Peiling: meeste Surinamers wijzen Nieuw Front af

24

PARAMARIBO, 3 apr – Het merendeel van het electoraat in Paramaribo wijst de grootste coalitiepartner, het Nieuw Front, af. Dit meldt peilingbureau Idos. Ruim zestig procent van de respondenten ziet Nieuw Front-leiders Venetiaan, Sardjoe en Somohardjo liever gaan dan komen. Er is weinig geloof in het vermogen van de regering oplossingen te brengen.

De perspectieven zijn zelfs pessimistisch voor de korte termijn. Zo denkt ruim tachtig procent dat het beleid of slechter of onveranderd blijft. Ruim veertig procent bleek niet in staat wapenfeiten te noemen van de regering. Van alle beleidsprestaties scoorde het asfalteringsproject het hoogst: ruim twintig procent. De veel geroemde economische stabiliteit scoort slechts bij zeven procent van de respondenten.

Onder de jongere kiezers blijkt de NDP van Desi Bouterse verreweg de grootste favoriet. Ruim veertig procent van degenen die voor het eerst zullen stemmen wil op deze partij stemmen in 2010. Ongeveer evenveel ziet de voorgenomen bundeling van de NDP met andere partijen wel zitten. Het Nieuw Front haalt slechts negentien procent. Ruim een vierde deel heeft nog geen keus gemaakt.


24 REACTIES

 1. Wie naar DWT gaat ziet dat er spraken is van een hele grote polarisatie. In veel gevallen zegt circa 50% heel duidelijk nee en de andere 50% heel duidelijk ja. Mogelijk had het onderzoek (ten onrechte en een erntige fout als dit zo was) geen derde optie.

  Ook lijkt het onderzoek geen optie te hebben gehad voor een derde weg. Want laten we eerlijk zijn. Het onderzoek geeft eigenlijk heel duidelijk aan dat de keizers ALLE oud politicy meer dan zat zijn. Dat ze in het geheel geen vertrouwen in geen van alle hebben. Alleen Bosje springt er nog redelij uit. Maar ja zonder goede parlementaire controle, rekenkamer, compabiliteits regels en handhaving, arbeidsethos en maraal bij politicy en abmtenaren en wetgever die dit bekrachtigd wordt dat waarschijnlijk weer graaien.

  Hoe het ook zij. Mij lijkt vooral duidelijk dat de kiezers boven alles een derde weg met nieuwe integere en kundige politicy willen. Weg met Mugabe, graaiers, grootgrondbezitters en de drugsbaronnen. 😉


  Maak melding

 2. ja ja op de dag van de verkiezing stemmen ze allemaal weer owru soesoe hihi.Nu is het geen verkiezing dus paaien ze iedereen met een “mi no o stem front moro” verhaal hopend op een lekkers.


  Maak melding

 3. Het verwonderd me helemaal niet dat het overgrote deel van electoraat het beleid van de huidige regeering Venetiaan afkeurd.,en hem liever zien gaan dan komen., het rammelt van alle kanten. Corrigerend optreden tegen zijn partners kan hij ook niet., en kies eieren voor zijn geld. Venetiaan zit machteloos in de “wurg-greep” van de door hem gekozen partners, en kan geen kant meer op. Het jammerlijke is dat het Volk nu het gelag moet betalen.,maar krijg de rekening wel gepresenterd in 2010. Het zal toch niet zo zijn dat dit wanbeleid “weer” de schuld is van Bouterse en de NDP?.


  Maak melding

 4. wat mij bevreesd aan deze peiling is de grote meerderheid van de jonge kiezers het in bouterse en de ndp ziet zitten is alarmerend betekend dat deze regering de jongeren niet of helemaal niet heeft informeerd over over de wandaden van bouterse en de gevolgen van de revolutie van bouterse mocht het zo zijn dat deze man bouterse weer aan de macht komt in suriname en de kiesers willen dat dan krijgen ze dat maar dan vind ik dat vene en het front daar persoonlijk voor verantwoordelijk voor zijn dit mijn mening over deze peiling


  Maak melding

 5. Schurken als somo en consorten kunnen nu schieten het Surinaamsvolk heeft genoeg van ze
  bij hun ging het om het stelen , reizen, en handtastelijk zijn .somo maakt zich weerop voor richting Curacao,,alsof z,n Nederlands perfect is
  trouwens laat mij het maarin houden.back en nek.


  Maak melding

 6. ben er niet door verrast,het zal mij ook niet verrassen als een paar gasten hier zullen vinden dat alleen ndp-er aan het onderzoek hebben meegedaan.


  Maak melding

 7. Geachte sranan man,

  Alvast van harte gefeliciteerd NDP, DNP, VVV en de toekomstige potentiële coalitie (alliantie) partners.

  Er is nog hoop voor de Surinamers, in het bijzonder de arme Surinamer & het rijke Suriname.

  GOD BlESS rep.SURINAM!

  Sranan sa wini! Er is nog hoop voor de jongeren (Surinaamse kader)de toekomst van morgen!

  Kop, op sranan man niet meer treuren ofwel pessimistische zijn over de toekomst. NDP-DNP nanga din moksi makandra (alliantie) o go wini a strey efoe oen alla malla knapoe na ding se!

  waarachtige surinamers
  Hoe wij hier ook samenkwamen
  Wans ope tata komopo

  Inheemsen, neem (eis/vorder)jou moeder c.q. vaderland terug samen met de overige waarachtige Surinamer.

  God zij met ons Suriname Hij verheft’ ons heerlijk land Hoe wij hier ook samenkwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand Werkend houden we ‘in gedachten Recht en waarheid maken vrij Al wat goed is te betrachten Dat geeft aan ons land waardij

  Opo kondre man oen opo! Sranan gron e kari oen. Wans ope tata komopo
  wi moe seti kondre boen. Stré de f’stré, wi no sa frede. Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede wi sa feti gi Sranan

  Gado de wi fesiman. NDP, DNP naga Gado bless, kisi a grani foe Gado foe de oeng fesi man!

  Neks No ……………………………………………………………………………………I

  Ps. Ik wenst de nabestaanden van de slachtoffers van het vliegramp heelveel sterkte en van harte gecondoleerd, als mede de totale Surinaamse bevolking, heelveel sterkte en gecondoleerd.

  Patriot!


  Maak melding

 8. onderzoek of bevreest; metje bevreesd @du en japi japi,hun dagen zijn geteld,rioolrat du.wallo m… je typ,kieser inplaatst van kiezers,denk jij misschien dat de jongeren niet op de hoogte zijn ,over de Revolutie dong boerikie,denk je dat de jongeren uit de lucht zijn gevallen, als jij,ze hebben zeker ouders gehad.ze hebben jouw advies niet nodig dat moet je aan hun overlaten.voor wie ze willen kiezen,en het is bewezen. het is voorbij……….hahahahaha !!!!!! ga jij ze
  uitleggen mek deng laf ju nanga ju bakba H…….


  Maak melding

 9. in dit geval heb het advies van nummer 1 gevolgd en ik ben de ware tijd gaan lezen dan kom ik tot een voorzichtige conclussie dat de kop van het bericht hier een beetje te voorbarig is en dat komt vaak voor naar mijn bescheiden mening dat julie de dingen een andere drai geven hier ik vrag me af wat de reden daarvan is ???????


  Maak melding

 10. Dit is iets wat ik steeds heb getypt:Praat met de man in de straat inderdaad het over grote deel van de Suri`s zijn deze grabbelaars spuug zat.Dit prentenkabinet zit er niet voor het volk,maar voor hun zelf ,familie en vrienden.

  Maar ik blijf bidden en hopen,dat er eens een JONGE EN DYNAMISCHE WIND ZAL WAAIEN IN SURINAME.
  Weg met die boeven,drugsbaronnen,bankrovers,verkrachters enz.enz.enz.die zich volksvertegenwoordigers noemen tsss.

  no.6 heeft gelijk Venetiaan , Sankokkie en Sardjoe zijn in een wurggreep van Somo en drugsbaron Brunswijk,die eikels.

  DOMBO-DU tik joe ai loekoe,jereh.jouw kompanen in het kwaad zijn niets anders dan een stelletje bedriegers,whawhaaaaaa de jongeren weten alles over de jaren 80 en hebben het door dat Bouta,het goed voor had met Suriname.Wat denk je wel dat ze net zo oerdom zijn als jij????


  Maak melding

 11. Wat mij opvalt in deze peilling is dat de regering van Meneer Venetiaan misschien te weinig investeert in de Jeugd.
  NDP lijkt mij niet de juiste oplossing voor de huidige problematiek in Suriname.
  Wel wat ik moet meegeven aan deze regering is dat het wel bezig is met een positieve economische ontwikkeling, waarbij wel aan de kleine man in de samenleving gedacht moet worden. Geef mensen micro kredieten waarbij ze ook een graantje mee kunnen pikken van bv het toerisme. Meneer Venetiaan zou een delegatie naar landen in Zuid oost Azie moeten sturen, om zo te kunnen zien hoe ze daar met de sociaal minder draadkrachtigen omgaan.

  Eric B.


  Maak melding

 12. 2010 wordt lachen. Een beetje spindoctor kan de NDP aan de langverdiende zege helpen zonder een druppel zweet. Dat is de bijverdienste van de front zelf geweest. Het volk heeft overduidelijk gezegd dat ze Somo en Brunsie niet meer willen in het parlement. Jammer dat ze lijstrekkers zijn anders was dit nog uitgekomen.


  Maak melding

 13. Eric B.,goed punt om te investeren in de jeugd

  “oorzaak en gevolg”

  misschien zou het ook verstandig zijn om een flink aantal Sociaal werkers en psychologen in dienst te nemen om te onderzoeken waar dat verharde- en medogenloze “gedragselement”(schieten en verkrachte) onder sommige crimminele jongeren vandaan komt…inplaats van steeds te verharden met meer politie-geweld…..want als het zo door gaat zal binnenkort het leger de crimminaliteit moeten bestrijden want de gasten zullen zich beter en groter gaan organiseren dan zal het telaat zijn.

  Het zijn trouwens ook s’lands kinderen die vercrmminaliseren en daarna ook weer als wild worden neergeknald.


  Maak melding

 14. wat goedkoop met je excuus no 16 het is geen muziek maken,het is wat typen.iedereen is geraakt,wat er heeft plaatst gevonden,nou dan had de redaktie ook niet moeten reageren
  zij nemen zelf een kiek over jouw domme reacties,zo voelt dat aan.
  je gaat niet kunnen reageren,het is voorbij ken je dat lied?????? hetis voorbij.


  Maak melding

 15. #16,
  Wat let je,kom maar op we zijn nieuwsgierig wat je input is in deze. Deze topic gaat niet over die vliegramp, of kan je ook geen onderscheid maken tussen verdriet en blijdschap?? respect is helemaal niet aan de orde in deze, of toch wel voor de jeugd van Su. enne spietkon.

  Patriot,
  Fawakka, eindelijk weer wat van je te lezen nice!#10.


  Maak melding

 16. Beter zou zijn als suriname de onafhankelijkheid terugdraait en dat suriname een provincie wordt van Nederland net zoals Guyana.

  Wordt het niveau van suriname hoger en zal suriname echt floreren.


  Maak melding

 17. Laat je stem horen aan de partij die bijvoorbeeld Commewijne groot heeft gemaakt. Commewijne’s brug verbinding is goed geworden dankzij die partij. De huidige regering moet gewoon naar huis gaan. Hun hebben surinamers tot schande gegeven.

  Leve srananmans


  Maak melding

 18. @Asoade
  Bosje heeft dde brug gekocht maar ook de schatkist geplunderd.
  De volgende regerign mocht de brug betalen.

  Jij bent zeker zo’n SME die zijn ex met 10 kinderen en een grote schuld laat zitten, en de rekeningen door haar nieuwe vriend laat betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.