Kwakoe Events tekent bezwaar aan tegen besluit

11

Kwakoe Events, de organisator van het jaarlijkse Kwakoe Festival in Amsterdam Zuidoost, tekent bezwaar aan tegen de beslissing van het stadsdeel om het festival in de Bijlmer komende zomer door een ander bureau te laten organiseren. Dat liet voorzitter Henna Lie A Jen Bendanon van Kwakoe Events woensdag weten meldt het ANP.

De organisatie is het er niet mee eens dat de vergunning voor het festival in het Bijlmerpark dit jaar misschien naar Stichting Zomerfestival Amsterdam Zuidoost (SZAZ) gaat. Kwakoe Events heeft tot vrijdag om een bezwaarschrift in te dienen. Het stadsdeel beslist daarna binnen enkele weken of de vergunning definitief niet naar Kwakoe gaat.

Mocht Kwakoe de vergunning definitief niet krijgen, dan wijkt het festival komende zomer uit naar een locatie buiten Amsterdam. Almere is dan een serieuze optie meldt het Algemeen Dagblad.


11 REACTIES

 1. Wakti …. lees ik goed?

  “Mocht Kwakoe de vergunning definitief niet krijgen, dan wijkt het festival komende zomer uit naar een locatie buiten Amsterdam. Almere is dan een serieuze optie meldt het Algemeen Dagblad”

  Dus er is dan nog helemaal geen definitieve beslissing over vergunning verstrekking aan wie dan ook om uberhaupt een festival te organiseren in Amsterdam Zuidoost.

  Over enkele weken wordt het pas duidelijk dus is er nu dus niets gepland. Het wordt mooi!


  Maak melding

 2. Vraagje,

  Waarom gaat het nooit goed met dingen van en door Surinamers? Doen wij het niet goed of worden wij uit jaloezie of iets dergelijks doelbewust door anderen tegengewerkt?


  Maak melding

 3. beter zo Ruim die boevenbende op

  Geef iedereen gelijke kansen met normale tarieven om verkoop te kunnen doen

  Zo krijgt Almere ook mee dimensie


  Maak melding

 4. Van mij mogen ze kwakoe voor goed opdoeken.
  Ik vind het maar niets.Het is een feest voor de creolen.Laat ze iets organisren voor alle culturen.Je ziet er alleen maar creolen lopen meer niet.


  Maak melding

 5. De lokaties Amsterdam en Almere hebben allebei voor- en nadelen.
  Als rasechte inwoner van Almere kom ik in de verleiding om voor Almere te kiezen. Lekker dichtbij voor mij zou je zeggen. Echter is een goede plek toewijzen voor Almere een probleem. Ten eerste heeft de gemeente al een bestemmingsplan gemaakt voor alle bewoonde gebieden of toekomstige woongebieden.Wijziging van het bestemmingsplan zou op bezwaren stuiten van (toekomstige)bewoners. Een alternatief zou de bosachtige gebieden rondom de stad kunnen zijn, echter stuit dat op probleem nummer 2.Namelijk dat deze gebieden slecht of helemaal niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. En daarom heeft Amsterdam hiermee het voordeel dat de huidige lokatie uitstekend betreikbaar is met het openbaar vervoer (trein, metro, bus vanaf Bijlmer CS). Een nadeel van Amsterdam voor bezoekers is dat voor de nabijgelegen parkeergarages betaald moet worden. Een ander nadeel van Amsterdam is dat het te veel noordelijk ligt ten opzichte van de rest van het land, terwijl Almere meer centraler ligt. Voor eventuele bezoekers aan het festival betekent dit een kortere reisroute en gratis parkeren.


  Maak melding

 6. Beno, ben je weleens op het Milan festival geweest in Den Haag???

  Het kwakoe bestuur heeft het aan zichzelf te wijten.
  Ze voeren al jaren een financieel wanbeleid.
  Ze hebben al jaren geen belasting betaald.
  Oprotten met die schurken.

  Ze geven onze surinamers schande.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 7. Het is bijzonder tragisch, dat zoiets is gebeurd. Ik kan mij het tragische gebeuren nog levendig herinneren, toen de heren Faiks en Kapel ook ik de buurt van de Tapanahony omkwamen. Surinamers en in het bijzonder de nabestaanden van harte heel veel sterkte toegewenst met het zware verlies.


  Maak melding

 8. Ook indien sprake is van wanbeleid kan het niet inhouden dat de merknaam Kwakoe aan een andere wordt gegund. Kwakoe is ooit eens klein begonnen en is nu groot geworden. De Gemeente ruikt geld en ziet het als een melkkoe. Beste lezers een dagticket voor de Antilliaanse feesten in Belgie (iets over de grens) kost circa € 40,-. Een ticket voor Kwakoe kost op dit moment € 0,- (zero)

  Men ruikt geld en het wordt tijd dat de trouwe kwakoe bezoeker gaat betalen. Dan heet het geen kwakoe meer en terecht mag dan de naam niet gebruikt worden. Wanbeleid of niet dit is een dirty game. Dan maar een andere stad voor het oude kwakoe beleid.
  Een wanbeleid moet je anders aanpakken en niet mensen beroven van hun ooit eens klein begonnen kwakoe-concept.


  Maak melding

 9. Ik heb me altijd verbaasd over het feit dat de organisatie van het Kwakoefestival jaar op jaar niet uit de schulden kwam. Altijd maar aanmodderen en uiteindelijk bij de Gemeente aankloppen om het saldotekort op te heffen. We kunnen dat als Surinaamse gemeenschap gewoonweg niet steeds weer laten gebeuren en allemaal maar excuses maken. Wij zijn tegenwoordig toch ook een rijke gemeenschap en kunnen best wel een paar euro betalen als entree voor het festival. Dat sommigen hier dan vinden dat Kwakoe Kwakoe niet meer is, die sluiten hun ogen voor de kwalijke kanten van dit gebeuren. Er kijken elk jaar terecht mensen naar uit, maar we schijnen allemaal voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten!

  Nu valt de organisatie over de beveiligings-eisen en de vervuiling op het festival waar het Stadsdeel minimum eisen voor had neergelegd (en waar men ook al die jaren niet aan voldeed). En maar klagen en klagen! Steek je hand eens in eigen boezem en wordt eens volwassen. En vooral “Put your money where your mouth is!”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.