Nederland stuurt identificatieteam naar Suriname

11

PARAMARIBO, 4 apr – Nederland stuurt een team identificatiedeskundigen naar Suriname in verband met de vliegramp te Bensdorp. Dit meldt vice-president Ramdien Sardjoe. Het team zal helpen bij de identificatie van de stoffelijke resten. Suriname heeft zelf gevraagd om deze hulp.

Volgens Sardjoe is hulp geboden vanuit zowel binnen- als buitenland. Intussen zijn de lijken van de negentien inzittenden geborgen en overgebracht naar Paramaribo. De ware toedracht van het ongeluk met de Antonov 28 wordt nog onderzocht. Volgens ooggetuigen kreeg het toestel problemen bij het landen. De landingsbaan werd gemist en het toestel vloog tegen omringende bomen aan.


11 REACTIES

 1. Maak de landingsbanen veel breder zodat dit soort dingen niet meer gebeuren. Ik vind dat met positieve kritiek moet uiten naar de reging toe dan maar alleen maar die gasten re bekritiseren. Help met oplossingen. Dus vrienden doe wat aan de banen haal nog eens 100 meter bos en bomen in de breedte vandaan. Dit schrikt de toeristen nu af. Terwijl het binnenland van Suriname zo mooi is.
  MiBoi


  Maak melding

 2. Maak de landingsbanen veel breder zodat dit soort dingen niet meer gebeuren. Ik vind dat met positieve kritiek moet uiten naar de reging toe dan maar alleen maar die gasten re bekritiseren. Help met oplossingen. Dus vrienden doe wat aan de banen haal nog eens 100 meter bos en bomen in de breedte vandaan. Dit schrikt de toeristen nu af. Terwijl het binnenland van Suriname zo mooi is.
  MiBoi


  Maak melding

 3. Maak de landingsbanen veel breder zodat dit soort dingen niet meer gebeuren. Ik vind dat met positieve kritiek moet uiten naar de reging toe dan maar alleen maar die gasten re bekritiseren. Help met oplossingen. Dus vrienden doe wat aan de banen haal nog eens 100 meter bos en bomen in de breedte vandaan. Dit schrikt de toeristen nu af. Terwijl het binnenland van Suriname zo mooi is.
  MiBoi


  Maak melding

 4. JayRay,
  Ik ben het volkomen met je eens, maar wat doe als naar u niet wordt geluisterd.

  Of denk je werkelijk dat verantwoordelijke diensthoofden hier niet bijtijds gewag over hebben gemaakt.

  Ik ken dat wel, “ach hij/zij zeurt alweer met al zijn/haar geweldige brieven”.

  Hier is blijkbaar de techniek ondergeschikt aan alles.


  Maak melding

 5. Dit is aan dovenmans oren gezegd,nu is de
  regering inpaniek,na een paar dagen gaat alles gewoon door en……alles vergeten zo zitten ze in elkaar.


  Maak melding

 6. JayRay,

  Waarom nu gillen? Het hele landsbestuur is sedert 1975 in slaap gevallen…zie daar dit resultaat! Er is veel werk aan de winkel op allerlei gebieden….ondertussen rijden autobestuurders roekeloos in DORParmaribo met vele doden als gevolg.

  Oh ja….betrekt vooral ook niet het woord ‘TOERISME’in deze context/voorval, want TOET is nu super emotioneel.

  TOET zit nu te mijmeren en te praktiseren hoe hij op de volgende personen kan ventileren op het gebied van: geen medeleven, geen fatsoen etc. Blijkbaar niet geleerd van de fouten? Juist ja: KOM UIT JE SLACHTOFFERROL en WORD WAKKER!

  Amen!


  Maak melding

 7. 06-04-2008

  Vliegramp
  Mijn innige diep bedroefde condoleances aan de nabestaanden en de totale Surinaamse bevolking. En voor de overledenen van het tragische ongeval zeg ik rest in peace/ rust in vrede. En wai makka gi heer sranan. Masra Gado behoed din sranan leiders, (fesiman) foe din no tja ellende (rampen) kon na di mindri, rampen sa din kang voorkom.

  Met alle respect voor de nabestaanden wens ik ze sterkte toe, maar ik zal toch mijn ongenoegen uiten over Holland, wanneer het ze uit komt spelen ze de barmhartige Samaritaan

  Nederland teert op het leed van Surinamers ,waar ze normaal gesproken geen bot voor over hebben.

  Nederland vindt alleen dode Surinamer(vlieg- rampen)belangrijk om aandacht te geven .
  Nederland predikt dat Suriname een verzoek heeft ingediend, omtrent de ramp (omgekomen Surinamers, op een tragische manier), de Hollanders zijn er dan als de kippen bij. En stellen zich arrogant (inferieur) heel erg belangrijk op, dat zij het zijn die de Surinamer zal helpen

  Mijn dank aan de Fransen voor hun ondersteuning, ze hangen het tenminste niet aan de grote klok dat Suriname om hulp heeft gevraagd.

  Suriname heeft vaak genoeg verzoeken ingediend omtrent levende Surinamers, allemaal afgewezen ofwel genegeerd.

  In dit geval gaat het ook over vliegtuigen. Op schiphol gaat het dagelijks over Surinaamse passagiers, slachtoffers van geestelijk en fysiek vernederingen met alle trauma’s van dien.

  De Surinaamse passagiers op schiphol, zijn vliegtuig slachtoffers, zonder zichtbare lijken maar stukje bij stukje sterft de Surinamer uit in zijn geestesgesteldheid.

  Zelfs bejaarden, kinderen, zwangere vrouwen worden niet ontzien van de vernederingen en schaamteloze, mensonwaardige behandelingen door de witte (Hollandse) douane ambtenaren, security en marechaussee in opdracht van de Nederlandse overheid.

  De omstreden zogenaamde 100% controle die alleen op de Surinaamse passagiers van kracht is vanaf het moment dat het vliegtuig op schiphol arriveert. De witte passagiers mogen op schiphol gewoon vrij rond lopen bij aankomst. Bij de Surinaamse passagiers staat een politie lintje dat crime scene aan geeft. Surinamers o.a. kinderen, vrouwen, bejaarden etc. mogen na aankomst op schiphol zonder toestemming (onderbegeleiding) geen gebruik maken van de (wc)sanitaire faciliteiten.

  En om niet te vergeten de Surinamers die levend verbrand zijn op schiphol.

  De Surinaamse president heeft zelfs zijn bezorgdheid geuit tegenover de Nederlandse minister president en het staatshoofd Hare Majesteit over de mensonwaardige behandeling van Surinaamse reizigers met de Nederlandse nationaliteit c.q. Surinaamse ingezetenen.

  De Nederlandse overheid heeft niet eens gereageerd op de bezorgdheid van de Surinaamse autoriteiten met name president Ronald Venetiaan over de mensonwaardige behandelingen van Surinamers op Nederlands grondgebied.
  Geen vuiltje aan de lucht, Suriname gaat gewoon verder met Holland tot de orde van de dag. Het stikt o.a. van de witte Nederlandse stagiaires en Nederlandse militairen in Suriname.

  En nu dit verzoek van Suriname voor een identificatie, Nederlandse forensisch team, zonder enige vorm van gêne van een klein landje (holland) in de wereld die geen respect heeft ofwel toont voor Suriname c.q. levende Surinamers zowel in Suriname als Nederland (in een precaire situatie).

  Achteraf na zo een verschrikkelijke tragische ramp, geef naast de emotie de ratio de vrije loop.
  Een wake up call van hoe kun je nou (vliegtuig) rampen voorkomen, in dit geval was het een te betreuren ongeluk. Maar er zijn rampen die wij kunnen voorkomen (nationale rampen, burgeroorlog).

  Dit proces (8 dec. proces) is Russische roulette spelen met de samenleving.
  En een nog grotere ramp op ons (Suriname)af roepen. Hopende dat de Surinaamse overheid c.q. justitiële autoriteiten de natie behoeden voor rampen die wij in Suriname kunnen voorkomen. Sranan sa wini. Neks no fout!!!!

  Patriot!!


  Maak melding

 8. Patriot. Jouw stuk is geen rusisch roulette maar en verzameling losse flodders en ongeleide projectielen.

  Neus
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Noso: kom met jouw stuk…..jij zit vaak te lullen en als jij komt is het een kinderverhaal(kinderlijk verstand dat jij hebt)………..rot op dombo.(dorpsgek)


  Maak melding

 9. @Ano-smeer-boeng
  Spiegeltje aan de wand wie is het die alleen maar op de man speelt die nooit inhoudelijke reacties kan schrijven? Ano-smerIG-NO boeng


  Maak melding

 10. Graag zou ik in contact willen komen met
  Evelien Mechiot. Zij was samen met Clio in het onderwijs. Zij waren gedetacheerd in Victoria(distr. Brokopondo)in de jaren 70.
  Wie oh kan mij helpen????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.