Surinaams leger maakt munitie WO II onschadelijk

10

PARAMARIBO, 12 apr – Het leger heeft vrijwel alle munitie uit de Twee Wereldoorlog opgeruimd. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Het materiaal opgeslagen in en rond een oude bunker op de weg naar Zanderij, is vernietigd. De Amerikaanse regering is blij.

De munitie hield een potentieel gevaar in voor met name de vrij dichtbevolkte omgeving. Met de opruiming is zijn ook de Amerikanen gevrijwaard van riskante situaties. De mijnen zijn er geplaatst als voorzorgsmaatregel in geval het Duitse leger een inval zou plegen. Suriname is trots. “Het zijn onze jongens die met gevaar voor eigen leven, deze klus hebben geklaard”, zegt Fernald.

De Amerikanen hebben hun waardering getoond door een onderscheiding toe te kennen. “We zijn blij, er hebben zich geen ongelukken voorgedaan. De samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten is nooit zo goed geweest”, zegt de Amerikaanse zaakgelastigde Thomas Genton. Er is scherp gevonden op ruim één meter diepte.


10 REACTIES

 1. Ach, die jongens willen wel. Hoe kan het ook anders, “ook hun sociaal-maatschappelijke toestand is niet om naar huis over te schrijven”.
  Give them the tools and they fix any job. Dat is altijd weer bewezen.


  Maak melding

 2. wat een schande is men,zo gesteld op een compliment,en dat buitenlanders in jouw huis komen neuzen, hoe jij,je huis zou moet opruimen.De jongens zijn echt niet achterlijk zoals men ze ziet.


  Maak melding

 3. Wat ik me afvraag is waarom het Nederlands leger(TRIS) deze munitie nooit heeft opgeruimd? Deze munitie is toch niet zo lang geleden in een bunker in de Para ontdekt? De TRIS zou dit allemaal toch moeten weten, ze hebben in het verleden vaak genoeg hun trainingen in die gebieden gehad.


  Maak melding

 4. De samenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten is nooit zo goed geweest”, zegt de Amerikaanse zaakgelastigde Thomas Genton.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Soso lafu…din boi e gi-mi sjin.


  Maak melding

 5. Het zijn onze jongens die deze klus hebben geklaard met gevaar voor eigen leven., zei Fernald overdreven. Minister de zaak was al opgeslagen. Enkel “ietsje” verderop in een groot gat doen., en van uit een veilige afstand “BOEM”, die “was” daar. Zo moeilijk en gevaarlijk is het niet hoor. Nou ja een auto besturen kan ook moeilijk zijn., het is hoe je het bekijk. De wijze hoe je het naar voren brengt Fernald, riekt meer op je eigen PR. De zaak is even oud als de KARABIJNEN en de BRENS die de manschappen het nog ermee moeten doen, is die ook opgeblazen?., of heb je die nog nodig. Met die “oude spul” kan je toch niet tegenover de “nieuwe” staan. A djersie wang slinger tegenover wang onti-gong.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.