dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentKwakoe praat met Almere over festival

Kwakoe praat met Almere over festival

-

Does Travel - naar Suriname

Nu de organisatie van het Kwakoefestival in de Bijlmer is toegekend aan een andere club, is Kwakoe Events uitgeweken naar de gemeente Almere om daar de belangstelling te peilen. Gisteren zaten de partijen weer om tafel meldt Het Parool.

Kwakoe Events organiseert het festival al meer dan dertig jaar in het Bijlmerpark in Zuidoost. Dit jaar is er echter een andere organisator aangewezen voor het zomerfeest in het park.

Ondanks dat Kwakoe Events nog steeds hoopt dat zij het festival in Amsterdam mogen organiseren gaan de gesprekken met Almere door meldt ook AT5. De uitkomst van de gespreks-ronde is nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Beste Sranangmangs,

  Hoe is het mogelijk dat een professionele krant en televisie station, zulke fouten kunnen weergeven. Kwakoe event is een creatie van de heer Kout en consorten. Zij hebben het Kwakoe voetbaltournooi ongeveer 6 jaar geleden gekaapt door de stichting Kwakoe op een laffe wijze te bestelen. Het ging of gaat deze heren niet om het sociale gebeuren, want daar hebben ze malling aan. Het zijn immers asociale bekrompen mensen. Maar om de poen. Heren journalisten Kwakoe bestaat meer dan 30 jaar maar het clubje welke nu op de voorgrond treed is maar enkele jaren aan het rotzooien. Het resultaat is evident. Alweer laat een deel van de Afro-Surinaamse bevolking zien dat ze moreel niet instaat zijn om met hun driften en erfenis om te gaan. Ik vind danook dat het Kwakoe gebeuren in handen moet komen van mensen die moreel, financieel, sociaal en cultureel kapitaal in huis moeten en hebben en niet deze unter menschen. Ze geven ons allemaal (Surinamers) een slecht gevoel en naam.

  Sranangmangs,
  Tang Bieng


  Maak melding
 2. Ik woon al vanaf 1970 in Amsterdam toen de Bijlmer nog in aanbouw was.Tegen die tijd begonnen kleine voetbalverenigingen en clubs met wedstrijden die elk jaar werden gehouden.Er werden toen zangvogelwedstrijd gehouden,muziek op de achtergrond en natuurlijk een paar kraampjes met etenswaren.Die tijd was de warenwet niet zo streng of bestond nog niet.
  Dat was waar nu de Amsterdamse poort staat.Volgens mij was dat het veld van sv.Bijlmer toen.Heel gezellig om nieuwkomers uit Suriname te ontmoeten.Een soort reunie.Ik woon nog steeds vlakbij het Amsterdamse poort maar wat ik nu zie is dat het voetbalgebeuren waar het eingelijk om begonnen was, wordt naar de achtergrond gedrukt.De meeste mensen die nu naar Kwakoe komen zijn er voor het eten en muziek.Het is nu heel commercieel geworden en daar zit geld en waar er geld zit, zitten ook haaien en die haaien kunnen de boel verpesten door hebzucht.Veel te dure onbetaalbare stands en wat mij opvalt zijn de steeds meer oprukkende Afrikaanse tentjes met hele harde muziek.De vogeltjeswei is verdwenen door woningbouw en ik vrees straks het bijlmerpark ook.Alle grote evenementen verdwijnen uit Amsterdam.Heel triest en ik betwijfel het of de sfeer in Almere hetzelfde zal blijven.Ik wacht af.


  Maak melding
 3. Waarom liggen wij crosfajas vrijwel immer met elkaar overhoop? Oting wi e go meki wang koffu?
  Precies zo ontstaan allerlei eenouder gezinnen. Jobsgeduld is de sleutel van de overwinning.


  Maak melding
 4. Proberen jullie een beetje op wat hoger niveau te denken.

  Steeds weer mensen aanvallen en kleine zaken opblazen. We zijn soms zo zielig.

  Het stadsdeel Amsterdam Zuidoost en de projectontwikkelaars azen reeds langer dan tien jaar op de plek waar het Kwakoe Zomerfestival wordt gehouden. Het zal en moet daar vertrekken. Allerlei pogingen, intriges en wat dies meer zei hebben ze losgelaten op de organisatie.

  Die staat echter stevig in de schoenen en is zich bewust van het hoge spel. Daarover gaat het.

  Nu hebben ze onder het mom van inschrijving voor iedereen om een festijn te organiseren de verdeel en heers tactiek uit de kast gehaald.

  De haaien die reeds langer azen op het organiseren van iets als Kwakoe zijn erop gesprongen. Resultaat: wij simpele zielen denken direct weer aan ‘dat we niet kunnen samenwerken’.

  Politiek. Politiek!!! Kwakoe, zoals dat onafhanklijk zonder overheids bemoeienis (subsidie) kon worden georganiseerd is/was een doorn in het oog van mensen die andere belangen erop na houden.

  Mensen dingen liggen vaak ingewikkelder en niet zo simpel als de simpele geesten ons doen geloven met hun kleine hersenen reacties


  Maak melding
 5. ja ik vind kwalmere echt mooi.
  want langzaam begin ik mij als een sme te schamen.,als een ….
  te balen…
  waarom kan men niet samen werekn?

  subsidie verdeelt ons
  geld verdeelt ons
  macht verdeelt ons
  kleur verdeelt ons
  intresse verdeelt ons
  en wat hou je nog over?
  jammer
  pasar malam is ook weg aan het gaan
  en misschien milan ook…
  maar wij zijn toch aan ons zelf aan het denken….
  niemand durft samen met een
  een creool
  een javaan
  een …
  een…
  een…
  een..
  een
  ee
  e
  .
  samen te werken.
  kan men dat niet of durft men dat niet.?
  wie kent die antwoordt..
  ik wel…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES