Suriname-plan van Welten krijgt vorm

2

Hij heeft enkele tientallen Surinamers in dienst. Een aantal van hen wil graag terug naar dat land, maar er is nauwelijks werk te vinden. Het was voor Cees Welten, directeur van de gelijknamige financieel detacheerder en opleider, aanleiding om een nieuw project te starten meldt het Eindhovens Dagblad.

Welten wil medio volgend jaar over een vestiging in Paramaribo beschikken. Van daaruit denkt hij in de toekomst een callcenter op te bouwen, waar op de lange termijn misschien wel emplooi is voor vijfhonderd medewerkers. Niet alleen voor banken, ook energiebedrijven zouden er volgens Welten snel hun voordeel mee kunnen doen.

Voorwaarde is volgens Welten dat jonge, talentvolle Surinamers een jaar lang in Nederland verblijven om de Nederlandse cultuur te leren kennen. “Daarna gaan ze terug naar Paramaribo om daar in het callcenter hun vaardigheden toe te passen. Op 1 juni beginnen de eerste tien Surinamers bij Welten meldt de krant.


2 REACTIES

  1. Ik hoop dat min.Marika deze kans gelijk benut om overbodigen ambtenaren uit het arbeids-apparaat te vloeien naar de prive sector(Welten),en dan die bezuinigingen via een belasting-voordelen doen toekomen aan het volk vanwege gestegen prijzen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.