Doden bij vliegtuigcrash Suriname

48

PARAMARIBO, 3 apr – Bij een vliegtuigongeluk donderdag in het oosten van Suriname zijn volgens luchtvaartautoriteiten twintig doden gevallen. Het ging om een binnenlandse vlucht. Een officiële lijst van slachtoffers is nog niet vrijgegeven, maar vermoedelijk zijn acht Brazilianen onder de slachtoffers.

Archief foto Blue Wings
Het toestel met achttien passagiers en twee piloten aan boord was om 16.00 uur opgestegen in Paramaribo en verongelukte ongeveer een uur later bij Benzdorp in Zuidoost-Suriname aan de grens met Frans Guyana. De tweemotorige Antonov AN-28 van de particuliere vliegmaatschappij Blue Wing Airlines deed een landingspoging toen het toestel plotseling omhoog schoot, neerstortte en ontplofte.

Kort na de melding van de crash vertrokken reddingsploegen naar Benzdorp, dat ook de bestemming van de Antonov zou zijn geweest. In de afgelegen regio wordt goud gedolven.

“Ze was een goede pilote, maar it’s all in the game”, zegt de vader van de vrouw die het vliegtuig bestuurde. Zijn zoon, die ook piloot is, was ooggetuige van het ongeval. Kort nadat het vliegtuig in brand gevlogen was, rond elf uur Surinaamse tijd, belde zoon Verkuijl zijn vader op om het droevige nieuws te vertellen:


48 REACTIES

 1. Weer een zwarte bladzij in de Surinaamse luchtvaartgeschiedenis.
  Moge hun ziel in vrede rusten en mijn condoleances naar alle nabestaanden.


  Maak melding

 2. bij het lezen van dit bericht, liepen de ril-
  lingen over mijn lichaam, want iedere dode of gewonde is er één teveel, daarom wens ik een ieder veel sterkte toe in deze moeilijke tijden toe.


  Maak melding

 3. Ik kan het niet geloven.
  Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte en kracht (power) om door te gaan, en hun verlies em verdriet te mogen en kunnen dragen.

  Een rouwende medelander.


  Maak melding

 4. Ik wenst de nabestaanden van de slachtoffers van het vliegramp heelveel sterkte en van harte gecondoleerd, als mede de totale Surinaamse bevolking, heelveel sterkte en gecondoleerd.

  Patriot!


  Maak melding

 5. mijn condoleances gaat uit naar de nabestaanden en familieleden, vrienden.

  ook wil ik hierbij even zeggen dat er wel een beetje negatief wordt gedaan in de media over hun onderhoudt. waarom kijkt de media niet naar de klm , want hun vliegtuigen laten ook vaak te wensen over!


  Maak melding

 6. Foxnews, internationaal, kleine vliegtuig,
  Illegale Bluewing, gouddieven,
  hyena journalistiekenhondenSupremisten azen op jou Suriname.
  Publish, Publish, Publish,
  ieder nieuws brengt heen een stap verder richting vage…vuur.

  Treurig,………!


  Maak melding

 7. Heel veel sterkte toegewenst aan alle nabestaanden. Mogen de here de familie en nabestaanden bij staan op zulke moeilijke momenten. God zij met Suriname.


  Maak melding

 8. Veel sterkte aan de nabestaanden,ik weet hoe zwaar het voor jullie zal zijn,veel sterkte toegewenst
  door de familie Gontrand-Sabajo uit Frans-Guyana


  Maak melding

 9. GEEN WOORDEN.
  GEEN TRANEN.
  IK BEN VERDOOFD.

  MIJN ZWAGER DIE NOOIT WILDE VLIEGEN MOEST GENOODZAAKT TOCH NOG DIE VLUCHT MAKEN.
  DIT HEEFT HEM HET LEVEN ONTNOMEN.
  WAT GING ER IN HEM OM OP HET MOMENT?
  DEZE VRAAG ZAL ALTIJD ONBEANTWOORD BLIJVEN.

  RUST ZACHT LIEVE RAYMOND
  LIEVE FAMILIE….NOGMAALS, WOORDEN SCHIETEN TEKORT.

  AAN ALLE OVERIGE NABESTAANDEN VAN DE SLACHTOFFERS:
  HEEL VEEL STERKTE.


  Maak melding

 10. veel sterkte aan de hele fam.
  het is een zeer trieste zaak.
  maar wij staan en volgen wat er gebeurd.
  alle ongeluk heeft een voordeel.
  maar wij worden wijzer.
  rust zacht …


  Maak melding

 11. Mijn eerste reactie was er een van ongeloof. Toen de werkelijkheid tot me doordrong bleef maar 1 gedachte over: Verschrikkelijk. Mijn oprechte deelneming aan alle nabestaanden.
  Overigens moet ik nog iets kwijt. Op de topic worden er weer broodje-Aap verhalen verkondigd van mensen die nauwelijks benul hebben van hetgeen er gebeurd is. Dat kan als je in Nederland woont en dus geen notie hebt van wat er in Su gebeurt. Ophouden met dat geklets want ik erger me rot aan dat ongenuanceerde gekakel van mensen die voor een deel nog nooit in Suriname zijn geweest!!!!!!
  Hier de feiten: Er zijn 19 mensen omgekomen, waarvan twee bemanningsleden, waaronder de dochter van de directeur van Blue Wings, de pilote van het vliegtuig. Het waren niet allemaal Telesur-medewerkers, maar 10 contractors en 1 Telesur-medewerker. De overigen waren mensen die in het gebied wonen en werken, waaronder een aantal Brazilianen, werkzaam in de goudsector.
  Het vliegtuig heeft een doorstart moeten maken vanwege het feit dat er een ander vliegtuig op de strip stond en heeft bij die manoeuvre de power van een motor verloren en daardoor is overtrokken en neergestort op ongeveer 100 tot 150 meter van de baan. Het is nog de vraag of het een menselijke of een mechanische fout is geweest.
  En of je een fan bent van Brunsie of niet: Hij was persoonlijk aanwezig in Benzdorp om bij de bergingswerkzaamheden daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken en persoonlijk te helpen bij de berging van de omgekomenen. Alle hulde daarvoor. Hij is een heel stuk in mijn achting gestegen.
  En zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Surinaamse luchtvaart is helaas weer bijgeschreven.


  Maak melding

 12. VRESELIJK!

  Daar gaan alle toeristische inkomsten per vliegtuig richting binnenland de komende tijd slinken.

  Zie je Suriname is nog niet toerisme waardig. Infrastructuur zit nog in de pamperfase.

  Waar is mijn TOET-je!? 🙂


  Maak melding

 13. Heel droevig,

  Aan de nabestaanden en de hele surinaamse samenleving heel veel sterkte.

  Moge god aan ieder de kracht geven om deze smartelijke verlies te verwerken

  Alando


  Maak melding

 14. Afschuwelijk!
  Ik wens de nabestaanden van de slachtoffers veel sterkte toe!
  Ik heb zelf ook met Blue Wing gevlogen in 2005 naar het binnenland. Alles is goed gegaan.
  Wat ik niet snap is dat er schijnbaar toestellen de lucht in gaan die niet in orde zijn. Dat kàn toch niet!
  Nu zijn er door nalatigheid doden gevallen!
  En nu het gebeurd is moeten alle vliegvelden in Suriname veiliger worden gemaakt wegens slechte omstandigheden?! Schande.
  Het is weer het oude verhaal; er moet eerst iets vreselijks gebeuren en daarna grijpt men in.
  Onbegrijpelijk.


  Maak melding

 15. Sterkte aan de families van de omgekomenen. Komt ervan als je vliegt met Russisch troep. Deze Antonov toestellen zijn net als alles wat uit Rusland komt…pure troep. Jaarlijks crashen er een aantal van deze toestellen.


  Maak melding

 16. Ontzettend ontstemd ben ik over deze crash.
  Ik hoop dat de autoriteiten gaan inzien dat veiligheid een hot issue is. Veiligheid voorop. Ik hoop dat de regering ook haar verantwoording neem controleer ook alle vliegvelden en vliegtuigen van welk maatschappij dan ook dat gebeurt in Europa toch ook. En wees kordaat vliegtuigen die niet voldoen aan de veiligheidseisen aan de ketting vastleggen al is het een eigen maatschappij. Nogmaals familieleden heel veel sterkte en God zij met u.

  Een ander punt wat mij gisteren opgevallen is dat de landkaart van Suriname volledig in kaart is gebracht met haar betwistgebieden eindelijk en tot mijn spijt zie in de metrokrant dat de twistgebieden weer ontbreken. Ik heb deze met pen ingekleurd het is Surinaams terrein.
  Suriname laat je grenzen internationaal vastleggen.

  Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte.


  Maak melding

 17. Gecondoleerd Suriname en nabestaanden, twee vliegtuigrampen zijn er twee teveel. Ik hoop dat we wat ervan leren voor in de toekomst????


  Maak melding

 18. Mi ati e sari te mi jere den sari njonsoe dis. a wasi fa wi ai e long watra, Masra sabi san Y du. mi condeleri alla brada nanga sisa san lasi wan famiri, mati ofoe sami oktoe.

  krati ini disi moelijk ting.

  Goldfing


  Maak melding

 19. Sterkte aan alle nabestaandenen en de totale Surinaamse bevolking met dit verlies.

  Ik wil dit nog even kwijt: waar slaat de opmerking van Magerehein nou op?? Na zo’n ernstig ongeval zou je wel zinnige opmerkingen verwachten. Kan de redactie van deze site het bericht je niet verwijderen?? het past toaal niet in het geheel (en slaat nergens op)!


  Maak melding

 20. Pae,wat ben je een obeschofte kerel zeg.
  Er zaten geen toeristen in het vliegtuig dus je reactie slaat nergens op,heb je soms geen gevoel in je donder,schaam je.

  Sorry administrator,moest het effe kwijt.


  Maak melding

 21. Allereerst mijn welgemeende condoleances aan alle nabestaanden .Hoe het ook gebeurd is , en ongeacht de oorzaak , het is een ramp en blijft een droevige gebeurtenis.Ik vind het jammer als ik bepaalde reacties lees ,die nergens op slaan , en gevoelloos en respectloos zijn .Dat men het minder erg vind omdat er geen toeristen of Nederlanders aan boord waren , wat een verschrikkelijke foute reacties .Zulke figuren wens je toch het ergste toe .Je kan alleen maar hopen dat de Authoriteiten nu eens wakker zijn geworden en op alle fronten de veiligheid van de mensen eens bestuderen ,en niet alleen op het vlieg-veiligheids gebied. Het is zo druk geworden met allerlei vliegmaatschappij-tjes en eigenlijk zou het vliegveld van Zorg en Hoop reeds lang geleden verplaatst moeten worden , waarbij er geen woonwijken onder de start en landings routes liggen van deze toestellen .Je meot er niet aan denken hoe erg dat weer is als er dan iets fout gaat .Maar ach , over een week is een ieder het vergeten , ook de politiek en de controlerende instanties , en dan leven we gewoon weer verder .Laten we hopen dat deze mensen die nu om het leven zijn gekomen , een ere-plaats in onze samenleving krijgen zodat men niet vergeet wat er deze dag gebeurd is .
  Heel veel sterkte .

  Siegie


  Maak melding

 22. Siegie, jij beledigt mij met je opmerking dat er hier mensen zijn die hebben gezegd dat het ‘gelukkig geen toeristen zijn geweest of Nederlanders’.
  Ik heb hier alle reacties nagelezen en er is niemand die zoiets gezegd heeft!
  Toet; ook Pae heeft dat niet gezegd. Ik heb zijn bericht tenminste zo nìet gelezen.
  Zitten jullie soms weer iets te zoeken?
  Natuurlijk is het vreselijk dat wat er gebeurd is, maar ik vind het erg voor ìeder mens! Ik ben blank, weet je maar ik kan gezond nadenken!
  Mensen die wel zo reageren zoals Siegie suggereert zijn inderdaad ziek in hun bovenkamer.

  Verder vind ik de opmerking van Anton enigzins begrijpelijk > met oude Russische toestellen moet je uitkijken.
  Of het nou Aeroflot heet of het is een toestel van Antonov….die kisten moet je in de gaten houden!


  Maak melding

 23. Jodeci,lees goed wat Pae typt,Pae heeft iets tegen mij omdat ik het toerisme in Suriname promoot,dat vindt ie niet leuk,hij is het die zijn medeleven niet betuigt,maar gelijk over toerisme begint zo respektloos is ie.
  Zelfs dit vreselijk bericht misbruikt ie om mijn naam te typen.

  Nogmaals als ik,iets verkeerd getypt hebt sorry was niet mijn bedoeling.
  Ook aan de familieleden en vrienden van de nabestaanden ,SORRY.GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 24. Toet,

  Beetje doordenken snap je heus wel dat geen enkel toerist zich in de toekomst met Blue wings in hoge sferen willen belanden. Je hersencellen slaapt weer!

  *Does your bell ring???*


  Maak melding

 25. Jodeci,

  Niet getreurd! Die toet heeft een hersencel van het vorige millenium. Zijn foute aanname dat ik geen medeleven kan tonen is zijn eigen pamper bekrompenheid, die denkt de wereld te willen labelen in zwart en wit. Daar tussenin is nog wereldvreemd voor Toet….laat hij lekker “primitief” lang onderzakken in zijn hangmat onder een boom.

  Nu is het een vliegtuig ramp, ondertussen zijn er veel verkeersdoden in DORP paramaribo waar het gros van het volk roekeloos rijden….ook niet hoofdstadsregel waardig.

  🙂


  Maak melding

 26. Ik vind het gebeuren veel te ernstig om kleinzielig te gaan doen en/of met verwijten te gaan strooien.

  Laten we liever compassie tonen en daarnaast constructief naar verbeteringen zoeken.


  Maak melding

 27. Toet,

  De pot verwijt…..
  Het probleem zit in je hersencellen. In jouw fossiele herscencel-programma is er alleen sprake van een monoloog communicatie, een uit een dialoog oogpunt vergt het te veel energie uit je hersencel-programma. Want dat is ook wel logisch, op je fossiele hersencel wordt nooit beroep gedaan op inlevingsvermogen, scherpte en bij-de-tijds-les.

  Dat je hersencel nog riekt van het fascistisch gedrag blijkt wel uit je antwoord! JIJ Toet, bepaalt niet wat goed of fout is! Een ieder heeft recht op een mening. Daarentegen zoek ik geen vrienden hier die met me eens zijn of niet. DAT is niet mijn doel!

  Ik heb een EIGEN mening, of je eens bent of niet Toet. Je zult aan mijn repliek moeten wennen. Want dat is tevens een van je huiswerk, juist ja openstaan voor andere meningen, en geen tegenspraak-fobie op nahouden.

  *You may rest your case, but deep inside it does affect you *


  Maak melding

 28. met grote waardering lees ik de posting van de mensen die zeggen dat bij dit soort gebeuren jij niet gelijk de schuld bij die of andere neer moet zetten dit is iets wat heel suriname aangaat en om op goedkopen manier te willen scoren is laf ,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.