Pilote Blue Wing toestel moest wijken voor broer

49

PARAMARIBO, 4 apr – Het dramatisch vliegtuigongeluk in Suriname is gebeurd nadat de pilote waarschijnlijk op het laatste ogenblik moest wijken voor haar broer. De vader van pilote Soeriani Jhaw-Verkuyl verklaarde tegen de Surinaamse krant De West dat zijn dochter moest uitwijken voor een ander toestel op de grond. Dat vliegtuig, ook een Antonov, werd bestuurd door haar broer.

Doordat er al een toestel op de landingsbaan stond moest er een extra ronde gemaakt worden. Toen vloog één van de motoren in brand verklaart vader Arie Verkuyl tegenover de krant. Door de brand die uitbrak tijdens de doorstart, kantelde het toestel en stortte 800 meter voor de landingsbaan in het bos neer.

Volgens De West bevond zich naast de twee omgekomen bemanningsleden, Verkuyl en Robert Lackin, een ploeg van onderaannemers van Telesur en 5 Brazilianen zich aan boord van het vliegtuig.

Zie ook De Telegraaf en foto’s in The times of Suriname.


49 REACTIES

 1. Ik betuig mijn medeleven aan de nabestaanden!!
  Blue Wing is het voormalige Inter Tropical Aviation van dezelfde eigenaar Amichand Jhauw.
  Er word/werd al geruime tijd met vliegtuigen gevlogen die buiten Suriname niet eens van de grond zouden komen.
  De omgekomen pilote was tevens de vrouw van voornoemde eigenaar.
  Triest allemaal vooral voor de familie Verkuil en de kinderen van de pilote.


  Maak melding

 2. Alle families van de vliegramp gecondoleerd.

  Het is hard om dit te verwerken.
  Ik denk dat nu eindelijk iets gedaan moet worden aan verruiming /uitbreiding van landingsbanen zodat dit soort dingen zich niet meer voordoen.


  Maak melding

 3. John,

  Niet zomaar dingen hier in de ruimte gaan roepen. Eind 2007 mocht Blue Wing na aanpassingen weer internationaal vliegen. Ook op Frans G die het vliegverbod had aangevraagd bij de EU.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 4. namens mijn gezin en ikselve, betuigen wij ons medeleven aan de nabestaanden, vliegtuig maatschappy ,de staat Suriname en het volk van Suriname. Moge de Almachtige jullie voor andere rampen behoeden.


  Maak melding

 5. Mijn Oprechte Deelneming voor alle familie’s en vrienden en kennissen
  van de overledenen,de vliegtuigmaatschappij en inwoners van Suriname .
  Mijn condoleance aan allen
  mijn vriendelijke groet

  Sterkte allemaal


  Maak melding

 6. Gecondoleerd Suriname en getroffenen. Nogmaals.

  Waarom stond die vliegtuig midden op de baan en waarom wist de pilote uberhaubt niet dat de baan niet vrij was terwijl notabene de ander vliegtuig van haar eigen broer was, ik neem aan dat er radiocummunicatie mogelijk was????? Waarom wist de broer niet dat zijn zus zou komen, landen??????

  Deze ramp heeft zoals ik al dacht niets met de onderhoud van het vliegtuig te maken zoals sommigen suggereren. Maar met een reeks van fatale menselijke fouten.


  Maak melding

 7. Heb der geen woorden voor.
  gewoon te erg
  te moeten di banen gewoon langer en breder maken om dit te vooorkomen.
  Gecondoleert Allen
  Met Respect !!
  Greetz Artieej.


  Maak melding

 8. mijn condoleances aan alle nabestaanden. ik ken amichand jhauw de eigenaar al 28 jaar. op het graaf von zinzendorf school gezeten.
  respect voor iedereen


  Maak melding

 9. Zo moest het zijn, gecondoleert.
  ik hoop dat de regering weer wakker is geschudt na een lange tropische slaap.
  “ZORG NU EINDELIJK ERVOOR DAT ER EEN COMMUNICATIE TOREN IS” Ik vind persoonlijk dat het een fout van de regering is. Met de techiek van heden zijn zulke rampen verledentijd.


  Maak melding

 10. Elke seconden van de dag worden er fouten gemaakt. En het is pijnlijk, te beseffen dat je mensen er van het een op de andere moment er niet meer zijn…maar het is vertroostend te weten dat Handelingen 24 : 15 ons laat zien dat er een opstanding zal zijn.

  Aan de nabestaanden veel sterkte toegewenst!!!
  Dena’s


  Maak melding

 11. alle lieve mensen die hier bij betrokken zijn veel sterkte de komende dagen , er zal nog veel verdriet zijn , maar denk dat er veel mensen met jullie meeleven , ook uit nederland , ik zelf kom er een maal per jaar , ik weet jullie emoties , wij als fam leven met jullie mee , sterkte
  matti


  Maak melding

 12. Mijn oprechte medeleven naar de familie van de slachtoffers en naar Bluewing.
  @Pagaal ik heb begrepen dat het ander vliegtuig vast zat in een gat dat door mieren was gemaakt???En dat het vliegtuig niet weg kon van de baan..of zoiets..wel vreemd dat de communicatie niet aanwezig.. was want normaal roept men de landing om op de korte golf..mischien dat het vliegtuig op de grond niet omgeroepen dat ze vast zat??

  Nu lees ik dat een motor in brand is gevlogen en andere bronnen praten over een STOL ..zoveel dingen??
  Ik hoop dat men goed onderzoek gaat verichten want dit zet ook geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 13. Jammer dat alle passagiers en bemanningsleden omgekomen zijn.
  Alweer een donkere bladzijde in de Surinaamse luchtvaart.
  Zijn deze oude Russische Antonov’s 28 wel betrouwbaar voor het zware werk.
  Verschillende van deze vliegtuigen zijn gecrashed in het verleden.


  Maak melding

 14. Onze condoleances aan alle nabestaanden, maar in het bijzonder aan Diana Cumberbatch heel veel sterkte met het verlies van je zoon. Robert Lackin rest in peace!

  Letitia Jap-A-Joe
  Guillaume
  Genine
  Robert
  Raoul
  Ruby


  Maak melding

 15. ik wil alvast mijn oprechte deelneming betuigen aan mijn eigen familie daar in suriname en de nabestaanden ben namelijk de volle neef(mark)van soerijani dat we elkaar al kennen sinds onze kinderjaren kan ik alleen maar zeggen soerijani een heel lieve meisje en een zorgzame meisje en vrolijke meisje toen en nu nog steeds is dat we haar nu al moeten missen hoe zwaar kun je het hebben als familielid en de kinderen en haar man roy mi gado.ik wil hierbij oom arie verkuyl tanta ritem mijn neven soeijar ,soetijpto en rody heel veel sterkte wensen dat ik niet erbij kan zijn vind ik al heel erg.de kransen heb ik al geregeld via hier en dat het op een mooie plaats ligt naast mijn lieve zorgezame nicht soeijani wat zal ik jou heel erg missen we zullen mekaar weer tegen komen dat is zeker .
  ook mijn oprechte deelneeming aan de andere slachtoffers .wat een zwarte dag voor ons allen hier en ook voor suriname.

  dag soerijani
  ik zal altijd aan je denken en van je houden
  je neef mark .


  Maak melding

 16. even voor de duidelijkheid…er bevonden zich 3 toestellen op het vliegveld. deze toestellen waren netjes geparkeerd. door het exploderen van de motor in de lucht kreeg men problemen met de doorstart. deze info is afkomstig van de primaire bron, haar broer zelf. deze jongen heeft de crash zelf live gezien, des te pijnlijker is het wanneer er een sensationele krantenkop verschijnt met de titel pilote moest wijken voor broer. bovendien heeft er nog niet eens een ONDERZOEK plaatsgevonden met de titel. dus laten we rustig afwachten en de sensatie achterwege laten. de broer van de pilote heeft het al moeilijk genoeg om dit verlies te verwerken…


  Maak melding

 17. John, de uitspraak die je doet door te stellen dat Blue Wings vliegt me toestellen die in Nederland dan wel Europa niet zouden mogen vliegen, is ongegrond. De toestellen vliegen met toestemming/goedkeuring van zowel de lokale als internationale luchtvaartautoriteiten. Waar jij je op beroept, is dat ze in het verleden op een zwarte lijst hebben gestaan in Europa vanwege het ontbreken van bepaalde navigatie/communucatie apparatuur die in de regio niet vereist waren. Echter is eind 2007 Blue Wing van de zwarte lijst gehaald omdat ze hadden voldaan aan de Europese eisen.


  Maak melding

 18. Mijn eprechte deelneming aan alle nabestaanden voor het verlies van een liefhebbende van de vliegtuigcrash in Suriname. In het bijzonder de familie van Soerijani. Heel veel sterkte in deze donkere dagen.
  Ik hoop dat de Here God de leegte die Soerijani heeft achtergelaten , zal vullen met Zijn liefde en warmte.Want zij heeft nou het eeuwig leven. Ik zal haar gedenken in mijn voorbeden .
  Heel veel sterkte .

  Gods rijke zegen en met broedergroet br.Ramon Martam.


  Maak melding

 19. Ook ik wil mijn oprechte deelneming betuigen aan alle slachtoffers van de ramp.
  Ik heb zelf ook een jaar bij Blue wing gevlogen en ken dus beide piloten zeer goed.
  Het is gewoon weg verschrikkelijk wat er gebeurt is, ik kon het echt niet bevatten toen ik het nieuws hoorde.
  Ik vlieg nu in Nederland bij een van de grote luchtvaartmaatschappij, maar ik moet zeggen dat ik nooit zo genoten heb als bij Blue wing.
  Ik heb de operatie nooit als onveilig beschouwd, de broer van soerijani, zorgde juist altijd voor een zeer strikte en veilige operatie.
  Dus in plaats van speculeren en de vinger naar iedereen te wijzen, zou ik liever zien dat men rustig het onderzoek afwacht en de slachtoffers maar vooral ook de nabestaanden in hun waarde laat.
  Tuurlijk kan en moet de situatie in het binnenland beter en veiliger, maar des te meer zouden we het moeten waarderen wat blue wing en andere kleine maatschappijen doen om toch de lokale bevolking te voorzien van voedsel medicijnen en transport.

  nog maals mijn oprechte deelneming,

  Anil


  Maak melding

 20. Als ik het bericht goed lees dan was de communicatie slecht want als er hoe dan ook een “opstakel” (lees: vliegtuig) op de baan staat, dan zou via radiocontact een waarschuwing moeten worden gegeven aan het aankomend toestel om een “go around” te maken alvorens de daadwerkelijke landing in te zetten.Als ik het goed begrijp was het zicht ook goed.


  Maak melding

 21. Mijn innige deelneming aan allen die door de ramp zijn getroffen.

  Van 2000 tot 2007 vele malen met Amichand Jhauw en zijn mensen gevlogen…. heb mij altijd veilig gevoeld en nu dit.

  Ik wens alle nabestaande heel veel sterkte om de kracht te vinden de ‘zin van het leven’ weer te vinden.

  Margreet kauffman


  Maak melding

 22. MIJN CONDOLEANCE AAN DE FAMILIE VERKUIL,
  JHAUW, ALLE NA BESTANDEN,EN DE SURINAAMSE GEMEENSCHAP VAN DEZE TRAGEDIE.
  VEEL STERKTE, GODSZEGEN.


  Maak melding

 23. oprechte condoleance aan e nabestaanden.
  lakse optreden sur.overheid,alle passagiers zijn toch bekend .waarom niet bekend maken,indentificatie is niet van belang op dit moment toch??????????


  Maak melding

 24. ik denk niet dat het uitwijken voor broer heeft gelijd tot de crash omdat vliegtuigen bestand zijn tegen uitwijk-maneuvres bij landing,volgens de regel moet je als gezagsvoerder een andere kist naderend aan je “port-site” (rechts van je)voorang verlenen.

  denk eerder dat een van de tubine-motoren van die antonov-28 het heeft laten afweten(gebeurd weleen),een meganische probleem met de elerons(rolroer) of vracht is gaan verschuiven(“weigh en balance” niet meer in orde ) en die kist startlastig werd waardoor een stall ontstond.


  Maak melding

 25. Mijn condoleance aan alle nabestaanden van dit vliegtuig incident.

  Ik ben het ook met Anil eens dat we eerst moeten w8ten tot de uitkomst van het onderzoek openbaar wordt gemaakt en dan pas gaan speculeren en iedereen aanwijzen die heel mischien schuld zou kunnen hebben van het vliegtuig incident.


  Maak melding

 26. Het is gewoon de schuld van de Surinaamse lakse overheid.Ze moesten maar een brede landingsbaan, laten aanleggen en een verkeerstoren.

  Veel sterkte met de getroffen families.

  Laat ze ook alvast nadenken over Zanderij,je weet het maar nooit !!!!!!!!!


  Maak melding

 27. mijn condoleaance en heel veel sterkte in deze moeilijke dagen aan de nabestaande van de overledenen en de gehele surinaamse gemeentschap.


  Maak melding

 28. WIJ WILLEN ONZE OPRECHTE DEELNEMING BETUIGEN AAN ALLE NABESTAANDEN MET HET VERLIES VAN HUN LIEFHEBBENDE(N).
  iN HET BIJZONDER AAN DIANE CUMBERBATCH & SCHOONDOCHTER.
  wIJ BIDDEN DAT ONZE LIEVE HEER U BIEDEN EN OVERIGE FAMILLIELEDEN DE NODIGE KRACHT, LIEFDE EN WARMTE ZAL GEVEN OM HET VERLIES TE KUNNEN VERWERKEN.
  VEEL STERKTE.
  PSALMS 133
  FAM. WOODLEY (STATIA)


  Maak melding

 29. Een zeer zwarte dag voor Suriname, om deze unieke jonge piloten te verliezen. Soerijani, het toonbeeld van bescheidenheid, professionaliteit, integriteit, zeer spriritueel en vooral een rasechte surinaamse vliegster (vliegen was alles voor haar). Robert een jonge, zeer beschaafde, intelligente opkomende piloot. Robert, wij zullen je missen, jouw lach, jouw eerlijkheid,….!
  Soer, waar je ook bent, we weten dat je rijkdom bestond ook je 3 bloedjes. Jij zal in hun voortleven en voor ons een blijvend voorbeeld zijn van een zeer sterke vrouw, die keihard heeft gewerkt om haar doelen in het leven te bereiken. Niemand doet jou dit na !!
  Vlieg naar jullie eeuwige rust, lieve vrienden !! Wij zullen met pijn, doch trots, aan jullie denken !!
  Love you always !!!


  Maak melding

 30. Ik vindt dit een heel droevige zaak. Ik vraag me af waarom de baan niet breder gemaakt kon worden, want als het zo was zou zij de kist wel kunnen landen.
  Maar ja zij moesten gaan, dus zo moest het gebeuren.

  Alle familie leden gecondoleerd namens de familie Faerber.


  Maak melding

 31. Het is erg ,maar we moeten verder ,hoe hard het ook mogen zijn .

  laten zij het voorbeeld zijn van 2 moedige piloten die alles zullen hebben gedaan om hun toestel te redden,rust zacht!


  Maak melding

 32. Nogmaals wil ik familie jhauw condoleren,met hun verlies van mede eigenaar adtieth jhauw.
  Op 39 jarige leeftijd heeft hij zomaar ploseling iedereen verlaten.

  Afz Rajeev


  Maak melding

 33. Ik condoleer de nabestaande van het vliegtuig ongeluk in het byzonder de nabestaande van soeriani verkuijl ik kende haar niet maar ze zag eruit als een zeer verantwoordelyk en intellegent persoon ik wens de echtgenoot en kinderen heel veel sterkte toe in deze moeilyke tyden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.