zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurVeelbelovende Evita houdt weerspiegelende expositie

Veelbelovende Evita houdt weerspiegelende expositie

-

De Nationale Carrierebeurs

Onder de titel ‘Weerspiegeling’ houdt de jonge, veelbelovende selfmade kunstenares Evita Tjon A Ten (21) op zaterdag 19 april een eendaagse expositie in Zoetermeer. Evita’s multiculturele erfenis (Chinees, Creools, Schots en Libanees) hebben bijgedragen aan haar liefde voor verschillende stijlen van muziek en kunst. De weerslag hiervan komt dan ook duidelijk tot uitdrukking in haar schilderijen. Daarbij put Evita veel van haar inspiratie “uit de kracht van de overweldigende kleuren” van Zuid-Amerika. In haar werken ontbreken dan ook vermaarde Surinaamse bloemen als palulu en de ingitongo niet.

Haar schilderijen bestrijken een breed spectrum. Over de gekozen titel ‘Weerspiegeling’ licht Evita toe: “Alles wat ik heb geschilderd zijn beelden uit mijn eigen ervaringen of wat anderen is overkomen. En uiteraard zal een ieder zijn eigen interpretatie op mijn werken hebben. Ze gaan ook over verschillende fases in mijn leven: verdriet, liefde en passie.” Evita studeert aan de Hoge Hotelschool in Den Haag, werd geboren in Suriname, groeide op in Nederland en schildert al van jongs af aan. “Als klein meisje had ik een ‘Van Gogh-periode’ en maakte ik schilderijtjes die ik voor een gulden aan buren verkocht. Nog steeds hebben velen die ingelijst en wel aan de muur, en daar gaat het om.”

Evita wordt ook gedreven door een sterk zelfvertrouwen. De expositie brengt ze geheel in eigen beheer met de morele ondersteuning van familie. Er is overigens grote belangstelling voor de expo in Zoetermeer. Tjon A Ten heeft al meer dan 120 aanmeldingen binnen. “Wat dat betreft heb ik het zelf allemaal een beetje onderschat”, zegt zij. Op de vraag waarom de expo maar één dag duurt, antwoordt zij: “Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik alle werken zal verkopen, we moeten natuurlijk een positieve instelling hebben. Ik heb eerder tijdens een expo het merendeel verkocht.”

De expositie ‘Weerspiegeling’ wordt gehouden in de Dorpsstraat 152 in Zoetermeer. Bezoekers kunnen vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur de werken bezichtigen. En om 14.00 uur zal Leni Lintelo de officiële opening verrichten. Lintelo is theatervormgever en beeldend kunstenaar. Lintelo is internationaal gewaardeerd vermaard en heeft wereldwijd werken verkocht. Ook heeft zij voor meer dan 150 theaterproducties decorstukken ontworpen en gemaakt. Evita: “Daarom vind ik het een grote eer dat zij mijn expositie opent.”

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES