vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenNatuurOnderzoek in Suriname naar zuiveren lucht

Onderzoek in Suriname naar zuiveren lucht

-

Does Travel - naar Suriname

Het reinigende vermogen van de atmosfeer boven een tropisch regenwoud is veel groter dan tot nu toe is aangenomen. Dit stellen Nederlandse en Duitse onderzoekers. Ze vlogen met een speciaal apparaat een aantal keren boven het tropische regenwoud van Suriname en maten grotere hoeveelheden hydroxyl in de tropische atmosfeer dan berekend.

De onderzoekers publiceerden hun bevindingen vorige week in Nature meldt Intermediair. Lucht wordt met name gezuiverd door hydroxyl, een radicaal dat stoffen als het broeikasgas methaan afbreekt en wel het ‘wasmiddel’ van de atmosfeer wordt genoemd. Hydroxyl is lastig te meten omdat het door zijn reactiviteit een korte levensduur heeft. De concentraties van hydroxyl werden daarom tot voor kort toe geschat.

De onderzoekers menen dat de klimaatmodellen moeten worden herzien. De tropen zijn blijkbaar beter in staat de lucht te zuiveren van het broeikasgas methaan dan gedacht.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

5 REACTIES
  1. De aapachtigen in Suriname hebben zo gerotzooidmet het land. Ze zijn zo wanhopig, ze grijpen elke kans die welke willekeurig idioot aanbiedt om geld te verdienen.

    Eerst hebben ze alle financiele middelen die het land had en kor krijgen verkwist.

    NU GEVEN ZE DE HULPBRONNEN ONZE GOUD, BOS ETC. WEG AAN WELKE IDIOOT DAN OOK DIE BELOOFD GELD TE ZULLEN GEVEN.

    WAAR ZIJN DE ECHTE SURINAMERS. ELK LAND EN VOLK HEEFT HET RECHT OM DE LOOP VAN HAAR GECHIEDENIS TE WIJZIGEN VOOR HET TE LAAT IS.


    Maak melding
  2. Ik had dit niet anders dan verwacht. Als je nagaat dat Suriname voor meer dan 82 % ingenomen wordt door het dichte tropische bos dan moet er mijns insziens toch een overmaat aan hydroxyl aanwezig zijn in de lucht boven het oerwoud.
    Eigenlijk betekent dit dat onze jungle momenteel een goede reinigende werking heeft.Leve onze natuur en wildlife.
    kantjil


    Maak melding
  3. Als je goed op google maps kijkt, zie je toch grote ontbossingen vanaf paramaribo richting het zuiden westen en oosten.
    Dat valt niet meer onder regenwouden.
    De surinaamse regering zou beter tussen het agrarisch en bebouwt en bewoont gebied grote lappen regenwoud laten liggen.
    Zo kunnen de inwoners later genieten van het goeds dat de natuur te bieden heeft en hebben ze minder last van overstromingen en erosie van de grond.
    Ik ga er tenminste wel van uit dat het inwoner aantal in suriname nog flink gaat groeien. Surinamers die in Nederland wonen, gaan bijna allemaal terug naar hun geboorteland, wanneer ze hun pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.
    En mij als nederlander lijkt het ook fijn om mijn oude dag en pensioencentjes in Suriname te besteden. Goed voor de surinaamse economie.
    De regering zou veel meer aan toerisme moeten doen.


    Maak melding
  4. Een reden temeer om zuinig om te springen met het regenwoud, waarvan bekend is dat het van belang is voor de zuurstofregulering op aarde.
    Desondanks zij er landen (o.a. Indonesië, Brazilië) die op grote schaal tot ontbossing zijn overgegaan alleen maar om economische redenen en met alle gevolgen van dien (aardverschuivingen e.d.)
    Het is niet te hopen dat Suriname ook die weg opgaat.
    Wat in eeuwen is opgebouwd kan in enkele jaren tijds volledig worden weggevaagd.
    Geen prettig vooruitzicht.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES