Identificatieteam wil snel afronden in Suriname

4

PARAMARIBO, 8 apr – De identificatie van de negentien vliegrampdoden zal zo snel mogelijk worden afgerond. Dit zegt Charles Lamens, leider van het team Nederlands identificatiedeskundigen. Vooral voor de nabestaanden wordt het van belang geacht snel af te ronden. Het werk vordert gestadig en er wordt alle medewerking ondervonden van Surinaamse zijde.

“We worden prima ondersteund door onze Surinaamse collega’s”, zegt Lamens. De afgelopen dagen is aardig wat werk verzet, maar niet genoeg om al wat concrete informatie prijs te geven. Familieleden zijn geraadpleegd voor onder meer het verzamelen van DNA-materiaal. “We beschrijven het lichaam op fysieke kenmerken en DNA. De gegevens worden vergeleken met die van familie.”

Het werk wordt extra bemoeilijkt door de staat waarin de overblijfselen verkeren. Door de felle brand die uitbrak tijdens of na de crash, zijn de lijken onherkenbaar verkoold. Hoe lang het onderzoek zal duren is nog niet te voorspellen. “Over de duur kan nog niets gezegd worden. Ons belang ligt bij de nabestaanden, we doen ons best”, aldus Lamens.


4 REACTIES

 1. Niets dan lof voor het identificatieteam.
  Ik ben zeer blij dat nederlandse personen helpen bij het identificeren van de lichamen.
  Wat mij tevens op valt is dat (nog) niemand positief hierop reageert. Nu kunnen en mogen de Hollanders ons wel helpen.
  Ik moest dit even kwijt.
  Alle nabestaanden; gecondoleerd met het heengaan van uw geliefden.


  Maak melding

 2. Ik ben het volkomen eens met Franklin en du. Ik hoor niemand zeuren dat we 300 jaar zyn uitgebuit door Nederland. Het is Nederland die altyd weer een helpende hand biedt wanneer het gaat om rampen. Waar zyn Cuba, Greneda, en Lybie? Verder ben ik ook trosts op de Surinaamse deskundigen die als gelykwaardige partners samenwerken met hun Nederlandse collega’s.

  Proficiat.


  Maak melding

 3. Bestaat er nog zo iets als “morele plicht”.

  Is die hulp nou zo vreemd? Suriname heeft er om gevraagd en gezien tegen de achtergrond van onze collectieve historie zou weigering uit den boze zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.