Rechtszaak Decembermoorden maand uitgesteld

33

PARAMARIBO, 4 apr – De advocaten van de verdachten van de Decembermoorden zijn vrijdag op de vijfde zittingsdag kwaad weggelopen. Volgens de raadslieden is het ‘respectloos’ dat de rechters de zittingsdagen keer op keer te laat beginnen. Bovendien zijn de advocaten boos dat al hun bezwaren worden afgewezen. De krijgsraad heeft besloten de zitting uit te stellen tot volgende maand. Dat meldt Novum Nieuws.

De zitting is zonder de advocaten van de verdediging toch doorgegaan. Tot nu toe zijn alleen procedurele kwesties behandeld. De krijgsraad verwierp het verzoek van de advocaat van hoofdverdachte Dési Bouterse om de feiten verjaard te verklaren. Ook een wrakingverzoek werd naar de prullenmand verwezen. De advocaat van Bouterse wilde het OM niet ontvankelijk laten verklaren, maar ook daar ging de rechtbank niet op in.

Volgende maand wordt nog een aantal procedurele zaken afgehandeld. Daarna begint de inhoudelijke behandeling van de zaak.


33 REACTIES

 1. al is de leugen zo snel de waarheid achter haald hem wel en het recht zal zege vieren iedere moordenaar zal en moet berecht worden bouterse ook hij zal zijn straf niet ontlopen .


  Maak melding

 2. Iedere moordenaar zal en moet berecht worden dus ook de “maatje” van Venetiaan., Brunswijk. Het Recht moet toch zege vieren?. Ikke benne benieuwd.,@nr.1.


  Maak melding

 3. Gado nanga den bon jeje,e straf deng,hun sm….. en gedachten worden afgestraft,omdat ze onrechtvaardig bezig zijn,het is gewoon een poppenkast en politiekspelletje rioolrat@DU, frustratie achtervolgd jouw DOMBO dat je niet meer weet,wat te typen breng een bezoek aan een Psychiater
  jouw zinloze gedachte blijft je achtervolgen
  gifkikker. ,T VOORBIJ???????? ,T VOORBIJ…..???????


  Maak melding

 4. Efoe a sani e bos dan miki a bos!

  Ik en vele andere waarachtige Surinamers worden gek van dit poppenkast politieke Hollands proces op Surinaams soeverein grondgebied!
  *
  Suriname heeft twee verschrikkelijke vliegrampen achter de rug.
  Suriname heeft meerdere watersnoden (rampen) achter de rug.
  *
  We hebben (militairen) coups, guerrilla (burger) oorlog achter de rug.
  *
  De koloniale (bloederige)trauma’s c.q. hibbies achter de rug.
  *
  Wat Suriname nu te wachten staat ti a waswaskodo bos, is niets vergeleken bij de rampen die wij achter ons hebben. pre pre feti e kiri ston doifi.
  *
  De enige winnaars zullen ding wit man (westerlingen)in het bijzonder Holland zijn.
  *
  Suriname is overspoelt met alle pluimages (vormen) van gewapende machten, bij de overheid als particuliere organisatie alsmede de illegale gewapende (groepen)machten.
  *
  Dus overheid c.q. militaire krijgsraad/rechtbank c.q. justitiële autoriteiten, blijf maar als een Marionet van Holland aan zijn hand (leiband)dansen annex schoot hondje naar zijn pijpen dansen, als eenmaal de vonk in de pan is geslagen (de geest uit de fles), dan krijgen we de poppen aan het dansen.
  *
  In Kenia leek het heel erg, een paar burgers met kapmessen. In switi sranan wordt het nog erger daar zijn het burgers die met vuurwapens elkaar te lijf zullen gaan, en vergeet vooral niet de speciale (elite corps) eenheden die Holland speciale trainingen heeft gegeven. De wereld zal Kenia niet meer nemen als voorbeeld, maar Suriname, in een uit de hand gelopen (politiek) geschil.
  *
  De druppel doet de emmer overlopen, als eenmaal de geest uit de fles is dan zijn de rampen te samen die Suriname tot nu toe is overkomen een picknick, wat Suriname te wachten staat na de miskleun, mismanagement, politieke blunder, verkrachting van de politieke evolutie, overmoedige machtmisbruik in het politiek spectrum. si na bribi te a lati ka ba.
  *
  Suriname loop niet meer achter de feiten aan. Verzoen je met al je onderdanen, vooral in een omstreden beladen politiek geschil. Laat je niet verdelen (verdeeldheidpolitiek) door vreemde (buitenlandse mogendheden)machten. Kies voor solidariteit (bewustzijn van saamhorigheid) Een nieuwe vorm van burgeroorlog zal niet alleen in het binnenland van oost- Suriname gevoerd worden, maar door heel Suriname en Fooks natuurlijk ook in Paramaribo & Nikerie.
  *
  Kortom mongolen met jullie ziekelijke machtspelletjes, over de “koppen” van de onschuldige, onnozele, ofwel arme Surinamer heen, ik en vele andere waarachtige Surinamers zijn al langzamerhand jullie spuugzat. Om zo met onze leven en dat van onze dierbaren in nodeloze/onnodige bloederige avontuur mee te sleuren en te storten in een donker gat.

  Politiek is vies en smerig, als je in het politieke vak zit en je begint de stank van een politiek geschil te ruiken, moet je dan geen lange (gezicht)neus optrekken voor de stank en de viezigheid met handschoenen aan wil gaan opruimen. Wees een diplomaat (parlementaire) met (spier)ballen om knopen door te hakken. Je kan niet iedereen blij maken, zo zit de wereld nou eenmaal niet in elkaar maar het gaat uiteindelijk om het groot geheel in landsbelang, de openbare orde & veiligheid.
  *

  PS
  Onder meer zou geen rekening zijn gehouden met het algemeen belang, aldus de verdediging.
  Neem lering uit je recente arrogante geschiedenis dat geleid heeft tot bloedvergieten. Namelijk punt een; het ontstaan van de revolutie door naïviteit, machtmisbruik, arrogantie van het burgerlijk gezag. Punt twee Brunswijk is begonnen als enkeling zonder voorbereiding (gestart met nul manschappen, achteraf heeft hij wat manschappen weten te ronselen) heeft een bloederige guerrilla oorlog gevoerd na een geschil met zijn meerderen (baki).
  Tegen coups door arrogantie, van machtswellustige jonge militairen die gemanipuleerd werden door machtswellustige burgers. Het zelfde lot wat George W. Bush is beschoren in Irak, machtwellustige machthebbers kan makkelijk gemanipuleerd worden,vooral als je een worstje voor hun neus houdt en hem voorhoudt dat dit een peulenschilletje zal worden al-la Grenada.
  *

  Nu wordt de slapende reus in Suriname gestoord in zijn diepe slaaprust. De legende zegt dat de reus tenminste 1000 jaar moet slapen voor hij voorgoed inslaapt, maar wee je ge bee te als hij voor die tijd gestoord wordt en ontwaakt dan sranan pi kin foe teki ing. Dan verscheurt en vernietigt hij alles wat hij op zijn weg tegen komt, dood en verderf.
  *

  Hebben jullie niets geleerd uit de geschiedenis, dat een kleine djoegoe djoegoe zich als een olie vlek kan verspreiden ofwel als een lawine. O ja, ik weet precies wat du denkt a man disi e taki wan lo low low sa ni. Du lacht in zijn vuistje dat er korte metten word gemaakt met de reus en zijn aanhang. O ja du want de witte mensen komen helpen om de reus een kopje kleiner te maken. Sorry dat ik de witte mensen nog niet had ingecalculeerd in het grote bloedbad dat zal plaats vinden in Suriname. De witte mensen komen in Suriname helpen, precies zij de Irakezen en de Afghanen helpen. Du na het bloedbad zal ik niet meer kunnen reageren want ik behoor tot een deel de reus in Suriname, ik zal mij opofferen voor mijn vaderland. Nogmaals du, na de laatste burgeroorlog kan ik niet meer op je reageren bij deze moet ik je nog teleurstellen dat vele waarachtige Surinamers hier op dit forum ook niet meer op jou zullen reageren om dat zij zich ook hebben opgeofferd voor hun vaderland Stré de f’stré, wi no sa frede. Gado de wi fesiman. Eri libi te na dede wi sa feti gi Sranan
  *

  Opo kondre man oen opo! Sranan gron e kari oen. Wans ope tata komopo
  wi moe seti kondre boen. Stré de f’stré, wi no sa frede. Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede wi sa feti gi Sranan
  *

  No no mi faja ka ba.
  *
  Patriot!!


  Maak melding

 5. Patriot,
  Ik adviseer je naar een psychiater te gaan, want je bent een gefrusteerde pseudo-Suri, die geen enkel benul heeft van wat er in JOUW lang gebeurt. Sorry, dat ik het zo moet zeggen.
  Soso lespekti.


  Maak melding

 6. voor mij is het recht iets dat jou beschermd en iedere mens heeft het recht om te leven het meest gekke en idiote van velen van jullie hier is waneer men in suriname vind dat daders die op zo een brutale manier het leven van ander hebben ontnomen berecht moeten worden , dan zijn julie tegen nou dan heb je naar mening geen recht van spreken , ik heb vaker gezeg dat ik geen fan van brunswijk ben maar hij is verandwoordelijk voor de terugkeer van de democratie in suriname , het probleem van vele hier is dat jullie met oogkleppen lopen ik ben niet hooggeschoold ik maak ook fouten maar ik begrijp wel dat het omverwerpen van een wettig gezag illegaal is en vechten om de democratie terug te brengen is geoorloofd en als er in die stijd doden vallen is wat anders dan mensen ophalen van huis martelen en dan doden dat is tegen iedere recht , @nummer 9 wil ik zeggen dat brunwijk en zijn mannen zich hebben geofferd om de democratie terug te brengen in suriname jij heb over de geschiedenis ga het weer na en ga kijken waneer de er opstand kwam tegen het militaire bewind bouterse beloofde dat hij terug zou gaan naar de karzerne het volk de macht terug zou geven mar meneer was en is machts droken dus er moest een gewapende verzet komen die is er geweest en meneer is naar zijn hol gegeaan als jij jou leven wil opofferen voor een moorden zou ik zeggen neem nog paar hier mee zijn we gelijk van jullie af . een mooie voorbeeld kunnen jullie nemen aan mugabe hele land naar de klote om een bejaarde machts dronken man alla bouterse


  Maak melding

 7. Ai DOMBO-DU,tek ie ai loekoe,met je het recht zal zegevieren,welk recht bedoel je BaVene recht?Ze moeten zich schamen om inderdaad een poppekast-strafproces te beginnen.Onalfabeet-Brunswijk hoort daar ook bij of wil je dat ontkennen?Heeft hij zulke schone handen dan?
  Wees 1x serieus en typ op de man af dat je lei-ijer Brunswijk ook moet berecht worden.
  Maar Patriot heeft gelijk we moeten je straal negeren,want je domme reaktie`s raken kant nog wal.


  Maak melding

 8. Brunswijk is vandaag de dag gebombardeerd van een ordinaire bankrover, verkrachter moordenaar en noem maar op, tot iemand die de democratie terug heeft gebracht. Ik vraag mezelf af of dit de oorspronkelijke bedoeling van de “gezochte” was., en ik denk van neen. De buitenlandse “machten” zien in hem de meest geschikte om op dat moment om gebruikt te worden voor de zg. “vrijhijdstrijd” en financieerde deze ook gretig., om Bouterse weg te krijgen. Ook huurlingen zijn door deze “gasten” betaald en ingezet, door voornamelijk de zg. “bevrijdingsraad” in Nederland. Het gevolg hiervan is, is bij velen bekend. Gelukkig dat vele van dat gespuis het niet meer kunnen navertellen, want ding dede likie wang pier(worong). Kort., hij is een marionet., een redie moesoe, want dat had hij ook op , en niets anders. Ja als je wind zaait zal je storm oogsten., Venetiaan zit nu met oa. brunswijk diep in zijn maag. Dit is het begin, en het einde van de arrogantie van de regeering is nog niet in zicht, you bet on it.


  Maak melding

 9. De domme op de persoon gerichte reacties van de NDP-DDB adepten raken kant nog wal zullen jullie bedoelen. patriot, Toet en Akuba zijn zwaar beneveld. Waarvan ?? 😉


  Maak melding

 10. Geachte redactie,

  In Irak zijn die zogenaamde kernwapens van de voormalig president Sadam Hoesein, nogsteeds niet gevonden, maar de oorlog woedt nogsteeds hevig voort.

  Aan Amerikaanse zijde zijn er reeds meer dan 4000 doden gevallen vanwege een grove Amerikaanse leugen omtrent Irakese kernwapens. En in Irak zelf zijn er miljoenen onschuldige burgers omgekomen en tientallen dorpen verwoest, alles vanwege de ‘jacht naar aardolie’.

  En pas na jaren wanneer elk van ons reeds vergrijst of zelf overleden is, zullen wij d.m.v. een onafhankelijk onderzoek mogen vernemen, dat de rechtsgang bij dit zogenaamd proces infeite een nationaal bedrog was en gedirigeerd was door het buitenland, waaronder Nederland met slechts een doel:

  De Frontregering met haar ‘uitverkoop buitenlandse politiek’ van Surinames rijkdommen, zolang mogelijk aan de macht te houden, vanwege het belang van het buitenland omtrent haar jacht op de natuurlijke hulpbronnen van de Republiek Suriname.

  Maar wat zou je dan na jaren nog aan kunnen veranderen, vooral ook als alle vermeende verdachten reeds vergrijst en sommigen misschien zelfs reeds overleden zijn.

  Schade vergoeding?

  En u uzelf in bejaarde toestand tenslotte afvragend: “waar was ik toen toch in godsnaam met mijn gezond verstand gebleven”.

  MA TE KONFO DE NA DUNGRU, KLERE-KLERE E TRON BIRBIRI (Eerst geloven, dan zien).


  Maak melding

 11. omdat er in Irak geen wapen gevonden zijn?!!

  Ik zou zeggen met dezelfde logica: EBU spring jij maar van de brug want doen er ook zo veel.

  Vervolgens gaar het over de uitverkoop van de grondstoffen. Lijkt wel een werkstuk voor de 2-de klas van het LBO.


  Maak melding

 12. @no.14., met je zienswijze kan ik in grote lijnen ermee leven. Bij “enkelen” heeft de munt maar een zijde. Jammer., die vegen de vuile straat voor hun “bazen” schoon.


  Maak melding

 13. omdat er in Irak geen wapen gevonden zijn?!!

  Ik zou zeggen met dezelfde logica: EBU spring jij maar van de brug want doen er ook zo veel.

  Vervolgens gaar het over de uitverkoop van de grondstoffen. Lijkt wel een werkstuk voor de 2-de klas van het LBO.

  Neus
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Deze Noso is een dorpsgek.(gewoon een leeghoofd)


  Maak melding

 14. het valt mijn op dat de mensen die andere dom noemen, de oorlog in irak de slavernij en andere zaken die niets te doen hebben met de decembermoorden erbij halen om zo hun gelijk te krijgen dat vind ik zeer zwak en dom als je het verschil niet kan zien van een internationale gebeuren en wat zich nationaal heeft afgespeeld in suriname dan weet ik genoeg. we leven nu in nieuwe wereld orde als je het wil of niet er is geen plaats voor dictators en moordenaars als bouterse dat is de realteit van vandaag .@nummer 14 wat hebben wij in suriname te maken met de oorlog in irak die twee dingens hebben niets met elkaar temaken sorry hoor maar het moet hier niet gekker gaan worden straks komt de tweede wereld oorlog ook erbij ik heb alles hier gehoord waarom bouterse niet berecht mag worden , anderen gaan tot het bittere eind vechten hier op zijn droge hol zitten en dom lullen ja zo is het makkelijk vechten ja waar waren deze huigelaars toen het volk pienaarde in de jaren tachtig ,als jullie zo een grote smoel hebben waarom zij niet in suriname gaan helpen om zogenaamde revolutie te ondersteunen laffe surinamers zijn jullie en bedriegers.


  Maak melding

 15. #7.
  blaka bakra,
  Soso kunkun ye leg uit;als je geen weet van iets hebt no bron yu finga na a faja.
  eerst goed nadenken voor je iets schrijft of is denken niet je sterkste kant??
  Trouwens je naam spreekt voorzich.(kwanzzaa).

  Patriot,
  Je hebt groot gelijk ik sta voor de volle 100% achter je.Efoe a sani e bos dan miki a bos en efoe a sani e panja dan miki a panja!!
  Power Patriot.


  Maak melding

 16. reacties van die du en neus zijn ongefundeerd en ze slaan de plank grandioos mis.het zijn twee op wraak beluste verblinde hersenloze rand-debielen!


  Maak melding

 17. Brunswijk heeft de democratie teruggebracht???Ai boiiiiiii,dommer kan je niet zijn.
  Brunswijk is betaald door de boeven die graag weer van het volk wilden stelen,hoe kan een betaalde huurling nou een democratie terugbrengen??Brunswijk is er beter van geworden,met dat geld.Die boeven wisten dat hij een killersinstinkt heeft ,in een normale land zat hij nu achter de tralies,want hij heeft ongeoorloofd,onbekwaam en op drugsgeschoeide oorlog gevoerd.Hij hoort gewoon berecht te worden, waarom denk je dat ie hier(Ned.)veroordeeld is wegens drugscriminaliteit?Is hij dan ook niet verantwoordelijk voor de teloorgang van Suriname(100%controle)?Maar DOMBO_DU ziet dat of wil dat niet inzien hij heeft een averesie tegen Bouta,omdat ie rotzooi illegaal ,aan het volk verkocht hij is gepakt en al die troep werd vernietigd.Anders kan ik zijn haat niet plaatsen.

  Neus,wij zijn beneveld door eerlijkheid en rechtsgeaardheid.En jij????


  Maak melding

 18. Toet Akuba e.a.
  Ik wacht rustig het proces af. Ik matig mij geen oordeel aan en koester geen verwachtingen, dan kan het ook niet tegenvallen.
  Ik ben alleen bang dat het voor jullie wel eens heel zwaar kon tegenvallen en heel ontgochelend kon zijn als de waarheid onontkenbaar zwart of wit vast staat.


  Maak melding

 19. Brunswijk is betaald door de boeven die graag weer van het volk wilden stelen,hoe kan een betaalde huurling nou een democratie terugbrengen??Brunswijk is er beter van geworden,met dat geld.Die boeven wisten dat hij een killersinstinkt(hij is gewoon een moordenaar)

  toet

  Die vent (die man Dombo Rambo)is gewoon een schurk een rover een moordenaar.(een van de grootste rover’s verkrachters in Su. en hij boelt ook nog.)

  Daarnaast was hij asielzoeker in Nederland,
  om daarna te gaan moorden in Su.


  Maak melding

 20. Je gaat wachten noso te kakafuwru kies tiefie
  met jullie door gestoken kaart,de vonissen,staan maar men probeert koetkekoet,moet iemand achter slot en grendel ,gaan jullie de conseqenties kunnen accepteren.er gaan nog meer dingen gebeuren
  schrijf het op je borst,jammer dat anderen
  het gelakt moeten betalen,het is jammer
  SAN BURIKI SKRIFI,ASY NO MAN LESY


  Maak melding

 21. correctie;de vonnissen staan klaar,maar durven,geen uitspraak te doen,met hun door gestoken kaart die ze ontvangen hebben van hun basja uit het Buitenland


  Maak melding

 22. Toet Akuba e.a.
  Ik wacht rustig het proces af.

  Wel jo wakti te joe weri!!!!, want niemand en dan ook niemand word opgesloten inieder geval niet de persoon die jullie in gedachten hebben dat heeft hij al duidelijk gemaakt, dat geen enkele drugsdealer hem gaat opsluiten. Dus droom maar lekker verder hoor, neusje.


  Maak melding

 23. zolang je mensen hier heb die niet de feiten onder ogen kunnen zien en allerlij stomme dingens roepen lijkt het me inderdaad verstandig om te wachten op de uitspraak in suriname maar ik weet nu zeker wat het ook word zal nooit goed zijn in de ogen van de mensen die blind achter een moordenaar lopen iemand die om zijn macht te behouden deze mensen heeft vemoord .


  Maak melding

 24. Het schijnt dat er lieden zijn op deze forum die de realiteit niet onder ogen “willen” zien en gilt konstant als een dorpsgek., en bij het noemen van de naam BOUTERSE zij naar alle waarschijnlijkheid tot “bevrediging” komen. Ook schijnen zij de wijsheid in pacht te hebben., en geen wonder dat het in een ander Surinaams dagblad eea. staat vermeld dat de nps op sterven na dood is., indien Venetiaan het gevoerde beleid niet radicaal ombuig. De vraag is of het eventueel veroordeel krijgen van BOUTERSE het de Surinaamse volk ten goede komt, wat ik erg betwijfel. Dat de regie van dit alles door het buitenland wordt gevoerd is toch overduidelijk. Suriname komt op die mannier geen millimeter verder., want de tegenstellingen worden alsmaar groter en de noodzakelijke ontwikkeling gaat naar de knoppen. Jammer.


  Maak melding

 25. Suriname voorwaarts no? Me hoellah!

  Kijk maar hoe wij hier op deze site al geen eenheid kunnen vormen. Ik vrees met grote frezen voor de toekomst van dit land. De Hollanders zijn Piet Hein allang vergeten, terwijl Surinamers zich nog bezighouden met Brunswijk en Bouterse.


  Maak melding

 26. du, dan moeten ze je ook maar’s aan de tand voelen want zo te zien/lezen weet jij meer
  dan menig members op wkn.
  yu siekie sanie yu.

  =============================================
  du, schreef.

  de mensen die blind achter een moordenaar lopen iemand die om zijn macht te behouden deze mensen heeft vemoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.