Voetbalanalytici halen uit naar Ruud Gullit

15

Voetbalanalytici Johan Derksen en Hugo Borst hebben in het VARA-programma De Wereld Draait Door snoeihard uitgehaald naar voormalig Wereldvoetballer van het Jaar Ruud Gullit. Gullit vertrok onlangs naar de Los Angeles Galaxy.

Afgelopen week noemde hij het een ‘vlucht’, onder andere omdat hij het ‘helemaal gehad heeft met al die Nederlanders met een mening op televisie’ meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens Derksen en Borst ligt de fout echter bij Gullit zelf. Bekijk op het filmpje hoe de voormalig Feyenoord-trainer wordt afgebrand, als trainer, analyticus en weldoener.


15 REACTIES

 1. Deze sportjournalisten kunnen beter lullen over de wanprestaties die de racist van Basten heeft geleverd tydens het laatste wereldkampioenschappen. Ik spreek Gullit niet vry, maar hy heeft de Nederlandse selectie wel heel dicht by het voetbal wereldkampioenschap geplaatst. Nederlandse trainers hebben deze top nooit bereikt.


  Maak melding

 2. Nee z’on amateur als Johan Cruijff volgen daar heb je wat aan, kan goed zijn dat ie gelijk heeft over ruud, maar cruijff is ook niet de beste om te volgen


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  Ook wij hebben de reactie gevolgd die voetbalanalytici Johan Derksen en Hugo Borst in het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ hebben afgegeven, waarbij zij snoeihard uithaalden naar voormalig ‘Wereldvoetballer van het Jaar’ Ruud Gullit.

  Gullit vertrok onlangs naar de Los Angeles Galaxy en zei dat het een ‘vlucht’ was, wat niet ongebruikelijk is voor zwarte voetballers in het Nederlandse voetbal circuit. Omdat namelijk het racisme mondiaal te vaak en ernstig wordt onderschat door donkergekleurden in Westerse maatschappijen waaronder Nederland, waarbij donkere mensen zich onvoldoende realiseren hoe vals en gemeen het hier in z’n werk kan toegaan als het op neer komt een zwarte hier af te danken. Wie gisteren tijdens je successen je vriend was, wordt vooral bij racisme je grootste vijand. En ook zwarte mensen neigen zich ook zo te gaan gedragen tegen hun vrienden en/of kameraden waarmee zij eerder allerhande projecten succesvol hadden afgerond. Vandaar ook dat het zo moeizaam gaat bij het Nederlands elftal, om niet te spreken van het Nederlands voetbal in haar algemeenheid.

  “WIJ WILLEN WITTE BLONDE HELDEN, GEEN ZWARTE, EN MOCHTEN DIE ER TOCH ZIJN, DAN MAKEN WIJ DIE TOT ‘TIJDELIJK’ EN HET LIEFS WANNEER HET ONS TENSLOTTE HET BEST UITKOMT”.

  En dat staat ook ons zwartkader in Amsterdam Zuidoost te wachten, met name onze zwarte stadsdeelvoorzitter mevrouw Elvira Sweet en haar ploeggenoten. Voormalig Stadsdeelraadvoorzitter André Bhola en sommigen onder hen hebben het onlangs geweten. Zolang men je nodig heeft, en zolang je blijft dansen naar de pijpen van de dominante cultuur welke zijn basis vindt in een racistisch onderbouw, ben je welkom en ”zien wij de dingen door de vingers”.

  Het Surinaams kader wordt slechts ‘gedoogd’, weten zij kennelijk ook, vandaar ook hun pasief (slaafs) gedrag alsof zij aan de ketting van de dominante cultuur hangen. Maar het moment dat je deze handlangers van het racisme en het racisme zelf op de vingers durft te tikken vanwege hun racistische attitude waarbij zij regelmatig ons zwartkader gebruiken om het vuile werk te doen, wat sommigen onder ons om wat voor rede dan ook (carrière politici) niet durven te uiten, dan krijgt ons zwartkader stront aan de knikkers. Wethouder Henna Buyne maakte daar korte metten mee; “oprotten met jullie handel”! En proficiat roepen wij van de beweging deze zwarte zuster toe.

  En dan ben je plotseling weer waardeloos en was je waardeloos en zal je ook waardeloos blijven in hun ogen. Een zogenaamde vloek die zij als dank voor hun verdiensten ook nog tegen je durven uit te spreken, wanneer je verkiest om een ‘Wegloop Piet’ te zijn. Een situatie die niet anders is als dat wat je momenteel merkt bij het zogenaamd ‘Decemberproces’ tegen de voorzitter van de NDP Desire Delano Bouterse.

  “WIE GEEN SLAAF (MEER) WIL ZIJN MOET BOETEN”.

  Het racisme mondiaal is en blijft een ernstig kwaad welke met wortel en tak uitgeroeid dient te worden. Echter zijn het onze zwarte mensen voornamleijk onze zwarte politici, die na dat zij zich jaren uit eigen belang, vanwege hun carrière, hun kinderen, vrienden en familie als slaaf voor het karretje van het racisme hebben laten spannen alsof racistische cultuurdragers en vervolgens een enorme schade hebben aangericht jegens zichzelf, hun eigen gemeenschap en achterban om wat voor reden dan ook, en vervolgens het roer willen omdraaien, dan wordt zulks een houding hen door het racisme beslist niet in dank afgenomen.

  Wat je vervolgens krijgt als natrap is niet anders dan een ‘klassiek koekje’ uit het ‘racistisch rood boekje’, welke zijn oorsprong vindt in een experiment van meer dan 300 jaar Afrikaanse Holocaust of te wel slavernij. Dat is wat het zogenaamd naakt standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam symboliseert: Zo bent u Afrïde, zo kijken wij tegen u aan en zo zal het tot in eeuwigheid ook blijven.

  Vandaar dat er ook geen Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders bij de onthulling van het vals object op 24 april 2006 in Amsterdam Zuidoost aanwezig waren, ondanks de bijdrage van Anton de Kom voor de Vrijheidsstrijd tegen de Duitsers tijdens De Tweede Wereldoorlog, een feit tevens welke de bevrijding van Europa heeft mogen inluiden.

  Wat deze twee lafaards als spreekbuis van het racisme in het programma van de Vara in feite gedemonstreerd hebben was tenslotte niets anders dan ‘het aard van het beestje’.

  En de vraag die Clarence Seedorf nu zal moeten stellen is wat hem straks te wachten zou kunnen staan, ondanks dat hij momenteel tot de beste voetballer uit de Nederlandse voetbal geschiedenis gerekend kan worden, inclusief de witte voetballers zoals Johan Kruijf.

  Voor andere zwarte voetballers als Edgar Davids en Frank Rijkaard o.a. daaraan tegen, is dit geen nieuws. Nogmaals; “het is de aard van het beestje”. Vandaar ook – en dat geldt niet voor Ruud Gullit alleen – dat zwarte voetballers gauw hun weg zoeken naar het buitenland en niet slechts vanwege het grote geld en de ambiance aldaar, maar vooral omdat de macht en invloed welke het racisme en racistische elementen op het Nederlands voetbal uitoefenen, welke het Nederlands voetbal beslist geen glans geeft noch vooruitgang en progressie brengt, verderfelijk is. Vandaar dat het spel dat voetbal heet, zo ontaard is geworden, van hier tot aan de Olympische spelen toe.

  En wat doe je daaraan:

  Natuurlijk, het racisme aan de kaak blijven stellen zoals het nu het geval is met het naakt standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost en het vervolgens met radicale acties als met diplomatisch middelen bestrijden, tot dat het laatste woord gesproken is.

  Iets anders zit er niet op.


  Maak melding

 4. Deze derderangs rioolvoetbaljournalisten stellen niets voor.Ze kunnen het Nederlandse publiek beliegen en bedriegen met hun commentaren maar Gullit heeft groot gelijk.Deze gasten stellen maar weinig voor in voetbaldorp Nederland. Gullit heeft het tenminste geschopt tot voetbalcommentator bij de BBC.


  Maak melding

 5. Hugo Borst en Johan Derksen zijn gewoon een soort roddelpers. Er kijken veel mensen naar en of het waar is of onzin zul je toch nooit weten. Deze mensen verdienen hun brood met dit soort populistisch, journalistiek. En mensen doen alles voor geld, zelfs de pers. De een zijn dood is de ander zijn brood.

  Bekende mensen moeten bestand zijn tegen roddelpers en tegengas kunnen geven.

  Die kans zal Gullit ook absoluut krijgen want talloze journalisten van tv, radio en kranten staan in de rij om zijn reaktie natuurlijk.


  Maak melding

 6. Alleen een idioot gooit er met stenen en stokken naar een boom, die hoegenaamd geen fruit draagt.

  Ruud no span, ” o moro ding e trowe doti yu e kong moro fatu.

  Afgunst is voorbehouden aan lieden die amanooit niet de absolute top zullen bereiken!


  Maak melding

 7. Volkomen eens met EBU Akademya Aamsterdam.

  Philomena Essed heeftin haar boek over alledaags racisme allerlei processen beschreven. In de jaren 90 probeerde zij samen met de zwarte professor Mullard en anderen racistische tendensen in de Nederlandse samenleving bloot te leggen, maar werden tegengewerkt door witte collega’s met als gevolg dat ze buiten Nederland werkzaam zijn.
  Als ik naar de historie kijk kom ik tot het besef dat Hollanders veel racistischer zijn dan Engelsen of Fransen. Het verbaasd mij daarom niet dat de slavernij in de Nederlandse kolonien 30 tot 40 jaar later werd afgeschaft dan in de andewre kolonien. In de 2e wereldoorlog zijn relatief meer joden uit Nederland vermoord dan uit andere europese landen. In Zuid-Afrika waren het de nazaten van de Hollanders die tot het bittere eind gestreden hebben voor behoud van de apartheid.


  Maak melding

 8. Ik vind het genant en ongepast zulke uitspraken te doen over Ruud Gullit vooral achter zijn rug en niet in zijn gezicht. Deze 2 boeren ontsieren het beeld mijn lcd scherm 103 cm diagonaal. Daar deze 2 figuren geen tv profiel hebben. Zelfs zijn privé leven werd ook aangehaald. Wat hebben deze critici bereikt op voetbal gebied geen moerrrrr, enkel maar spelers door het slijk halen om zichzelf op te hemelen als geweldige journalisten. De opmerking van derksen dat Gullit met vrouwen zit te lullen in de studio dat komt omdat Gullit een goodlooking guy is hij krijgt altijd een kordon vrouwen om zich heen en deze vrouwen vallen niet op croymans boeren. De volgende opmerking van die baardaap dat wanneer Gullit over taktiek praat van basten en wim kieft in de lach schieten. Waarom was hij dan aanvoerder?
  De aanvoerder is toch de persoon die de lijnen uitzet het team op sleeptouw neemt, kijk maar types zoals Dunga, Platini, Zidane enz.. Het is pure jaloezie.

  En ook de ene opmerking dat hij geld komt opstrijken voor zijn lul analyses is ook weer zo een opmerking van een holbewoner. Gullit kan rustig met zijn armen over elkaar zitten hij verdient al genoeg wat is dit zakcentje voor hem? En bovendien wat strijken deze 2 boeren op om hun lulverhaal op te hangen aan voetballiefhebbers???Of doen ze vrijwilligerswerk????

  Zelfs in zijn eigen woonplaats is die johan derksen niet geliefd.

  De 2e ongeschoren croymans boer hugo borst
  doet me denken aan een vrouw die geen man kon krijgen en uit wanhoop probeerde deze vrouw toch een kind te krijgen alwaar ze bij een spermabank heeft aangeklopt voor hulp.
  Door het injecteren van een zaadcel is deze vrouw zwanger van deze croymans boer hugo borst. Dit is misschien de reden dat hij zulke opmerkingen maakt tegen vedettes ach ja hij heeft geen vaderliefde gehad probeer deze heeft hij geprobeerd te vinden maar ja ja ja zelf op vermist is het niet gelukt hahahaha.

  Anaalyst


  Maak melding

 9. Ach deze twee figuren zijn al uitgekotst door voetballers en nu proberen al la roddelbald prive geld te verdienen.

  Daarom heeft Rijkaard nooit meegedaan met zulke flutprogramma’s waarvan de inhoud 0.0 is.
  Rijkaard weet precies hoe het systeem inmekaar zit.
  Rijkaard is geen prater maar hij laat het zien.

  Ik kijk nu al met spanning naar het komende EK.

  Mo tek fatu


  Maak melding

 10. Wacht even wat hebben van basten en kieft dan op tactische manier gepresteerd dan ?Van Basten behalve een wanprestatie in het verleden en een wanprestatie die komt aankomend EK. Wim Kieft oh die komt alleen maar op kanaal plus,kijkcijfer daarvan ligt ergens tussen de 3 en 4 personen denk ik. Wat heeft hugo Borst gepresteerd om op mn televisie te komen uitleggen wat er fout is gegaan tijdens de wedstrijden want op tactisch gebied is deze ook een lachertje.Derksen oh die heeft de VI 20%inhoud 80% lariekoek. Ik koop het alleen maar als Ronaldinho of Babel op de cover staan anders zit het vol onzin.

  Als het op ervaring in het vak aankomt dus niet het babbelen eromheen maar daadwerkelijk in het vak zitten als speler en als trainer wint Gullit het 10-0 van deze heren. De enige die recht van spreken hebben zijn echte trainers.


  Maak melding

 11. Heel prachtig dat we het allemaal voor gullith opnemen. Een speler die tijdens zijn successen in zijn hoogtijdagen niet geassioseerd wilde worden met de surinaamse gemeenschap. Dat was zijn volste recht als hij zijn gevoel volgt. Hij veranderde pas toen hij door Frank Rijkaard op het spoor werd gezet om de teksten van zijn geliefde reggea en toen heel suriname en de surinaamse gemeenschap in nederland het voor hem opnam toen hij onder druk van de de boertjes-clan het wk in de VS aan zich voorbij liet gaan.
  Echter hoorde je niks toen zijn geliefde vrienden van baste en cruyff te pas en te onpas Seedorf aan de schandpaal nagelde.
  Zijn zuinige reaktie was ‘Van basten is een vriend van mij’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.