Venezolaanse politieagenten illegaal in Suriname

25

PARAMARIBO,17 apr – Een groep Venezolaanse politieagenten heeft illegaal Surinaams grondgebied betreden. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De groep was op zoek naar een crimineel, maar had vooraf geen toestemming gevraagd. Besloten werd hen vast te houden op Zanderij.

De groep was met een klein vliegtuig geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. “Hen is de toelating geweigerd en ze moesten op Zanderij blijven”, zegt Santokhi. Pas toen kwam van de Venezolaanse ambassade een formeel verzoek om medewerking. Het bleek om een politiemissie te gaan in verband met een onderzoek naar criminele activiteiten. Ook Interpol bleek op de hoogte.

De groep mocht naderhand naar Paramaribo afreizen. Onder meer is gesproken met politiefunctionarissen. Meer dan dat zat er niet in en uiteindelijk is de terugreis aanvaard. “De missie is onvoldoende voorbereid. De case was totaal vreemd hier en de verdachte waar naar gezocht werd, is niet aangehouden in Suriname”, aldus Santokhi.


25 REACTIES

 1. zo begin het, hugo chaves is 2de sadam hussein, dus zuid amerika bereid erop dat zulke praktijken plaats gaat vinden want venezuela wil de machtigste land van zuid amerika spelen met rijk aan aardolie en willen doen wat ze willen…. zuid amerika pas op….


  Maak melding

 2. Santokhi, doe normaal, doe alsof je zgn van niets wist hor, het gaat voor je komen waneer Chaves je op het matje gaat roepen, is Robin-hood wil je spelen noh!!! als je zo graag je zelf een schouderklopje wil geven moet je echtwel lenig zijn hoor!!!!!! als interpol op de hoogte was en jij niet, dan begrijp ik het ook niet meer of hebben ze je geskot,? als ik het wist, hoe kan het dat jij het “zgn” niet wist?(grappenmaker).


  Maak melding

 3. mi gado
  hoe zijn de geland zonder toestemming, hun hebben de luchtvaart in gevaar gebracht, stel je voor er zou een vliegtuig staand op de landdingsbaan en dan!!!!!!!

  bedi


  Maak melding

 4. Ai maar als Suriname dat zou hebben gedaan met Venezuela dan waren de rapen gaar.
  Ik zou ze hebben geruild tegen olie want Chavez komt graag in het nieuws dus waarom niet?


  Maak melding

 5. Malli,

  Dit is Santokhi ten voeten uit. VHP heeft zulke reklame ozo nodig voor de komende verkiezingen.

  Moet je zien wat voor capriolen-praat Marico uithaalt met de padieboeren, die weet ook niet hoe die reklame moet maken voor NPS.

  Vieze spelletjes, en zo vertellen de partijvoorzitters sterke verhalen aan hun achterban, dus komende zondagmiddag zal er gelachen worden om deze Chavez-agenten ???

  Laat deze malloten op hun nagels bijten, want ook al weten de Interpol van zulke landingen, als Bouta wil, komen de Chavez-boyszz en Castro-boyszz nog steeds onaagekondigd op Zanderij.

  Deze beesten-regering weet het niet meer hoe het moet. Prijzen omhoog, inflatie ook omhoog, gelddrukkerij volop in werking, dag en nacht shift………

  Ambtenaren worden echte ekte armenaren, vooral de onderwijzers willen de kar niet meer trekken. Of kunnen zij echte ekte de kar niet meer trekken. Thuis zullen zij wel de bloemvazen naar hun hoofd gegooid krijgen, omdat vrouwtjelief niet uitkomt met de salaris van manlief……….

  Vriendelijke Groeten,………..


  Maak melding

 6. moe word je van die achterlijke reacties hier. daarom kun je dit forum bijna niet kwalijk nemen. nuance is ver zoek. is toch goed dat die lui zijn aangehouden en terug gestuurd. stop met die onzin en ga iets beters doen met je tijd inplaats van slap te ouwehoeren. thumbs up voor justitie.


  Maak melding

 7. In het bericht van de heer Santokhi (boven) wordt vermeld dat venezolaanse politieagenten waren geland op het Johan Adolf Pengel luchthaven, maar werden vastgehouden op Zanderij. Ik heb nimmer geweten dat er twee luchthavens in Suriname zijn op de zelfde plaats. Is het nu Pengel luchthaven of is het nu Zanderij meneer Santokhi??????????????????????????.
  Mischien moet de naam J.A.Pengel luchthaven wederom worden veranderd in “ZANDERIJ”zoals een ieder dat weet.


  Maak melding

 8. Yu suku ing trobi nanga dati ing Iko Sapis. No meking grap jere.

  Aan de andere kant zijn wij toch ook geen shweef teki of tewel een bananenrepubliek?


  Maak melding

 9. Misschien staat Santoki ook op de lijst van gezochte personen van interpol,of interpol en de Venezuelanen vertrouwen Santoki en zijn politie-apparaat niet.

  Elk geregistreerd toestel kan landen op Zanderij, gewoon procedures volgen….bij het naderen van de 16 mijl (straal)zone van tca/approuch control , melden dat je eraankomt met de bedoeling een “full stop landing” te maken(als je niet gekaapt ben krijg je altijd toestemming te landen).

  Er landen weleens toestellen op Zanderij die effe komen bijtanken.


  Maak melding

 10. De groep mocht naderhand naar Paramaribo afreizen….Ik vind dit verhaal een lolbroek hondepoep grap…Je komt zonder toestemming…dan krijg je medewerking…dan mag jij naar Par’bo.

  Dus u kunt als Surned begrijpen dat jij als beest behandeld wordt door jouw eigen soort genoten….Beesten gedrag van Front…in de toekomst zal dit ook zo blijven.

  Voor buitenlanders staan zij als aap wachtend op banaan.(Gebruik je verstand stuur voor niemand EURO’S)


  Maak melding

 11. Interpol is op de hoogte., Suriname is ook lid van deze internationale politie organisatie en weert van niets., dan is er iets goed mis in de communicatie. Het opsporen van een crimineel dat aangenomen mag worden dat het niet om een “kuiken-dief” gaat., kan en mag geen kwaad. Echter moet het Land wel op de hoogte worden gesteld en de toestemming “moet” dan worden verleend om die “gast” op te sporen. Als hij nog Suriname zit, kan deze op een goeie dag ook genadeloos toeslaan., en dat willen wij zeker niet hebben.Dat het toestel veilig op JAP is geland moet de Luchtvaart-dienst wel op de hoogte te zijn van de komst van de “kist”, want die moet het begeleiden., maar bemoeien zich niet met de toelating., dat doet de MP (Vreemdelingen Dienst).


  Maak melding

 12. Het is nooit goed op deze wereld. Pak je het GOED aan, klaagt men, pak je het FOUT aan, klaagt men ook.
  Wat willen “sommige Surinamers dan hebben” ????????? Persoonlijk zou ik graag willen weten welke opleiding men genoten heeft en uit welk buurt men kom. Hou men wel van het land en volk???? Of anders gezegd, hou men wel van zichzelf??

  Janny


  Maak melding

 13. Wat een gelul en de reacties zijn beneden peil.
  no.7 , wat denk je van de surinaamse vrouw.
  niet ellemaal zitten thuis op hun kont om te wachten op mannetje lief.
  Ze werken ook keihard. Vooral de surinaamse vrouw werkt hard om het land vooruit te brengen.
  De mannen denken alleen maar aan seks. De surinaamse man is oversext. een enkeling daar gelaten.
  Dus niet zo praten over onze geemancipeerde vrouwen

  En Santokhi is the right men on the right place.
  Zo ministers moeten we blijven koesteren.
  Hij maakt ieder geval geen bochtjes maar recht voor zijn raap.
  Als mensen denken dat het om poptjie patoe gaat dan hebben ze het glad mis.

  Het is keiharde beleid om suriname in het gareel te krijgen van de drugs en witwasgedoe.
  Een hele tijd dachten de mensen dat je heel snel rijk kan worden in suriname.

  Maar die tijd is voorbij.
  We moeten denken om het land vooruit te helpen en rijk te maken en niet een paar malloten die geld drukken om zelf rijk van te worden en de rest mag stikken.
  is iedereen vergeten dat er zelfs geen US-dollar te vinden was voor een gewone burger van suriname.
  De gepensioneerden van toen die bijna allemaal al zijn oveleden hebben gehuild.
  Zoveel jaar zwoegen om hun geleifd Suriname op te bouwen en ook een eigen pesioen eraan over te houden waarvan ze later wilden genieten en ook trots op waren hebben het geweten
  De mensen die dit op hun gewten hebben zullen lijden.
  En niet een beetje ook.

  Die gepensionerden kregen uiteindelijk een pesioen waarmee ze een booschappen konden doen die in een plastic-zakje van 25cent paste en de rest van de maand was peinaren.

  Waarom zijn de heren regeerders van toen zo omgegaan met hun eigen ouders.

  Laat het niet meer gebeuren.
  Het moet nooit meer gebeuren.

  Papo


  Maak melding

 14. Jap-japie, je hebt het nieuws niet goed gelezen.. en daarbij meneer Santokhi, jouw landbroeder, naar beneden halen vind ik laag.
  Alleen omdat hij een hindoestaan is.


  Maak melding

 15. Er zal wel een rede zijn waarom Santoki niet was ingelicht door interpol en/of Venezuela.

  Het niet altijd goed alles te onthullen wat je weet.


  Maak melding

 16. Aan de andere kant landen er zooooveel toestellen en toestelletjes op ons achter land zonder dat wie dan ook ze ook maar 1 haar krenkt.

  Wat we in Paramaribo zien zijn de met bauxiet besmeurde en tamelijk nieuwe 4 x 4’s, die blijkbaar hun handel hebben opgehaald.

  Is de Surinaamse luchtmacht daarom geground of vleugellam gemaakt?


  Maak melding

 17. Dat vliegtuig had toch nooit in het surinaams luchtruim moeten komen. A plane fre te e lande tapu a luchthaven, dan plotseling actie.
  Die mannen waren er al, santokhi heeft gefaald.
  Volgende keer staat er Venezolaanse militairen geland op zanderij.
  Waardeloos.


  Maak melding

 18. Beste Papo,

  Blijkbaar vergeet je een ding en dat is het volgende.

  Surinamers hebben inderdaad hard gewerkt. En dan praat ik over Surinamers die in de periode van de witte mensen hebben gewerkt. Surinamers van toen waren harde werkers en het beleid dat gevoerd werd toen was ook anders.

  Wat nu gebeurd is namelijk zichzelf snelverrijken kost wat het kost. maak niet uit welke pad je kiest. Het hele Surinaamse ambtenaren apparaat functioneert niet goed en ik denk dat je dat wel weet hoe het komt.

  Verder wordt het belastinggeld van Suriname niet goed gebruikt om projecten te financieren. dit heeft natuurlijk te maken met de keiharde corruptie in Suriname.

  Politici proberen allerlei mooie verhalen te vertellen hoe men denkt iets te doen. Waar gaat al het geld naar toe.
  De bedragen die je hoort dat gemoeid gaan om sommige projecten te financieren kloppen gewoon niet.

  In Suriname denkt men alleen aan zelfverrijking. Belastingambtenaren, politieagenten, douane etc. doen een hoop voor een beetje geld. Sommige Surinaamse bedrijven en politieke vrienden etc, betalen geen een cent belasting. En ik denk dat je dit niet wist.
  Waar gaat alles naar toe die binnenkomt. Wie betaalt het meeste belasting?waarom worden sommige sectoren niet gestimuleerd? Omdat men slechts aan groepsbelangen denkt en niet aan het algemeen belang.

  Degene die arm is in suriname wordt gewoon als een hond behandeld in suriname door het ambtenarenapparaat in Suri.

  Degenen die wat geld hebben praten over “connecties”

  Venetiaan moet gewoon oprotten met Sardjoe,Brunsie,Gilds en Somo.
  Bouterse heeft ook een puinhoop van gemaakt.

  De meeste surinamers maken zich niet al te veel druk over de toekomst van het land.
  Geld en mooie auto’s bepalen de status daar. al heeft men geld om te tanken maar er moet wel een auto met airco in de garage staan. Waar gaat het geld van de belastingbetaler.
  Alle overheidsinstanties in Suriname worden geleid door slechtopgeleide politieke vrienden. En het volk slaapt en klaagt en durft geen stappen te ondernemen.

  Gewoon een stelletje bandieten die het land regeren.


  Maak melding

 19. Henky,#7.nu pas lees ik je.
  Sorry ik had dit over het hoofd gezien Su.heeft geen radarsysteem om te weten waar en waneer er een vliegtuig in het luchtruim is.word tijd dat deze fokantiesede regering grotere zaklantaarns gaat aanschaffen, om in de lucht te schijnen.hihihihi.
  Henky,fawakka? we missen je aan de overkant mang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.