Suriname wil meer cruiseschepen binnenlokken

32

PARAMARIBO, 10 apr – Het aantal cruiseschepen dat Suriname aandoet, zal dit jaar worden verdubbeld. Dit stelt toerismeorganisatie Mets. Het bescheiden aantal van vier vorig jaar, zal opgetrokken worden naar acht. Voorlopig geld als uiteindelijk doen een frequentie van tenminste één cruiseschip per maand.

Het lobbywerk wordt nu al verzet. Onder meer is de cruisebeurs bezocht in Miami, in de Verenigde Staten. “We willen Suriname namelijk steeds beter op de kaart plaatsen. We zijn enthousiast en weten dat het streven haalbaar is“, zegt Mets-functionaris Michael Frijmersum tegenover de Ware Tijd. Ingespeeld wordt op de behoefte aan alternatieven voor de traditionele bestemmingen.

Suriname zelf wil minder afhankelijk worden van de Nederlandse toerist. Die is tot nog toe goed voor het leeuwendeel van de inkomsten in de toeristenindustrie. Er wordt druk overleg gevoerd met cruisemaatschappijen. Dit heeft vorig jaar reeds concrete vruchten afgeworpen. Per binnengekomen cruiseschip werd zeker honderdduizend dollar verdiend.


32 REACTIES

 1. Migado wat moeten toeristen in suriname zoeken?
  Suriname is geen miami of aca pulco of santo domingo.
  Suriname heeft geweldig boulevards autovrije sraten met moderne winkels en overal heb je bankjes waarop je rustig kunt relaxen hahahhahahaha.

  Ik denk dat je suriname moet vergelijke met landen als mali togo en yogho.


  Maak melding

 2. Het kopje zegt genoeg over het niveau van het surinaams toerisme.
  “Meer cruiseschepen binnenlokken”
  Een heel verkeerd uitgangspunt. Want als iets of iemand naar je toe “LOKT” betekent dat dat je vooraf al weet dat je je belofte/toezegging nooit zal waarmaken. Lokken heeft iets bedriegelijks. En als je één cruisschip ervaart dat je ze naar de surinaamse haven hebt gelokt kan je de rest vergeten.


  Maak melding

 3. En waar moeten wij jou mee vergelijken?
  Einstein?
  of met een achtergebleven,overjarige amoebe in afwachting van zijn evolutie…

  lekker constructief zijn en meedenken


  Maak melding

 4. Ik weet niet wat toeristen moeten beleven in Suriname, misschien zwemmen in White Beach waar je wordt opgegeten door piranha’s, of waterkant waar er 200 zwervers op je afkomen, misschien Nickerie met zijn mooie modderpoel voor de kust, of toch het binnenlnd voor de bakroe tour?

  Meningen verschilen kennelijk.


  Maak melding

 5. Teh Sranangmang Fin Boeng Ding Eh Kah Nah Baka Bakra magzin.

  India,Thailand,Indonesie,Turkije,Hong-Kong,Philpijnen enz.enz.hadden ook nooit gedacht dat ze aantrekkelijk zouden zijn voor toeristen,maar zie daar de echte toerist, heeft die landen gemaakt wat ze nu zijn op toeristisch gebied,Stilletjes aan zal dat ook zo zijn in Suriname,als deze prentenkabinet de kabzea heeft om wat daaraan te gaan doen.

  Aan de negatievelingen hier zal het zeker niet liggen,ding eh fergitie dat nah Sranang ding koembatee beri,maar whawhaaaaa teh wojo jagie oen sah sie soema seeri.
  Gelukkig worden de Allochtoonse Surinamers niet geroepen om toeristisch wat voor Suriname te betekenen.RTL/travel(BAKRA`s)zijn reeds bezig Suriname op de toeristenkaart te zetten.
  Dus Pae, goh nah andere landen,soema kari kong,whawhaaaa o ja joe nah familieoso jeh go tang,osoortoe toerist ben je in Suriname whawhawhaaaa,loek boeng mie noh preet ie edeh whawhaaaaa ie lobi mie ning noh,volgens mij ga je en sta je met mijn naam op noh whawhaaaaa GEINIG ghighighighi.Ik voel me ENAK, ENAK en ENAK,whawhawhaaaaa.


  Maak melding

 6. Vene is sedert 1975 min of meer aan het regeren. Hij is een van de bedenkers van de Onafhankelijkheid.

  Hij is slim echt heel slim, hij weet wanneer hij moet zwijgen of praten, moet buigen/bukken of recht staan etc. etc.

  Maar als hij nu buigt of bukt en via een goed plan zijn haven open zet komen veel grote cruise schepen binnen varen.

  Is dit geen top verdienste?


  Maak melding

 7. De toeristen worden door gids dorien hierboven geleidt door de pittoreske saramaccastraat, de o zo kronelige laddesmanstraat richting de zwartenhovenbrugstraat waar de bewoners nog zelf hun eigen vuil op straat zetten en de (zwerf)honden ondanks hun verkeersinzicht halsbrekende toeren uitrichten bij het oversteken.


  Maak melding

 8. *ROFLLLLLL*

  Nou, de Surinaamse kusten herbergen mooie modderbanken, ik heb gehoord dat ze door Toet & Co binnenkort tot een spa centrum wordt omgetoverd in de buurt bij de Wia Wia bank. Modderkuur is hun specialiteit. Tevens zal er ook bungalows worden geopend bij het spa centrum en als primeur kan je ook internetten met een snelle verbinding. Als doelgroep willen ze vooral mikken: op verraders als SURNEDS, die hun land niet lief hebben. En alleen commentaren kunnen geven.

  Toet & Co heeft samen met Clifford Marcia het plan al op papier gezet. Ze willen ook een vliegveld hebben…ook hebben ze al een deal gemaakt met Bluewings. Er is tevens ook gezorgd dat als die SURNEDS in zanderij aankomen meteen een binnenlandse vlucht kunnen nemen via e-tickets, want zanderij is sinds 1975 echt een LUCHThaven met miljoenen passagiers die ze moeilijk kunnen stroomlijnen…

  Oh ja neem je vogelkooi mee als je naar Suriname gaat. Want lantefanten de ganze dag met een vogelkooi is echt macho en cool en vooral de dames “schijnen” is zeer een must.

  Welkom in de toeristen”Industrie” van Suriname

  * mega ROFFFFFFFFFFFFFFFFFFLLLLLLLLL *


  Maak melding

 9. die surinamers hebben grote moffoh gekregen; als de surneds die 100 miljoenen per jaar niet via vakantie en familie en onroerend goed in het laatje brengen dan moet je die mensen horen; nu klagen ze dan wij niet genoeg doen, wel versoelpelt de regels, dan zie je dat wij weer allemaal daar neerdalen en al ons aow daar gaan besteden; maar ja surneds zijn hoofpijn, maar chinezen zijn welkom die alleen maar kakastong meebrengen en rotte kwaliteit van een d kwaliteit en dat neemt de surinamer wel genoegen mee;


  Maak melding

 10. Alleen maar kraboes met hun reacties.
  Walgelijk.

  Ik wens de surinaamse toerismesector heel veel succes met hun kleine vooruitgang om cruiseschepen binnen te halen. Ze vertellen het namelijk door in hun eigen land over de belevingen.

  Papo


  Maak melding

 11. soms vraag mij een aantal dingens af , een van de dingens die ik me afvraag als ik reaktie lees hoe negatief sommige (surinamers ) zijn over hun eigen land vraag ik mij af of wilder of verdonk dit zou zeggen dan waren de reaktie niet mals, wij die de kennis hebben maar aan de zijlijn staan en zeggen hoe dat moet ga en steek jou klauwen uit jou mouw wat dat betref heb ik meer waardering voor andere buitenlanders hier dan die nep surinamers hier , als een nederlander naar suriname gaat on te investeren dan leveren we kritiek maar zelf wat doe how maar


  Maak melding

 12. Voor BROMBERE-PAE(ik zal je 1 keer ook een bijnaam geven,wat zijn weerga niet kent,tang tekie)Volgens mij zit die blakamang schet nog steeds in je hersenen no??Go duik jereh prombere Pae.Je hebt die poep geerfd of je duikt nog noh?
  Geloof het of niet eerstdaags wordt Suriname aantrekkelijk voor de toeristen,ik bedoel niet die wannabe toeristen als jij Pae.Ben je daarom zo pissig op Suriname??Omdat je die koeng-koeng moest opruimen??Whawhaaaaa dan had je maar een vak moeten leren.
  Whawhaaaaaaaa had ik het maar voor het zeggen in Suriname,hoe dan ook had ik je weten te traceren en je tot ongewenste vreemdeling gebombadeerd.Of nog beter whawhaaaaaa ik ga een mafiosi zoeken om je de bek te snoeren whawhaaaa,kandeh a kong poeroe a blakamangkoeng-koeng ini joe edeh ghegheghegheghe.
  Maar goed whawhaaaaa you make my day again met je losse flodders,kom met iets nieuws jereh whawhaaaaaaa.


  Maak melding

 13. Aan de negativisten over suriname wil zeggen:
  Heren: Suriname heeft heel wat te bieden aan toeristen, vooral de americaanse toeristen. Jullie weten het niet omdat jullie , misschien in nederland wonen waar jullie niets voor het zeggen hebben (alloctonen), pinaren als ratten, maar ja. De americaanse toeristen willen geen extreme luxen hebben os zien, dat hebben ze al in hun land. Ze willen iets anders zien, hoe de wereld anders eruit ziet. daarom kiezen ze meestal voor het caraibiscg gebied. Iemand die in maimi woont wil geen beach met witte zand zien , dat ziet hij al vanaf hij geboren bent.Ik woon op een van de Antiliaanse eilanden, en ik mag je zeggen, per jaar komen er gemiddeld 1.2 miljoen toeristen hier. Vergelijken met america is een eiland als deze niets, het komt niet eens op de wereld kaart voor, maar zie wat ze presteren, dus als suriname dit kan binnen halen betekent het heel wat voor de slechte economie , maar wat ermee gaat gebeuren, daarover hoeven wij niet te praten, en dat is het probleem in sur. Ik ben met een van de forum leden eens om het woord binnen lokken te gebruiken, maar dat geeft weer aan hoe slecht men is in sur, voor wat betreft jouyrnalistiek. Ik vind wel dat sur heel veel moet doen aan paramaribo willen ze cruise schepen naar daar brengen, anders gaan ze ipv geld maken , geld verliezen , want de americanen gaan ze voor alle gekke dingen voor het gerecht slepen. Denken aan de straten, hygiene, medische zorgetc.
  heren positief denken.
  tolero


  Maak melding

 14. Nu bijna alle cocaine lijnen opgedoekt zijn en de 100% controle, is dit inderdaad een reeel optie om via Cruiseschepen die ding te exporteren. Een lijntje naar Amerika en een lijntje naar Nederland zou goed zijn voor de economie.


  Maak melding

 15. Toet schatje,

  Je betoog riekt naar de taal van de straat. Denk je nu werkelijk dat ik je gezever gaat lezen…ik ga niet verlagen tot je dagu-taal. Het boeit me niet….

  Je hersencel zit nog steeds op 110 volt!


  Maak melding

 16. Ik heb vanmiddag een dutje gedaan en ik droomde dat Toet een promotie filmpje had gemaakt over Toerisme in Suriname. De muziek die erbij hoort heeft als titel:

  The banana toerist song:

  Day-o, Day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home
  Day, me say day, me say day, me say day
  Me say day, me say day-ay-ay-o
  Daylight come and me wan’ go home

  Work all night on a drink a’ rum
  Daylight come and me wan’ go home
  Stack banana till the mornin’ come
  Daylight come and me wan’ go home

  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home
  Come, Mister tally man, tally me banana
  Daylight come and me wan’ go home


  Maak melding

 17. als men suriname tot een toeristenland wilt maken dan moet men de geschiedenis van de heer de rooy even door nemen.weet men hoelang deze man en nog een andere nu wijlen de heer van ommeren hun best hebben gedaan om van suriname een toeristenland te maken.ik dacht vanaf de zestiger jaren.mets is uit de dood verrezen dank zei de surinam airways.met de ontvangsten op het mid atlantische route op de surinet.of is de mets gaan twijfelen op de nederlanders van surinaamse komaf.of wil men de nieuwe hotels vol krijgen met toeristen uit america.dit is wel een goed idee,maar men moet niet proberen om van die surinet een zonde bok te maken.dit is echt niet goed te praten.san yu habi yu habi keba krijgen is de kunst.liever afhankelijk blijven van de surinet dan met onzekerheid de toekomst tegemoet te gaan.


  Maak melding

 18. whawhahaaaaawhawhaa,gheghegehegehegeheghe,I am Right,Pae heeft echt koeng-koeng in zijn hersencellen,whahwawhawhaa Sari Tori.

  Maar ik merk dat je gelezen hehbt,whawhaaawhawhaaawhawhawha,je hebt er zelf over gedroomd whawhawhawhawhaaawhaaa.


  Maak melding

 19. Resumerend:

  Suriname is GEEN toeristen land maar een ALL TOET mafia corrupte bende land met aapachtige zwervers rond waterkant en bloedzuigers, die albino TOET toebehoort.

  Toet, cynisme, understatement en sarcasme is niet aan je besteed. JIJ TOET zal nooit kunnen en willen begrijpen, want je hersencel zit nog op 110 volt terwijl de rest van de wereld al op 220 volt zitten. JE toetersitenindrustrie zit nog in de PAMPERFASE..

  Je zult maar aan mijn repliek moeten wennen! 🙂 EN met plezier zal ik met al de hierboven besproken aanbestedingen je naam refereren. Alleen mensen met 220 volt zal ter dege van in snappen…

  Veel plezier met je banana republiek song!

  🙂

  *ROFL*

  P.S.: Ik zit te wchten op je MODDERkoek!


  Maak melding

 20. Ik zou echt niet weten wat “koeng-koeng” betekent, wellicht een aapachtige die daar toebehoort. Ik spreek die taal echter niet. Gelukkig! Die aagpachtige taal heeft voor mij nooit een toegevoegde waarde kunnen geven, nooit geweest 🙂

  Waar is je modderkoek gebleven? 🙂


  Maak melding

 21. In de wereld van albino Toet is er een onderscheid gemaakt tusssen een toerist en een wannabe-toerist. het is ook logisch te moeten verklaren want dat is ook zijn denkwijze van het vorige millenium. Het is zwart of wit, goed of slecht, daar tussen in
  (het grijsgebied) is zijn lampje binnen zijn hersencel van 110 volt helaas nog nooit gebrand. Zal ook te nimmer gebeuren. Diep in zijn hart weet Albino TOet waar ik over heb, maar dat zal deze toet nooit willen toegeven, maar dat geef ook niet,
  zijn aapachtige gelach spreekt dan ook boekdelen…:) Laat me denken aan die Afrikanen bij de douanes in schiphol, die zich voordoen slim te zijn bij de blanke man en zich op 1 ding wilt toeslaan: discriminatie.
  Ach…..wederom het slachtofferrol leuk! Jammer dat deze aapachtigen nog steeds niet weten dat je ook via een andere manier je doelen kan bereiken.

  Deze TOET denkt dat met een reisprogramma over Suriname daarna massaal witte nederlanders meteen een reis gaan boeken richtig POORmans country? JIJ TOET denkt de gemiddelde Hollander te kunnen
  lokken, dat zal nooit gebeuren! NIets is zo bekend dat een gemiddelde witte Hollander PRIJS/KWalitiet bewust zijn in hun aankopen/bestedingen. Wellicht die aapachtigen die albino TOET toebehoort gaan overstag, maar DAT beeld klopt ook. JE kan aan de verschillende
  aapachtigen die SUriname rijk is in hotel Torarica zien welke “soort” aapachtigen daar ook zijn oververtegenwoordigd?
  EEN steekproef onder de witte Hollanders binnen mijn afdeling waar ik werk IS: thailand (AZIE) nr 1 en Europa Turkije! ZIe daar TOET…JE Toeristenindurstrie zit nog in de PAMPERFASE!


  Maak melding

 22. Cruisschepen binnenlokken, ik geef een advies, probeer luchthaven zanderij eerst klaar te krijgen, dat is geen gezicht man, al 5 jaar staan er hekken man en mensen die willen zwaaien voor een groet kunnen niet meer terecht op die terras.

  Hoop spoedig dat zanderij eerst voorrang krijg!!!

  zanderij!!


  Maak melding

 23. Ze denken er te makelijk over,
  ze kunnen die toeristen wel 1x naar suri loken maar als ze het niet bevalt komen ze niet meer terug(korte termijn oplossing dus).
  Ze mogen eerst wel eens meer recratie aan gaan leggen zoals winkelcentras,clubs etc.
  ik bedoel gewoon te zeggen dat ze er voor moeten zorgen dat de toerist zich vermaakt.
  ze hebben veel natuur dus ik zeg doe daar dan wat mee(wandelingen enzo).


  Maak melding

 24. Ik ben het wel eens met Tolero.
  suriname kan ook meer aand8t geven aan toeristen die mischien geen overdreve luxe willen hebben omdat ze dat thuis al hebben.
  Ze willen waarshcijnlijk ook wel eens wat anders doen.
  als is het natuurlijk wel begrijpelijk dat er wat meer winkelcentra’s mogen komen.
  maar begin eerst eens met dat natuur gedeelte


  Maak melding

 25. Mijn hemel, wat zijn jullie toch een stelletje zwartkijkers, negatievelingen en mensen met
  een minderwaardigheidskomplex tegenover je eigen Suriname, waar je vandaan komt. Schande.
  Jullie vallen terug op de vroegere oude volkstypen van ethnische immigranten. Tentijde van onze hardwerkende ouders of voorouders.Zoals Omoe chinesies , Ramtahal koelie’s, Pae’s brombere en Bedjie’s etc etc. Die zijn er niet meer. De tegenwoordige afstammelingen leven en werken naast en met elkaar.
  Jullie vergeten ook dat toerisme wel degelijk een peiler kan zijn waarop voor een deel de ontwikkeling van Suriname kan rusten en dus ook goed voor de schatkist en ook voor hele Surinaamse bevolking.
  Suriname heeft veel te bieden aan de rijke Amerikanen en Europeanen die iets willen zien of gewoon relaxen. Denk maar aan historie, cultuur,natuur en andere bezienswaardigheden.
  Vergelijken met Miami , Mali of met andere Afrikaanse landen is dom. Want dan vergelijk je een fricandel met een balgehakt.
  Uiteraard zal de regering ervoor moeten zorgen dat er meer gedaan moet worden aan het zwerf vuil dat de stad ontsiert en ook aan de loslopende drugsverslaafden.
  De Amerikanen interesseren voor een cruise naar het Caraibisch gebied en ook naar Suriname kan een behoorlijke push geven aan de bekendheid en ook de ontwikkeling van Suriname.
  Succes Suriname !


  Maak melding

 26. Hank911, verspil je enenergie niet aan negativiteit. Ook ik hoop dat het Suriname lukt om cruiseschepen binnen te krijgen. Zie je de route al voor je? Via Engeland naar het caraibisch gebied Aruba, St maarten, Paramaribo. En zij die langer willen blijven bijv in Suriname, die gaan dan terug met de volgend boot die over ongev 2maanden Paramaribo aandoet. Met een goed marktonderzoek en een gedegen promotieteam moet het lukken. Een droom. Suriname een eigen cruiseschip? waarom niet. YES, WE CAN.


  Maak melding

 27. Je spreekt de wittemang taal ook niet Brombere Pae/O/Fiel.Jij bent echt een wanna be toerist,je kent die taal niet,whawhaaaa wat je zegt ben je zelf,een aapachtige,of misschien ben je helemaal geen Pae,want een Pae die geen Surinaams spreekt is uniek,of wil je beweren dat je rechtstreeks uit Indonesie komt.Je bent een hiellelikker van de witmang,schijnheil,slijmbal whawhaa wat dies al niet meer zei.Ik ga het leuk vinden om je gebrabbel te lezen,whawhaaaa zo ook mijn witte collega`s shihihii.Go duik jereh in die koemakoisie`s ,want die koengkoeng in je hersenen hebben sket nodig.
  Je kan me niet aan Brombere Pae O Fiel daarom kom je met al die bijnamen whawhaaaa You Know What,ik kan er ook wat van,typ je shit maar ik lees je graag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.