Surinaamse Nederlander slachtoffer vliegramp (UPDATE)

5

Onder de negentien slachtoffers van de vliegramp van vorige week donderdag in het zuidoosten van Suriname bevindt zich een Nederlander van Surinaamse afkomst. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft dit dinsdag bevestigd.

Het ministerie wilde verder geen gegevens van de Nederlander die op de passagierslijst stond geven, omdat de identificatie van de doden nog niet is afgerond. Achttien Nederlandse experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing zijn betrokken bij de identificatie van de lichamen en het zoeken naar de technische oorzaken van de ramp.

„We blijven in Suriname zo lang dat nodig is”, zegt Charles Lamens, leider van de Nederlandse delegatie in De Telegraaf. De identificatie van slachtoffers verloopt moeizaam. Het is nu nog niet aan te geven wanneer het onderzoek zal zijn voltooid.

Eerder werd ook bekend gemaakt dat zich onder de doden zes Fransen bevonden.

UPDATE
Volgens Trouw gaat het om de 36-jarige Nederlandse ingenieur van Surinaamse afkomst Amar Bajnath, die als consultant was ingehuurd door telecommunicatiebedrijf Telesur, en aan de slag zou gaan om voor het telecombedrijf in het gebied telecommunicatievoorzieningen op te zetten.


5 REACTIES

 1. Gaat het om mensen, ongeacht hun komaf die ons zijn komen te ontvallen?

  Wat is feitelijk de essentie van dit onderwerp?

  Of maakt het noodlot onderscheid wie, wie is?


  Maak melding

 2. Toch blij, dat die Nederlanders hulp bieden – trouwens op verzoek van de Sur. Regering ! Voor de mensen…die altijd afbrekende krietiek hebben….Suriname…Nederland…”het hemd blijft eeuwig nader dan de rok”.! Sapacara


  Maak melding

 3. Kunnen jullie aub ophouden met dit gedoe!! Er zijn surinamers op tragische wijze overleden en dan past het niet om te gaan kibbelen over dit soort onbenulligheden. Open een nieuw forum en ga pas dan lekker aan de slag met het uiten van je frustraties!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.