Home Onderwerpen Economie Suriname doet zijn best voedselregels bij te benen

Suriname doet zijn best voedselregels bij te benen

3

PARAMARIBO, 12 apr – Suriname doet erg zijn best de ontwikkelingen op het gebied voedselhygiëne en -veiligheid bij te benen. Dit stelt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Langer negeren van regels en veranderingen, is er niet meer bij. Teveel belangen staan op het spel.

Verdragen van de WTO en de toetreding tot handelsblokken als FTAA, Caricom en Mercosur blijken meer en meer dwingend. “Bij een eventueel verkeerde aanpak van zaken, kan het bijzonder moeilijk voor Suriname worden om op de internationale markt te blijven opereren en te concurreren”, stelt LVV. Meer dan ooit wordt ingezien dat slechts een gestructureerde aanpak garanties biedt.

Er komt daarom een laboratorium voor analyse van residuen van bestrijdingsmiddelen die in de agrarische sector gebruikt worden. “Om te garanderen dat internationale afspraken en regelgeving worden nageleefd”, aldus LVV. In de landbouw is het gebruik van chemicaliën nog het meest intensief. Voor- noch tegenstanders kunnen met zekerheid zeggen hoe hoog de veiligheidsgraad is. Het lab moet dat gaan veranderen.

3 REACTIES

  1. isri
    Men beloofd zoveel maar doet zeer weinig. Over een tijdje krijgen we het zelfde verhaal voorgeschoteld.
  2. blaka bakra
    Beste minister Ragoebarsingh. Wat denkt u van deze suggestie: Leer eerst die analfabete landbouwers eens lezen. Dan kan hij ook op de etiketten van al die bestrijdingsmiddelen zien waarvoor het WEL of waarvoor het NIET gebruikt mag worden. Bovendien worden er in Su nog steeds bestrijdingsmiddelen verhandeld die al jaren op de zwarte lijst staan. Doe daar eerst eens iets aan. De rest van de maatregelen zijn nobel, maar schieten hun doel mijns inziens voorbij als je niet aan de basis begint.
  3. alex
    men zegt wel eens,dat als de vogels niet op de rijstvelden afkomen.dan mag men de poison niet te tolleren.