Agis stopt financiering opvang Surinaamse junks

12

Zorgverzekeraar Agis in Amersfoort stopt de financiering van Stichting Surivival, een opvangorganisatie voor Surinaamse verslaafden. Dat bevestigde de verzekeraar woensdag, meldt het ANP.

De stichting raakte vorig jaar in opspraak toen het de verslaafde cliënten een jaar in Suriname wilde behandelen met AWBZ–geld. Agis heeft Surivival in 2007 bij wijze van proef met 200.000 tot 300.000 euro gefinancierd.

De zorgverzekeraar kreeg echter ’signalen’ dat de kwaliteit onder de maat zou zijn en wilde daarom meer zicht op de behandelingen. Zo wilde Agis weten wanneer cliënten naar het buitenland gingen, maar dat gebeurde niet.


12 REACTIES

 1. Door wie wordt die stichting Survival gerund? Door afgekickte Suri’s. Het is toch te belachelijk voor woorden dat er met verzekeringsgeld een dergelijk project wordt uitgevoerd. De kwaliteit zou onder de maat zijn. Ja dank je de koekoek. Je stopt toch ook geen muizen in een kaaspakhuis? Ik zou wel eens een zinnige reactie hierop willen zien.


  Maak melding

 2. jammer dat zoiets gebeurd. gaarne had ik meer info over de stichting survival en met name de bestuursleden. Dat het misschien ex-verslaafden zouden zijn, maakt niet zoveel uit. Een aantal organisaties bestaan dankzij deze groep. Het gaat er simpel om of zij de ervaring en management kwaliteiten bezitten om dit te doen.zelfs had ik ook ideeen om zoiets te kunnen opzetten in Suriname. Maar bij Agis zal ik dus niet meer kunnen aankloppen jammer.( ik werk ondermeer met drugsverslaafden en heb op dit gebied de nodige ervaring)


  Maak melding

 3. Blaka bakra: Stichting Survival wordt geregeerd door ene Jimmy Calander die niet van onbesproken gedrag is. De beslissing is Agis is volkomen begrijpelijk.


  Maak melding

 4. Beste Ron. Ik heb alle respect voor je streven. De verslavingszorg in Suriname bestaat niet of nauwelijks, omdat er geen wetgeving is op dit gebied. Voordat je hier in Su. iets in die richting wilt doen, adviseer ik je je terdege te (laten) informeren. Ondanks je ervaring voorzie ik toch een berg moeilijkheden, vooral voor wat betreft de financiering. En bovenal: de pitjes liggen hier nog op iedere straathoek. Dat bedoelde ik met die muizen en dat kaaspakhuis. Yu sabi?


  Maak melding

 5. Denkfoutje Raj. Niet op kosten van de belastingbetaler maar op kosten van de verzekeringnemer. En inderdaad, ik heb vernomen dat de verzekeringspremies in Ned. weer omhoog gaan.


  Maak melding

 6. De slachtoffers van Stichting SurIvival zijn de clienten en (ex)medewerkers (die zich voor de organisatie ingezet hebben en niet of nauwelijks geld of salaris hebben mogen ontvangen waar ze wel recht op hadden). De clienten hebben vanaf 4 juni 2007 onderdak en voeding gekregen, doch helaas geen behandeling waar GGZ-clienten wel recht op hebben. Menigeen heeft in Nederland aan de bel getrokken,zodat AGIS op de hoogte kon zijn van de miserabele situatie waarin de SurIvivalclienten zich in bevonden, alvorens zij overgingen tot betaling. De lachende partij is de heer C, die het geld van AGIS in ontvangst heeft mogen nemen.De clienten hebben geen rode koper ontvangen, dus waar is hun uitkeringsgeld gebleven? En de ex-medewerkers moeten via de rechtbank hun salaris opeisen. Terwijl J.C. nu een doorstart wil maken met (zijn?) stichting!


  Maak melding

 7. Ik heb zo de schurft aan dit soort hosselaars die alleen maar een puinhoop achterlaten. Ze maken iedereen te schande en belemmeren de mensen die wel met goede initiatieven komen en instaat zijn die uit te voeren.


  Maak melding

 8. Laat de junkies voor de junkies zorgen, zoe men gedacht hebben. Het is overigens een heilloze weg om pogingen te ondernemen de poes melkvrij te maken.

  Zolang ba tigri een andere mening toegedaan blijft heeft het geen zin om resoluties aan te nemen ten guste van schapen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.