Suriname heeft alles om armoede te bestrijden

25

PARAMARIBO, 19 apr – Suriname heeft alles in huis om de heersende armoede succesvol te kunnen bestrijden. Dit zegt Fitzgerald Bramble, vertegenwoordiger van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Er zou meer gericht moeten worden op de potenties. Ook dienen bepaalde muren geslecht te worden.

In feite staat Suriname zijn eigen ontwikkeling in de weg. Zo zijn er nog te veel obstakels bij het opzetten van een bedrijf. “Dit is zorgelijk, het duurt maar liefst gemiddeld zes honderd en vier en negentig dagen voordat alle procedures afgerond zijn, dit is te lang”, zegt Bramble. Onder investeerders wordt ook een negatief beeld opgehouden over Suriname.

“Zij denken dat het land op politiek en economisch gebied instabiel is, waardoor ze er voor terugdeinzen hier te investeren”, aldus Bramble. De zelfpromotie zal dus krachtiger ter hand genomen moeten worden. Een sector die zeker ontwikkeld moet worden is het toerisme. “Dit land beschikt over zulke mooie rivieren, jungle, natuur, cultuur, hier zou veel meer van geprofiteerd kun-nen en moeten worden.”

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. Ik hoop dat onze regering dit begrepen heeft en dit ter harte neemt.Onze minister van Planning denkt hier anders over. Moeten buitenlanders ons komen vertellen hoe wij ons land moeten ontwikkelen?

 2. Man je weet blijkebaar niet waar je over praat..
  Tuurlijk gun ik ieder mens op deze aardkloot een hap eten en een stukje welvaart, maar dat bereik je toch niet als die aangeklede aap het land blijft besturen!
  Van oudsher gaat het in Suriname niet om idealen of politieke systemen, maar gewoon om macht en bezit. Een stam of een clan vecht voor zijn leider en wanneer die leider wint dan verdeelt hij de buit onder zijn aanhang. Het is ‘the winner takes it all’.

 3. Armoede ontstaat door luiheid, corruptie, te veel feesten en beesten en niet denken aan de toekomst.

  Als een groep probeert op te bouwen en de ander groep het opgebouwde plundert kan je het schudden. Zo zal het nooit werken.

 4. Heel krachtig gezegd:Suriname staat zijn eigen ontwikkeling in de weg.

  dus maw men wil niet tot ontwikkeling komen.

 5. Sranang Mang zelf een BABY van i dag kan dat zelf zien.een americaan moet dat komen zeggen. zie je niet dat suriname slaap.sjene tog.elk surinamer kon profiteren van het welvaart.maar nee die kanibalen in de regering moet alleen leven in dat land.ze zijn mensen eters.stukje onbenul daar in dat land. zo wang swiet kondre.(SCHANDE)………… wordt vervolg..

 6. Ik ga graag naar internationale exhibitions over toerisme als het even kan in Europa, maar in al die keren heb ik in geen een keer Suriname vertegenwoordigd gezien door de betreffende instantie.
  OK we hebben geen prachtige witte stranden met wuivende palmen voor de zonneaanbidders en we wonen ook niet op een vulkanisch eiland of een prachtige geitenklip zoals de meeste toeristische landen zich profileren op zo’n exhibition.
  Maar we hebben wel een prachtige natuur met een geweldige diversiteit aan wildlife en vele trotse stromen en zoveel bezienswaardigheden te bieden voor iedereen jong en oud.
  Dan vraag ik me af waarom stimuleert de Surinaamse regering de betreffende instanties niet om die kans te grijpen en Suriname te promoten in het buitenland.
  Veel werk aan de winkel.
  kantjil

 7. Deze Bramble brabbelt maar wat. Of hij wil het niet zeggen, of hij is een grote idioot.

  Het probleem van Suriname is dat de leiders niet deugden, niet deugen en nooit zullen deugen.

  VOLK VAN SURINAME STA OP EN DOE WAT AAN DE LOOP DAN UW GESCHIEDENIS VOOR HET TE LAAT IS!!

 8. Suriname is zeerzeker politiek instabiel. We hebben in suriname hoogopgeleide, capabele en integere leiders nodig. niet van al die DJANGO’s, Corrupte, Slecht Geschoolde en ex-Criminelen die nu we daar hebben zitten. In het buitenland schaam je je om te vertellen dat je uit Suriname komt met zulke leiders. Bah!!!!!

 9. Waarom moet het altijd weer iemand uit het buitenland zijn die Suriname met zijn neus op de feiten drukt? En waarom is men is Suriname altijd ziende blind en horende doof? Hij heeft gelijk.

 10. Het probleem van Suriname is dat niet alleen de leiders niet deugen maar ook een groot deel van het volk niet. Het is te lui om na te denken en kiest steeds degenen die hen bedriegen. Het volk is makkelijk te paaien met kraaltjes en spiegeltjes.

 11. Neen, suriname heeft NIET alles om armoede te bestrijden.
  Wat suriname NIET heeft is:
  zelfwerkzaamheid,
  arbeidsethos,
  wil,
  gepaste trots (let wel! gepaste trots),
  eigen kracht en doorzettingsvermogen

 12. Nr. 14. Dit is net wat ik bedoeld. “Sommige Sur.” Zitten zo negatief in elkaar en daar door is hun mentaliteit ook zo krom. “Wij” Sur. kunnen een goed voorbeeld nemen van de Turken en Marrokanen. Zij komen misschien anders over, maar land, volk en cultuur zullen zij nooit verkopen en verlochenen aan een ander.

  Een ding mag men ook weten, heel veel Sur. hier sturen maandelijks geld naar Sur voor de fam. Dat mag, maar zie ook wat er gebeurd met een aantal die steeds zeggen dat zij niet gaan werken, omdat ze genoeg geld ontvangen van de fam. Dus “Wij” zijn ook debet aan wat er gebeurd.

  Deels van de armoede in Sur. is ook een LUXE probleem.
  Hou van je land en volk en probeer met de riemen te roeien die je hebt. Ook samen werken en een eenheid vormen dan komen we wel.

  Janny

 13. Suriname staat eigen ontwikkeling in de weg?

  De regering is voor het scheppen van een gezonde democratie en goede investeringsinfrastructuur. De regering hoeft niet altijd de schuld te krijgen.

  De mensen in eigen land zijn voornamelijk niet ondernemend en wachten nog altijd op pakket uit Nederland. Dat staat ontwikkeling in de weg. en niet de regering

 14. Deze regering heeft nooit gehoord wat ontwikkeling van een land betekend.Ze reizen zoveel,maar ik weet niet waar hun ogen zitten.Je kan ook uit de krant halen.Maar als ze niet begrijpen wat ze lezen ben even ver van huis.Alleen verstaan ze 1 ding.Het Surinaamse volk laten pienaren.En bij de verkiezingen een worst voorhouden en zijn ze alles vergeten.Wat voor inbreng kunnen lui als Somo en Brunsi leveren voor de ontwikkeling.

 15. Het is opvallend hoe vaak op de Surinaamse regering wordt gekankerd (vaak terecht maar lang niet altijd).
  Elke regering van Suriname valt overigens diezelfde eer te beurt.
  Men vergeet kennelijk dat de regering het resultaat is van de vrije verkiezingen waaraan de Surinaamse gemeenschap deelneemt.

  In het kader van dit artikel lijkt het probleem de bureaucratie te zijn. Het duurt bijna 2 jaar (!) voordat een procedure is afgerond. Zijn deze dan zo ingewikkeld of weet de ene hand niet wat de andere doet?
  Of is men bang om beslissingen te nemen?
  In ieder geval moeten mijn inziens de procedures (veel) korter zijn en helder voor een ieder die het aangaat.
  Op de manier waarop het nu kennelijk gaat, jaag je de investeerders weg.

 16. In feite staat Suriname zijn eigen ontwikkeling in de weg.

  dit komt door de stoere houding van ba vene.
  een leider dat niet in de toekomst kan zien kan nooit een vriend van een natie zijn. jammer dat de surinamers nog op de clown zit te kijken.

 17. Als wij een keer gaan stoppen met het onderlinge gewedijver als dagu’s en poespoesies zal het wel lukken denk ik. Nochtans zit dat er helaas niet in.

  Iedereen weet het namelijk beter! Terwijl het gras niet groeit raken wij het spoor bijster.

 18. Bramble heeft groot gelijk. De bureaucratie is de grootste obstakel voor surinames economie. Het wordt dus hoog tijd voor een afgeslankt, efficient en effectief overheidsapparaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.