebben geen enkel product opgeleverd. ( Ja misschien een clowneske show maar dat was meer een schande).


  Maak melding

 5. Wie geen vergadering bijwoont heeft eigenlijk geen recht op salaris.
  De arme Surinaamse belastingbetaler, die al zo weinig heeft, wordt weer de dupe van dit toneelstukje van de NDP.
  De goede generatie Surinamers moet nog komen. Tot dusverre hebben we alleen maar brandhout gehad. De een nog erger dan de ander.


  Maak melding

 6. Bouterse is een moordenaar en moet berecht worden. Wallah. Het is jammer dat integere mensen als Dr. Simons zich niet uitspreken tegen de wandaden en wantoestanden die zich tussen 1982 en 1987 hebben afgespeeld. Moeten die zaken met de mantel der liefde bedekt worden. Me mars! Door het volk gekozen parlementariers behoren hun werk te doen of zich wegscheren van het toneel.


  Maak melding

 7. Persoonlijk vind ik het een grove democratische zonde.
  Jammer dat mijn blijft hangen op zo’n incident.
  Kijk maar naar spanje, zuid-korea, etc…daar gaat men regelmatig met elkaar op de vuist. Toch gaat geen enkele partij roepen dat zij een “DEMOCRATISCH BESTEL” als het parlement is gaan boycotten.
  NDP snij je zelf svp niet in de vingers. Gooi de democratische ruiten ramen niet aan diggelen.
  Geef het volk daadwerkelijk een alternatief, want dit gaat niet als jullie maar blijven boycotten.
  Advies uit een goed hart.


  Maak melding

 8. deze mevrouw geerlings heeft last van aambeien of indigestie ze kan ook zich laten onderzoeken via een endoscopie in het academisch ziekenhuis te paramaribo en mag bouta de rekening betalen


  Maak melding

 9. vreemd dat de aanhang nu in hun hol zijn gekropen maar ik vind wel goed dan zij af van het schelden en de bedreigingen als ik de reaktie van nummer 1 tot nummer 9 lees niemand noemd een andere dom zo kan het dus ook prima.


  Maak melding

 10. Als jullie NDP heten moeten jullie meteen de D eruithalen.
  Het heeft geen enkele functie.
  De NP kan je dan horen klinken als Niet Parkeren, want jullie komen niet in het parlement en vreten de balastingcenten van ons die jullie gekozen heeft.

  Waarom doen jullie dit.

  Het gaat jullie behoorlijk wat zetels kosten.

  check.
  Papo


  Maak melding

 11. Geachte dames en heren op dit forum.
  Er wordt vergeten dat het Surinaams parlement op dit moment een bijzonder parlement is.
  Het is niet als oudsher coalitie/oppositie. De coalitie regeert en de oppositie controleert.
  In het huidige parlement c.q. Assemblee zijn ofwel gebeuren er alleen maar maffia-achtige praktijken/activiteiten.

  In het parlement/ Assemblee is het alleen maar vijanden tegen over elkaar. Het blijkt achteraf zelfs dat parlementariërs gewapend waren (zijn) met vuistvuurwapens in parlement/ Assemblee. De parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft een beroep gedaan aan de parlementariërs om hun vuurwapens thuis te laten. Aanleiding is de ordinaire knokpartij van parlementariërs in het parlement.

  Hoe kan een volkvertegenwoordiger in deze (vuurwapen) gevaarlijke stress situatie goed functioneren in het parlement/ Assemblee.

  Hoe kan je als parlementariër met zoveel vijanden om je heen met een gerust hart iets nuttigen, “you name it” water/ soft ofwel iets dergelijks vloeibaars. Snacks dat in het parlement/ Assemblee is te nuttigen zonder bang te zijn te worden vergiftigd. Het komt hard en cru over. Het is jammerlijk niet anders maar dit is de huidige situatie in het macht centrum van Suriname.

  Dan hebben wij nog het omstreden 8 december politiek proces dat in het verschiet en slot fase zit. De coalitie wil koste wat het kost het beladen omstreden politiek proces doordrukken in de strot van de grootste oppositie partij van het land Suriname.

  De overheid (coalitie- front)c.q. justitiële autoriteiten hebben het gemunt op de kop van de
  (ex legerleiding NL) D. D Bouterse, leider van de grootste politieke partij van Suriname alsmede ± 25 hoge Surinaamse(ex) militaire officieren als ook burgerintellectuelen uit de revolutionaire periode. Deze politieke actie is gebaseerd op rancune met alle emotionele gevolgen van dien.

  Het motief (boycot)van de oppositie om niet deel te nemen aan vergaderingen onder leiding van de parlementsvoorzitter Paul Somohardjo is de aanleiding van de ordinaire knokpartij van parlementariërs in het parlement, is de druppel die de emmer doet overlopen.

  Het Surinaams parlement/ Assemblee c.q. de Surinaamse samenleving in zijn totaliteit berust op een kruidvat. Het minste geringste vonk doet het uit mekaar spatten (kaboem).

  Het is heel goed van leden van de oppositie als een volksvertegenwoordiger betaamd om provocaties in het parlement uit de weg te gaan in landsbelang. De NDP als grootste oppositie in het parlement doet er niet aan mee om ordinaire straat gevechten binnen te halen in het parlement.

  Vooral als het om het buitenlandsbeleid gaat omtrent het landsbelang. Dan moeten parlementariërs/volksvertegenwoordigers (coalitie versus oppositie) eenduidig daadkrachtig niet tegenover elkaar maar met elkaar (twee handen op een buik)staan. Voorbeeld hieromtrent het grensverschil. Als je als overheid (parlementariërs/volksvertegenwoordigers) elkaar in de haren zit omtrent een buitenlandsgeschil wie is dan de lachende derde? Het buitenland is dan de lachende derde.

  Eenheid, solidariteit, in Nationaal belang in interne aangelegenheden. en in het bijzonder het buitenlandsbeleid. Eenheid maakt macht!

  Familie kijven familie blijven.

  Ps. Efoe a sani e bos dan miki a bos! Efoe a godo e bos dang miki a bos! Ma a no afoe bos!

  Met wat voor poppenkast zijn jullie (aanhangers van Du en de coalitie partners) bezig in Suriname.

  Neem Irak als voorbeeld. Veel burgerslachtoffers ( honderdduizenden) zonder eind in zicht.
  Du, natuurlijk mag ik Irak en Suriname niet vergelijken. In Irak zijn er honderdduizenden onschuldige burgers vermoord en miljoenen ontheemden (vluchtelingen) om het brute geweld te ontvluchten dat nog steeds gaande is en zonder eind inzicht..

  Zoals jullie weten is Ronny Brunswijk als een man (het is hem overkomen) zonder voorbereiding een guerrilla oorlog begonnen onder toezicht, supervisie van het buitenland (buitenlandse mogendheden). Met financiële ondersteuning van uit het buitenland heeft hij wat manschappen (tegenwoordig heten het terroristen) weten te ronselen voor de durty war.

  In dit geval de huidige toestand daarentegen zitten heel wat groepjes (illegaal gewapende ofwel c.q….)voorbereid ongeduldig te wachten tot de vlam in de pan springt, een ieder met zijn eigen (politieke/criminele) agenda ofwel motief wachtend op actie.

  Is dit militaire, gewapende, politieke, avontuur de burger doden die er ongetwijfeld zullen vallen het waard.

  In Suriname is een dode burger teveel voor een politieke gewapende confrontatie forceren door gemanipuleerde, machtberuste, van machtwellustige, opportunistische autoriteiten.
  En herhaling van jaren 80 heulen met de voormalige kolonisator (het neokolonialisme) met hun verdeeld en heerst politiek strategie. Ik wens de Surinaamse leiders alle wijsheid in het politiek beladen omstreden 8december proces toe.

  Efoe a proces (krutu)disi no go abra ini verzoening & vergeving dan a manja lipa bon!!!

  A omstreden 8 december politiek proces disi na a kunu foe (ini) (sranan) a samenleving.

  Patriot!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.