vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInfrastructuur hoofdstad Suriname krijgt facelift

Infrastructuur hoofdstad Suriname krijgt facelift

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 apr – Het centrum van Paramaribo krijgt een facelift. Via drie projecten zal de ontwatering naar een hoger peil worden getild. Dit zal de basis leggen voor het herstellen van de nu onooglijke trottoirs en parkeerhavens. Gesproken wordt van een gedurfde onderneming.

De moeilijke economische omstandigheden van het moment, hebben de besluitvorming niet in de weg gestaan. “We hebben hier te maken met een regering die durft zaken aan te pakken”, zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Dit valt ook af te lezen van de keuze voor Surinaamse aannemingsbedrijven. Buitenlandse bedrijven zijn bewust op afstand gehouden. Er is vertrouwen in de lokale expertise.

Het mes snijdt uiteraard aan twee kanten. Wie vertrouwd wordt, zal zich moeten bewijzen. “Laten wij daar goed bij blijven stilstaan. De vorige keer hebben wij een contract gesloten een buitenlands bedrijf (het Chinese Dalian, red.). Laten we als Surinamers tonen dat we op zijn minst beter kunnen presteren wat betreft tijd en kwaliteit”, zei president Ronald Venetiaan bij de ondertekening van de contracten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. ha ha ha, We hebben hier te maken met een regering die durft zaken aan te pakken….. Beste meneer Ramdien Sardjoe je moet je wel schamen om zulke uitdrukkingen hard op te roepen.

  je zou je zou vaker een surinaamse ondernemer de kans moeten geven, dan krijg je zeker vertrouw in je eigen bevolking. alleen omdat het vorige keer een chinese bedrijf was, is er deze keer symbolichs voor een surinaamse onderneming gekozen. maar gelukkig krijgen ze een kans en, het is zeker afwachten wat deze aannemers kunnen en hoe snel ze zijn


  Maak melding
 2. In de jaren negentig was ik op vakantie in Suriname. OW&V had toen in de Vanidsingastraat grote kokersop het voetpad gezet om de riolering te vergroten. Deze waren neergezet voor ik p vakantie ging naar Suriname. Voordat ik weer naar Nederland vertrok zijn ze door OW&V weer weggehaald.

  Wat ook wel eens gebeurd is dat een projekt wordt aangekondigt en halverwege het projekt wordt gezegt dat er geen geld meer is. Hoe kan dat? Er wordt toch een kosten-baten analyse gemaakt? Of zeggen ze we hebben geld laten we wat gaan doen zonder voorbereiding. Dat lijkt mij niet.
  Daarom zeg ik sjie na briebie.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 3. Facelift waarvoor??

  Weken geleden was er een discussie tussen mij en een TOETfiel over het onderwerp dat Paramaribo een mooie stad is waar zijn toeristen ongestoord kunnen wandelen op straat, ja zelf mooier dan India als geheel. En als ik hier lees zie ik woorden als:”onooglijke trottoirs”.

  Aan wie zal het liggen?

  P.s.: ode aan de chinezen! En zeker niet die aapachtigen die TOET toebehoort, die zitten nog in een post-koloniaal syndroom, waar de witte man het moet ontgelden.

  🙂


  Maak melding
 4. Hahahahahahahahahaha, nog meer corruptie, nog meer valse rekeningen, nog meer diefstal.

  Waarom wordt Balesar niet opgesloten???

  Zou het niet kunnen dat de leider van de aapachtigen V ook mee proftiteerde van zijn scharreltjes??

  Vraag het maar na de volksmond weet betel!!!

  Vies.


  Maak melding
 5. Facelift om het vuil onder het tapijt te bezemen.Maar het blijft ruiken. Ze kunnen ook daar wat aan doen.Wie helpt mee.Vrijwilligers gevraagd.
  Ai bajaaa.Ze doen hun best voor mijn swietie Sranang.
  Ik voel me als een roepende stem in een woestijn vol met oases.

  kantjil


  Maak melding
 6. pa lanti moeten de heren autobestuurder telesur en de waterleing serieus gaan aanpakken.want deze zijn de grote boosdoener van het kapot maken van de trottoirs.men wordt zelf gedwongen om van de autorijbaan gebruikt te maken met alle gevolgen van dien


  Maak melding
 7. vorige maand nog hebben ze een contract met de chinezen getekend, waar was hun geloof in eigen kunnen toen?
  Die brug naar carolina staat nog steeds half gebouwd.En ze weten nog steeds niet wanneer de werkzaamheden hervat zullen worden.

  Ze hebben eerst die straten in de binnenstad laten asfalteren en nu gaan ze riolen aanpakken. Kijk hoeveel straten ze met dit project zullen vernietigen. Kijk.

  Het is een en al wanbeleid.


  Maak melding
 8. Voor de droge infrastructuur waarvan de asfalteringswerkzaamheden deel uitmaken, is er met de aannemers een totaal bedrag van 153,6 miljoen Amerikaanse dollar overeengekomen, terwijl er 60,8 Ame-rikaanse dollar wordt gestoken in riolerings- en ontwateringswerkzaamheden. Wegen in het stadscentrum en de omliggende wegen zullen binnenkort van de bovenste laag worden ontdaan, waarna ze van een nieuwe laag voorzien worden. Maar voordat de werknemers van de aannemingsbedrijven hiertoe kunnen overgaan zullen eerst de rioleringen worden vervangen.

  Van waar is dat geld nu geleend? En het is een pur bruku weri bruku geworden. Die chinezen hadden de binnenstad nauwelijks geasfalteerd en wordt de bovenste laag verwijderd? Maar het probleem met die wegen is dat de laag er onder nooit wordt aangepakt of helemaal niet bestaat.

  Dus totaal 210 miljoen voor de stad nu, en ook weer 214 miljoen aan dalian.dat 414 miljoen voor wegen in 2008 alleen geleend. kijk wat er van overblijft in 2011.kijk of het ontwaterings probleem dan is opgelost, kijk of het parkeerprobleem is opgelost en kijk of de nieuwe regering in 2011 als eerst niet aankondigt dat de wegen aangepakt zullen worden. kijk zelf maar.


  Maak melding
 9. Wat ik weet van toen ik daar was was dat een groot % van de wegen in de omgeving van de stad of onbegaanbaar waren,of onveilig waren of die letterlijk vuilnisbelten waren. De wegen maken of de afwatering reparen is 1 maar alles staat of valt met onderhoud. En ja daar begint het, als het op ondehroud aankomt dan gebeurt dat vlak voor de verkiezingen.

  En ander voorbeeld, mijn weg in Nickerie. Sinds ik daar woon is het altijd een ramp als er 15 minuten lang regent. Dan is het een zwamp die kinderen thuis houd en kunnen mensen zich opmaken voor een andere onnodige ede ati. En mijn weg is al circa 20 jaar zo. Hoe gaan ze dat oplossen ?

  En wat slagvaardig optreden betreft, wie kan zich herrineren toen Front iets goeds heeft neergezet ?Ik bedoel na 10 jaren aan de leiding te zijn zou je toch op zn minst 1 voorbeeld kunnen aanhalen en zeggen van ja dat heb IK gedaan, dat bewijst idd dat we slagvaardig zijn. Met een grote brook in mn keel moet ik toegeven dat de enigste op dit gebied regering Wijdenbosch is geweest.Al hebben ze daarmee het monetair beleid na de oorlog/dictatuur om de zeep geholpen is dit het enigste die een iemand kan opnoemen.

  Al met al moet Sardjoe/Front me laten en geen nonsense komen uitkramen in de pers. Laten ze liever naar zn/hun schaapjes gaan kijken en doorgaan met de corruptie die hij/zij in stand houd(en).


  Maak melding
 10. Zanderij!

  Begin eerst luchthaven zanderij te verbouwen, al 4 jaar staan er hekken, geen gezicht man. doe wat vene!!!

  eerst je visitiekaartje en dan de rest!!


  Maak melding
 11. zo zo goed zo! hoop niet dat wanneer het op betalen komt deze ondernemer naar de rechter moet stappen om zijn geld te krijgen , zo als het vaker is gebeurt.voor dat je hoord beslag op staats goederen.


  Maak melding
 12. Ik vind dat we dit moeten afwachten en niet weer commentaar leveren. Ik geloof dat lokale bureaus een goede bijdrage kunnen leveren en misschien werkt het. Who knows?


  Maak melding
 13. om eerlijk te zeggen heb ik geen vertrouwen in onze eigen aannemers die ook naar alle waarschynlykheid deze klus moeten gaan klaren. Het enige waar ze goed in zijn is geld aannemen en rommel opleveren. Hoe vaak zijn deze werkzaamheden nu niet uitgevoerd !!! zie het resultaat, alleen maar ellende en 1 grote rotzooi, alles loopt nog steeds onder.
  Mijn voorstel is om het geld uit te besteden aan mensen die kennis hebben inzake afwatering en infra (NED bv) zodat voor eens en altyd het probleem is opgelost.
  Het is niet zozeer dat ik onze eigen aannemers niet capabel acht doch zéér corrupt. De NED bedrijf is ook wel corrupt maar zorgt in elk geval dat de werkzaamheden wel op een deugdelijke manier worden uitgevoerd waar de mensen ook profijt van hebben (ook op lane termijn) Dit is mijn ervaring.
  Indien u het mij wel of niet eens bent laat ik in het midden en wens ik u allen toch een hele fijne dag toe.


  Maak melding
 14. Aan Pae Matjolioot:

  Je hebt meen ik geen één land bezocht behalve met je pc-muis, jouw verstand heeft jou verraden, slaap maar verder dromedaris.
  Je komt steeds met een link naar een bepaald land alsof je daadwerkelijk het hotel/resort van binnen hebt gezien, oen. Internet zal je ook wel niet lang hebben.

  Phill


  Maak melding
 15. oefffffffffffff,ik heb nooit beweerd dat Paramaribo mooi is,ik heb wel getypt:Als je naar India bent geweest zoals je beweerde,heb jij dan die smeerboel daar niet gezien?Bombay,Calcutta enz.enz. ben je geweest waar de bewoners van bepaalde gebieden hun behoeftes doen gewoon naast hun huis???.Pae beweerde ook dat Paramaribo stinkt,maar hij hemelde India ,Thailand(waar het ook niet zo geweldig is)zo op dat je zou denken dar Paramaribo de enige stad ter wereld is die niet deugd,met welke toeristische ogen ga je naar bepaalde landen???Eerlijk wezen Pae,kom niet met je leugens hier.

  Maar goed,eindelijk eens iets positief van dit prentenkabinet,is nog afwachten als de daad bij het woord voegen.

  Ik blijf mijn Land promoten ,al ben ik er niet geboren en getogen,no matter what you`re saying.Kan me nu geen m… meer schelen wat je tegen mij typt of hoe je mij ook noemen wilt buhhh buhhhhhhhh buhhh.


  Maak melding
 16. ben niet zo pessimistiche als menigeen hier op dit forum.

  wil de regering vene. het voordeel geven van de twijfel.

  Er wordt gewerkt aan het opwaarderen van de binnenstad. Het moet er toeristiche aantrekkelijk worden.Ik heb graag beweging dan stil staan.
  proficiaat
  toff


  Maak melding
 17. Kantjil,

  “Ik voel me als een roepende stem in een woestijn vol met oases.”

  Ik voel me ook geroepen. Ik denk dat er genoeg vrijwilligers zijn in Su die graag hun buurt schoon en netjes willen hebben, alleen krijgen ze helaas geen medewerking van de overheid!!! Het is dweilen met de kraan open!!


  Maak melding
 18. bedie,

  Niet alleen zanderij??
  Kijk eens naar de website van de Surinaamse consulaat: http://suriname.dyndns.org/

  CHAOTISCH, ONPROFESSIONEEL, SCHREEUWERIG en bovendien TOERIST onvriendelijk. Dus geen visitekaart waardig voor het “lokken” van toeristen (lees: witte toeristen).

  note:
  Volgens de TOETfielen zijn: wannabe-toeristen SURINEDs, landverraders, die hun afkomst verloochend bla bla etc.


  Maak melding
 19. langaf,

  Je conclusie is een typisch voorbeeld van een hersencel van 110 VOLT die alleen gebruikt van enkel emotie! Gebruik je verstand voor een keer.

  :0)


  Maak melding
 20. Wandelen in paramaribo is een gevaarlijke onderneming je moet steeds op de stoep kijken voor gevaarlijke gaten en ook steeds naar boven en opzij kijken voor golfplaten die naar beneden kunnen donderen of roekeloze automobilisten. Vind wel dat Suriname na de onafhankelijkheid hard achteruit is gegaan in alle opzichten.


  Maak melding
 21. Phill,

  Jij denkt mij te kennen! 🙂 PC-muis is een onderdeel van mijn dagelijkse werk in geinformatiseerd nederlands bedrijfsleven. Het is geen luxe voor mij! Daarentegen is vakantie juits een luxe voor me! En dat ik andere landen verkies boven SURINAME is mijn keus! EN geloof me, ik weet hoe een 5 sterren hotel van binnen uitziet en aan moet voldoen. 🙂

  Torarica is voor mij een 3 sterren hotel in vergelijking tot vele 5 sterren hotels in AZIE (zoals: Singapore/Thailand/CAmbodja/Laos). EN ik kan er overspreken. Zelfs 5 sterren hotel in NL valt in het niets.

  Internet??? In SU zitten jullie in de PAMPER-ICT-infrastructuur!

  Ik heb kabel aansluiting sinds jaren! Mijn PC staat min of meer 24 aan met de browser open! 🙂


  Maak melding
 22. Als het maar structureel verbetert en op een hoger niveau komt. Helaas blijkt nergens uit dat men heeft geleerd van de fouten met bijv het Chinese bedrijf Dalian.

  Grote delen van de Gongrijpstraat en de Princessestraat vertonen al gigantische kraters terwijl Dalian daar niet eens een jaar terug heeft geasfalteerd.

  Wat voor key controls zijn er in place om dit soort zaken te voorkomen, ook bij Surinaamse bedrijven.

  Of moeten we zo DOM TROTS zijn en zeggen:”Als we een oogje hebben dichtgeknepen bij de buitenlandse bedrijven, dan moeten we dat nu ook doen bij de Surinaamse bedrijven”

  Suriname KOMT NIET VOORUIT omdat we geen lerende samenleving zijn.


  Maak melding
 23. Toet,

  Ik citeer je woorden:
  ” dat je zou denken dat Paramaribo de enige stad ter wereld is die niet deugd ”

  DAt heb ik nooit zo letterlijk weergegeven of gezegd 🙂 Dat zijn jouw verdraaide woorden zoals men in SU dat goed kunnen: de boel VERDRAAIEN!!

  In jouw enthousiasme (en dat is niet erg) bestrijd ik ten zeerste dat SURINAME in mijn ogen en verwachtingen: NOG niet TOERISME-land waardig is enkel FAMILIEBEZOEK-land waardig…!

  *does your bell ring*


  Maak melding
 24. Kennelijk zijn er geen vrijwilligers (zie # 8 ) ik zal maar gewoon doorgaan.
  Dit onderwerp is erg gevoelig omdat de verfraaiing van het gezicht van Paramaribo staat en valt met deze facelift. De “chirurgen” kunnen er een rotzooi van maken en de gevolgen
  zijn niet te overzien. Het is zoals Roy # 17 aanhaalde :

  …Mijn voorstel is om het geld uit te besteden aan mensen die kennis hebben inzake afwatering en infra (NED bv) zodat voor eens en altyd het probleem is opgelost…..

  Ik heb zondermeer vertrouwen in de lokale Surinaamse aannemers, maar weinig in de vermengeling van de Surinaamse politici met hun privebelangen in het bedrijfsleven. Deze facelift is van cruciale importantie want wordt er voor de zoveelste keer halfwerk geleverd dan zinkt het gevoel van eigenwaarde en saamhorigheidsgevoel weg.En men gaat weer negatief en denigrerend praten over ons geliefd Paramaribo.
  Ik hoop danook dat de regering na grondig vergelijkend onderzoek tot een wijze beslissing is gekomen.

  kantjil


  Maak melding
 25. AAN TOET,

  ” Whawhaaaaa,ook ik ben in de wittemangwereld(zelfs de echte blanken die naar Suriname op vakantie gaan,zeiken
  Suriname niet zo af) geboren en getogen,maar zal nooit onder voor ze doen,zoals jij Pae ,ik ben en blijf een Surinaamse met een rode boekje,
  dat wil niet zeggen dat ik mijn Suriname moet afzeiken.”

  Ik citeer: “…maar zal nooit onder voor ze doen…”; en dat “ze”, bedoel je natuurlijk de witmangs. Dat is nu net waar de schoen wringt in je
  hersencel; daar is je hersencel op gefocust/geprogrammeert met de witte man als underdog, ter compensatie van je algehele gebreken,
  multi-minderwaardigheidscomplexen en tekortkomingen in tijden van je wittemangsdagen. Het is nu jouw normale defensieve-mechanisme geworden.
  Dat is ook logisch te verklaren, omdat reeds in je wittemangs dagen je ook het slachtofferrol hebt gespeeld, anders was je felheid en temperament
  niet zo hevig uitgebarsten zoals je het ook lettelijk verwoord: “…maar zal nooit onder voor ze doen…”.
  Is het ook niet in je opgevallen dat in het algemeen mensen voor niemand wilen onderdoen? Jij niet, ik niet en de witmangs niet?
  Wellicht moet je het probleem anders bekijken en de vraag anders stellen van: hoe kan ik effectief mijn doel bereiken zonder dat ik wederom in het
  slachtofferrol verkeer?
  Het wrange van dit alles is en wellicht het hypocriet ervan is, jij als surinaamse zijnde met een rode boekje, “…zal nooit onder voor ze doen…”,
  maar wel hun witte Euros willen eten……

  “Jij wilt dat elkeen je naar de bek praat,jij mag op mij reageren en me voor alles uitmaken,maar o wee als jij wordt bespot whawhaaaaa dan
  zijn de rapen gaar.Wie de bal kaatst moet het maar terug verwachten buhhhh. Zie hoelang ik heb afgewacht om jouw ook een bijnaam te geven, de
  kruik gaat te water tot ie barst.”

  Men mag mij bespotten van brombere tot karpol pae…omdat de schoen mij nooit past. Ik ga mezelf niet voorliegen (ondanks dat er hier gasten zijn, die
  mij betichten van een leugenaar -is hun goed recht!), zolang ik weet dat ik dat niet ben. Een andere ongeschreven regel in een forum, waar dan ook is,
  is naast een dikke huid hebben, ook bewust moet zijn dat je tegen kritieken tegen moet kunnen. En dat kan JIJ en de andere TOETfielen niet.
  Dat is inherent aan die generatie die hun BOUTA-school hebben doorgelopen. In hun wereld is alles zwart en wit, goed en slecht.
  Maar men vergis een ding dat de echte wereld in een grijsgebied bevindt. Dat alleen kan men inzien als men in staat is een inlevingsvermogen te hebben.
  Dat is voor een TOETfiel bij lange na, nog niet binnen geschoten. Sterker nog hun hersencellen zijn daarop nooit getraind geweest.

  “Je beweert hersencellen te hebben,nou iemand die hooggeschoold is typt dergelijke onzin niet ,je kan wel een tegen reactie geven,maar niet met
  alle soorten bijnamen,als je normaal naar mij toe gereageerd had,had ik nooit en te nimmer jouw ook een bijnaam geven,dus dat Pae.”

  Ik citeer:” …Je beweert hersencellen te hebben…”. DAT heb ik nooit beweerd, dat zijn je eigen conclusies/aannamens. Je kan mij allerlei soorten
  bijnamen geven, maar wees erop bedacht dat ik met serie bijnamen terugkom en je TOET-naam met plezier refereer. Dat is het onderdeel van het hele spel.
  ZOals ik eerder zei: Cynisme, understatement en sarcasme is niet aan je besteed. ZUl je ook niet kunnen begrijpen. Wellicht heeft dat toch terdege
  te maken met scholing, wie zal het zeggen..
  Tevens is er ook een ongeschreven regel in een forum, dat je niet perse een hoge opleiding moet genieten om deel te kunnen nemen. Hoe meer mensen met vershillende
  opleidingen hoe meer vreugd in het forum, daar is het forum uiteindelijk voor bedoelt.
  Zie daar je zit weer in je eigen slachtofferrol, TOET! FOEI!

  ” Wie Zijn Verleden Ontkent,Ontkent Zijn Geschiedenis.Wie zijn Geschiedenis Ontkent,Ontkent Zijn Identitiet.

  Geen land is heilig en elk land heeft hier en daar haar gebreken en tekortkomingen! Zelfs Nederland niet!
  Maar dat je met je steeds terugkerende riedel komt met:
  “Wie Zijn Verleden Ontkent,Ontkent Zijn Geschiedenis.Wie zijn Geschiedenis Ontkent,Ontkent Zijn Identitiet.”
  heeft bij mji volstrekt geen indruk achtergelaten. Het is inderdaad mooi verwoordt maar mist hier net de lading en de
  emotie die mij zou moetn raken. Eerlijk gezegd ik word er niet koud of warm van.
  Wellicht ben ik a) niet corrumpeerbaar b) geen kuddedier ben c) weet waarvoor ik sta met mijn meningen.
  En ik ga wederom niet in de herhaling, die ik in feite al hebt geantwoord op de bovengenoemde riedel, weken geleden..

  Fijne dag TOET, (ik heb echt met je te doen….kun je nagaan dat mijn betoog nu nogal milde strekking heeft.)

  :))


  Maak melding
 26. stem NDP, die hebben pas goede plannen voor de lange termijn. daarin zitten tenminste mensen die economie hebben gestudeerd o.a Rabin Parmessar, die weten pas hoe je moet regeren zonder dat je de economie schaadt, onder Rabin kunnen nu in Suriname hartoperaties worden gedaan.

  STEM NDP


  Maak melding
 27. Pae Matjol #28. Zegt
  ..Het is dweilen met de kraan open…

  Het is een kwestie van mobiliseren en goede instruktie aan de buurten met medewerking van Dienst Milieubeheer en de Milieupolitie.De regering kan daar heel wat doen aan doen.Er zijn voorbeelden in andere landen waar het wel werkt.
  Maar het is typisch de cultuur weer die gaat spreken en de makkelijkste weg zoekt.
  Orde komt niet vanzelf.

  kantjil


  Maak melding
 28. Kantjil #34,

  Aan mobiliseren alleen heb je niets
  a) het volk heeft nooit geleerd om gezamenlijk een NATIONAAL probleem op te lossen, eerder geneigd toe te schuiven bij een ander, want ze vinden het zoals TOET zei:”niet voor ze onder willen doen”. Dergelijke mentaliteit is een slechte surinaamse eigenschap mijns inziens, en zal alle innoverende plannen zoals jij het overhebt alleen maar dwarsbomen. Zoals ik eerder zei: “ze zitten nog in 110 Volt”
  b) De politiek is ook niet anders, het heeft nooit een goed voorbeeld kunnen geven aan het volk en naar de buitenwereld toe, het blijft bij mooie praatjes, eigen belangen, eigen agenda etc, je weet wel. Dus wat verwacht je van het gewone volk dan?? Die kopieert dat gedrag ook! Een TOETfiel is zo een voorbeeld van met zijn DOMME TROTS zonder gegronde redenen/argumenten. Mobilisatie is ook een onderdeel van ministerie van cultuur. Die heeft als taak om naast normen en waarden, ook orde en netheid bij te brengen. De rol van Surinaamse media en op school moet daar ook op inspelen. Kortom een lang termijn beleid op allerlei niveaus: het zoeken/vinden van een grote draagvlak! Wat verwacht je dan als zelfs de scholen meerdere malen staken?? Iedere staking of zelfs iedere imcompetente overheidsapparaat brengt iedere keer deceptie voor het gewonen volk! Vind je het gek dat men weinig vertrouwen heeft met hun eigen SRD valuta.

  * AKU DASKU ORA PENGONG *


  Maak melding
 29. Rajeev #33,

  Zelfs als men economie heeft gestudeerd of welke studie men heeft genoten, is er geen garantie dat men niet laat lokken door incompetentie c.q. corruptie
  Trouwens leuk dat je daar reclame maakt van die politici. Ik denk dat een ieder zelf moeten uitmaken naar wie ze moeten stemmen, dat is democratie. Het opdringen om te moeten stemmen of zelfs te moeten stemmen op bepaalde politici, krijg ik een nare bijsmaak…dat is stemmen wegkopen equivalent aan corruptie….zie daar…!

  🙂

  * Ik ben graag jullie brombere pae, iemand moet toch jullie schijt (lees: puinhoop) opruimen? Is net hoe je het willen intepreteren *


  Maak melding
 30. sommigen hier schrijven dingens waar me zelf in een groot gedeelte kan vinden daar komt nummer 32 voor in aanmerking niet om te slijmen want ik blijf mijn eigen reaktie en mening geven en op mijn manier en straat taal maar nummer 32 zeg een aantan waarheden die kloppen als een bus en aan de meneer die parmesser in een regering win zien wil ik vragen of het niet de zelfde man is die miljoenen van acz heeft gestolen ????


  Maak melding
 31. Du #37,

  Je bent heus niet de enige op dit forum die daar ook overdenkt… en gelukkig maar. ZO moet men maar eerst diepademhalen en bij zich zelf te rade gaan, voordat men hun ondoordachte infantiele emotionele actie laat leiden.

  *Du bist alles, was ich habe auf der Welt, Du bist alles was ich will.
  Du, Du allein kannst mich versteh’n. Du, Du darfst nie mehr von mir gehn.*


  Maak melding
 32. In het rekenkamerverslag van de overheid staat dat het asfalteringsbedrijf Baitalie in de jaren 70 de Oost-West-verbinding heeft opgeleverd waarbij aan weerszijden 5 cm minder asfalt is aangebracht. Men heeft de overheid toen voor enkele miljoenen opgelicht. Moeten we nog vertrouwen hebben in ditzelfde bedrijf? Dit schijnt de manier te zijn waarop de VHPers en NPSers zich schaamteloos verrijken. Dus roepen dat Surinaamse bedrijven de kans krijgen is zand in de ogen van de bevolking strooien.
  Waar is het pompgemaal dat ter hoogte van de Centrale markt moest komen? Onderin de Jodenbreestraat liggen er manshoogte kokers die er voor moesten zorgen dat Paramaribo niet meer onder zou lopen na elke regenbui.


  Maak melding
 33. Pae, wordt wakker mang, je ziet hartjes nu…
  Over je vorige reactie # 35 het volgende van mij.

  Er zijn toch wel gegoede Surinamers uit verschillende lagen en buurten in Paramaribo die wel inzien dat er iets moet veranderen aan de lakse Surinaamse mentaliteit ten aanzien van het bevuilen van de straten en velden met gedumpte papier en flessen en noem maar op wat. Terwijl er zichtbaar op verschillende plaaten in stad kleine oranje vuilnistonnetjes zijn.
  Ook autowrakken staan zomaar langs de weg weg te roesten.
  Die lakse mentaliteit heb je ook bij de Surinaamse buitenlanders in Suriname want die kunnen ook laks zijn want die vallen snel terug op hun oude leefpatroon.Alsof ze de schakelaar in hun hoofd omzetten naar nul.Zelf heb ik ook gezien hoe men in Paramaribo omgaat met plastieke flessen en niemand die daar iets van zegt. Kan ook zijn dat wanneer je ter plekke iemand betrapt en een opmerking over maakt dat je een fles op je kop krijgt.
  Pae je verdere uitleg in # 35 geeft aan dat je wel iets inziet. Ze zitten momenteel zoals je zegt op 110 V maar mischien generatie’s later op 220V zeker niet lager.
  De Surinaamse bevolking moet leren dat willen ze meetellen ze zelf aan moeten werken.
  Je moet bij de jeugd beginnen door goede voorlichting op allerlei wijze op scholen met samenwerking van de Milieudienst en andere ministeries. Ook op TV kan men laten zien hoe het moet op een luchtige en vriendelijke manier.
  Je moet zeggen YES WE CAN.
  Je moet niet proberen de mentaliteit en cultuur van de ouderen te veranderen want die zijn zo bevooroordeeld, kleingeestig en ziekelijk. Je krijgt alleen maar ” tjoerie’s “ terug.
  Kijk Pae ik wil hier op dit onderwerp niet verder ingaan. Ik heb genoeg hierover uitgewijd en wil zeker niet op de hete stoel gaan zitten van de minister om gestalte hieraan te geven. Je mag niet mee eens zijn, dat is jou goed recht.

  Kantjil.


  Maak melding
 34. Kantjil #40,

  Wat kan ik zeggen?
  Je betoog is voor mij glas helder….en ik moet eerlijk zijn (en waarom niet?), dat ik degelijk met je eens bent.

  Het geeft me een goed gevoel dat er iemand is dat dat ook ziet van uit een eigen bril.

  Terugkomend op die Surinamese buitenlanders, ergerde ik vaak groen en geel, die zich ongeneerd misdroegen en lak hebben met anderen en het milieu. Dat is een van de reden waarom ik de stad vermijd. Want de kans is groot dat ik wel iets zeg. Yep, praten met die mensen is praten met een ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES