maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLichamen Surinaamse vliegramp naar Nederland

Lichamen Surinaamse vliegramp naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De lichamen van elf slachtoffers van de vliegramp in Suriname worden overgebracht naar Nederland voor DNA-tests. Dat heeft het hoofd van het Surinaamse Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding Jerry Slijngaard gezegd, schrijft Planet Internet.

De lijken zijn zwaar verbrand en Suriname heeft niet de mogelijkheden om de lichamen te identificeren. Een dag na de ramp vertrok een Nederlands team naar Suriname om de verkoolde lichamen te identificeren.

Volgens Slijngaard kan het tot een jaar duren voordat meer duidelijkheid is over hun identiteit.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Wij hebben toch onze monden vol over die ptata’s, ja zelfs in Paramaribo geboren landskinderen krijgen in Suriname als het ware geen poot aan de grond. Wat is feitelijk het probleem? In bange dagen zijn toch weer aangewezen op>………..!


  Maak melding
 2. Serieuze vraag.

  Hoe zit dat juridish. Hoe zit het met de status van de stoffelijke overschotten? welke rol speelt familie hierin. Zijn de stoffelijke overschotten op het moment eigendom van …???????? Wie bepaalt dat deze stoffelijke overschotten naar een buitenland mogen. Heeft de familie daarin een stem. En zo vraag ik me het een en ander af over hoe het in deze kwesties eraan toe MOET gaan.


  Maak melding
 3. hmm ik kan me voorstellen, dat de familie juridisch geen poot heeft om op te staan. zolang er geen lijken geidentificeerd zijn.
  Familie A zegt dat lijk A suriname niet mag verlaten. aar welke van de elf verkoolde lijken is persoon A dan?


  Maak melding
 4. in dit geval heeft de staat nog het beheer omdat er in de eerste plaats een ongeval was. daarmee heeft de staat het recht.
  Nu niet vast te stellen is welk stoffelijk overschot aan welke familie toebehoort kan de staat ze niet vrijgeven. Natuurlijk in en in triets voor die nabestaanden maar je kun moeilijk iedereen zo maar een stoffelijk overschot geven.
  Laten we hopen dat ik spoedig uitsluitsel komt en de mensen in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare.


  Maak melding
 5. daarom is het van belang dat wij in de toekomst beter voorbereid zijn op dit soort dingen.

  dus onderricht is heel belangrijk voor onze kinderen, naast gezondheid.

  de overheid dient te investeren in gezondheidszorg en onderwijs. Verder samenwerken met buitenlandse overheden om te werken aan kennis overdracht.


  Maak melding
 6. Neus, je stijgt dagelijks in mijn achting. Je hebt het prima verwoord. Zo is het en niet anders. En of het nou Amerikanen of Chinezen of in dit geval Nederlanders zijn die de identificatie op zich nemen is niet van belang. Het belang van de nabestaanden staat hier voorop. Suriname heeft nu eenmaal die kennis niet in huis.


  Maak melding
 7. de headline brengt jou eigenlijk in de verwarring als je leest dat de lichamen surinaamse vliegramp naar nederland zijn overgebracht.dus gewoon van de veronderstelling uitgaan dat dit meer te maken heeft met resten of delen van het lichaam.

  de claim van de nabestaanden zal echt niet eenvoudig zijn.
  dit staat als een paal boven water.en gewoon accepteren met wat je zal ontvangen.alleen moeten deze alert blijven,anders gaat men weer selecteren.


  Maak melding
 8. Beste Alex, ik snap niets van je reactie. Misschien begrijp ik je verkeerd. Of het nu delen of resten zijn is onbelangrijk. Er is maar een fractie nodig om tot identificatie met de huidige technische kennis over te gaan. Het gaat erom dat de nabestaanden uiteindelijk de zekerheid hebben dat hun dierbare geïdentificeerd wordt en uiteindelijk op eerzame wijze aan de aarde kunnen worden toevertrouwd. En maak je geen zorgen jongen, die p’tata’s gaan niet over één nacht ijs. En wat de claims betreft: dat zal in ieder geval nog een jarenlange touwtrekkerij blijven als je bedenkt dat van de laatste zeven huizen die hier verbrand zijn er geen enkele was verzekerd. Wie verzekert wát hier in Su.? Geloof jij echt dat iedere passagier een overlijdensrisicoverzekering of een andere verzekering heeft afgesloten?
  Bij wie wil je claimen, wát wil je claimen? Als je een claim wilt neerleggen, doe dat dan bij de regering, want zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de luchthavens en de bedrijven die daar gebruik van maken. Het feit dat er geen enkele passagierslijst aanwezig was of in ieder geval niet klopte met de gegevens waarover het OM beschikte, doet bij mij het ergste vrezen. Herinner je je de brand in het asielzoekerscentrum op Schiphol-Oost nog? Daarvoor heeft de Nederlandse regering ruim € 3000 aan de nabestaanden van 2 Surinamers betaald en nog vonden ze dat niet genoeg. Krabbenmentaliteit. Maar Nederland heeft wél zijn verantwoordelijkheid genomen. Moet je Blue Wings aansprakelijk stellen? Er is nog geen enkel rapport verschenen over de oorzaak en zeker niet over het gevolg. En met de huidige “doortastendheid” van de Surinaamse regering ben ik bang dat iedere advocaat die zich hierover buigt tegen die tijd ook het heden met het eeuwige heeft verwisseld…
  Tang boeng, soso lespeki.


  Maak melding
 9. brada blaka bakra,
  ik heb het niet zo zeer over de identificatie van lichamen.maar over het overbrengen van lichamen naar het(nederland)buitenland.
  hoop dat ik jou van dienst ben geweest.

  ik moet ook bij vermelden dat dit mij goed doet.als ik de opmerking uit jou reactie leest.
  wan lespeki odi
  alex


  Maak melding
 10. Bij deze wil ik gewoon zeggen dat er meer structuur in zaken moet komen in Suriname. Ik ben een jonge Surinaamse en we zien en weten allemaal wat er aan de hand is. Het probleem echter zit in wat zijn de handelingen die er gepleegd worden. dan heb ik mooi jullie reacties gelezen ;positieve dingen en dan weer dingen die op niets slaan. Het lijkt erop dat het meer Nederlanders van surinaamse afkomst zijn en dan stel ik jullie reactie zeer op prijs , maar met gepraat komen we geen stap verder. De Surimers in Suriname en in Nederland praten allemaal , maar wat doen we met al de positieve reacties vooral.Niets. en die mentaliteit moeten we gaan veranderen. Er zijn zoveel plus en min punten , die minnetjes moeten we wegwerken en met met de plusjes moeten we verder gaan werken. En dan is het verbeter de wereld begin bij je zelf.
  Over het geval zelf , nou , allemaal erg natuurlijk , maar dan gaan wij mensen weer naar de negatieve punten kijken , dan de vliegmij.dit en dat en zus. Er moet gewoon BETERE CONTROLE zijn. Hoe kan het nou dat er verkeerde namen op de passagierslijst staan , dat is toch een kwestie van , ja de juiste benaming hiervoor weet ik niet te vinden.
  Maar wij allemaal moeten er lering uit trekken.
  wanneer we iets niet zelf meemaken dan hebben ze zoveel te zeggen , maar dan denk ik dat het niet uitmaakt waar de lijken geidentificeert worden.we hebben nou eenmaal NIETS hier in Suriname, ook omdat het geld verkeerd besteed wordt. Surinamers zijn nou eenmaal bang om in de goede duurzame dingen te investeren.En puntje komt bij paaltje rennen we altijd weer naar de nederlanders toe, helpp we hebben hulp nodig. En als je hulp nodig hebt en je hebt die know how niet in huis dan rennen we altijd naar ze toe.
  Dus mond dichthouden als het ons aangeboden wordt of niet , we hebben die hulp nodig.
  Dat was mijn reactie , Miss Chelle


  Maak melding
 11. Miss Chelle,
  Geloof mij nou maar. Nu het noodlot heeft toegeslagen zal alles conform de recommandaties van de CASAS verlopen. De Doekhiweg staat nog altijd bol van het vliegerspubliek dat her of der in het binnenland belangen heeft. Ik hoop niet dat in de tijd de puntjes op de i’s weer plaats zullen maken voor zweef teki.

  Alles staat en valt met controle. Zonder corruptie dus.


  Maak melding
 12. geen antwoorden is toch een antwoord
  in onvrede met je zelf zijn betekend iets te hebben misgelopen
  en de rest hun mening zijn vanzelf waardeloos.
  ik noem hierbij geen namen alleen maar om de gasten niet te kwetsen in hun valse eer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES