Nieuwe feestdag: ‘Nationale dag van de lach’

24

PARAMARIBO, 1 apr – De Surinaamse overheid heeft na lang beraad de beslissing genomen om toch een extra feestdag in Suriname te introduceren. Tijdens de minsterraad gisteren kwam naar voren dat het om een luchtige feestdag moest gaan, voor iedereen. Omdat 1 april bekend staat om de grappen die gemaakt worden heeft de regering besloten om 1 april uit te roepen tot de jaarlijkse ‘Nationale dag van de lach’.

In een persconferentie die gisteren gehouden werd op het kabinet van de president gaf president Venetiaan aan dat het juist in deze tijden van spanning nodig is om eens stil te staan bij de leuke dingen in het leven. “De boog kan niet altijd gespannen blijven en af en toe moeten we samen met elkaar kunnen lachen” aldus het staatshoofd.

In het hele land zijn er vandaag en komende week feestelijke activiteiten waaronder diverse comedyshows, lach-estaffetes en een voorstelling van het nationaal toneelgezelschap, dat het stuk ‘een lach en een traan’ van Gerrit Baron in Thalia zal presenteren.

Venetiaan na afloop van de vergadering: “we mogen wat vaker met elkaar lachen…”

Bekijk ook:


24 REACTIES

 1. wat gaat deze regering toch voortvarend te werk: nieuwe straatnamen en feestdagen …

  Binnenkort komt er ook een standbeeld van Ronny Brunswijk.


  Maak melding

 2. heel belangrijk het lachen is gezond,dit mag men zeker niet onderschatten.maar mag niet zo zijn dat er alleen op 01 april uitbundig wordt gelachen.
  het welzijn moet eerst aan de mensen gebracht worden zodat deze elke dag van het jaar kunnen lachen.ook de artsen en het verplegend personeel in de gelegenheid wordt gesteld om uitbundig mee te kunnen lachen op het onafhankelijk plein.gebouw dna.


  Maak melding

 3. haha dit wordt lachen hoe wil je dan een land gaan regeren..er zijn al zoveel vrije dagen voor niets…ik weet niet of ze wel bezeffen…hoeveel inkomsten je verliest als je land een dag stil is..en dan denken aan feesten….echt beesten joh hele regering


  Maak melding

 4. Goeie 1 april grap. Wat een timing, precies na 24.00 vannacht.

  Ik hoop niet de de christelijke wereld zal vallen over deze grap. Lachen op 1 april of grappen maken in dit kader is een duivelse aangelegenheid voor Christenen. Maar dat wisten jullie al voor het bedenken van de grap. Misschien toch niet goed gekozen na het vernemen van deze info?


  Maak melding

 5. bij hevige regenval staat alles blank in suriname, kinderen zijn niet goed gekleed en de stad is behoorlijk vervuild enz..
  En dan een vrije dag invoeren geen moer werken moet je om vooruitgang te boeken.
  Vrije dagen zat in suriname.

  Mw. Maayke Boer


  Maak melding

 6. Ik denk dat de aapachtigen in die ons geliefd Suriname regeren, zelf 1 april figuren zijn. De kunnen kun riool tanden dan laten zien.

  BAH!!!!! een commando en………….?


  Maak melding

 7. Hahahaha,
  ik moet eigenlijk mee lachen met deze beslissing … er zijn idd al genoeg vrije dagen in suriname, gezien de veelvuldigheid van religie’s en ik keur dat zeker goed, maar een ‘lach’dag invoeren met betaalde vakantie is nu net niet waar suriname op zit te wachten he … men moet ook werken om vooruit te raken he … wel een mooi initatief maar eerder als alles in het land welvaarender is he …
  Mvg. Ive M


  Maak melding

 8. Echt wel., “Maayke Boer” die “Gasten”., grappiger kan het niet, wat zijn ze toch goed in om de aandacht van de problemen af te leiden. Als de straten blank lopen., en het volk de kantjes aan elkaar moeten vastknopen, dan moet er ook om gelachen worden. Erg.


  Maak melding

 9. dit land heeft zoveel problemen. maar nee, niet dat die vene oplossingen proberen te bedenken, gaan ze onbegrijpelijke dingen doen. zelfs een kind van 10 kan beter het land regeren


  Maak melding

 10. 1 April, een nationale lachdag is okee, tenzij de rest van het jaar dus 364 dagen nationale huil/rouwdagen worden. Daar is naar mijn inziens meer reden voor. Sinds de onafhankelijkheid is er meer kapot gemaakt dan dat er opgbouwd is.


  Maak melding

 11. Lieve President Venetiaan en uw hele kabinet.
  Het introduceren van een extra nieuwe feestdag in Suriname nl “Nationale dag van de lach” hebben wij in Suriname niet nodig , omdat:
  1 Kijk even naar u onbeschofte Ambtenaren die de arme bevolking voor de gek houden , en daarna nog zit te lachen{beter gezegd nog uit zit te lachen}
  2 Kijk even naar u Politie agenten , die misbruik maken van hun macht , en daarna zit te lachen{beter gezegd uit zitten lachen}naar hun slachtoffers.
  3 Kijk even naar u onderwijzers , arme ouders sturen met heel wat pijn en moeite hun kinderen naar school om wat te leren ,en wat doen hun op z’n beurt? ja u raad het al , misbruik maken van het macht ,resultaat kind blijf weg van school. wordt weer massaal gelachen door een groep{beter gezegd
  uitgelachen

  4 Kijk even naar de Ziekenhuizen ,Artsen enz enz enz , houden de patienten voor de gek en daarna massaal zitten lachen{beter gezegd massaal naar die arme patienten zitten uitlachen}

  5 Kijk even naar u , en uw kabinet , die het gehele Surinaamse volk voor de gek houd , en daarn zit te lachen{beter gezegd uit zit te lachen}

  6 OP het laats kijk even naar het gehele bevolking , die mekaar voor de gek houd , en daarna zit te lachen{beter gezegd uit zit te lachen} en zo kan ik nog door gaan .

  Dus beste President , een extra lach dag in Suriname hebben wij niet nodig , want die hebben wij al , wij lachen al 365 dagen massaal met z,n alleen , en dat is gezond nog ook .

  Tot slot beste President , u wordt ook van harte bedankt , want door u genomen moeite kan ik nu ook lachen.

  Daaaaaaaaaaag President…,wetende dat dit een 1 April grap is ,heb ik mijn mening toch serieus gegeven .


  Maak melding

 12. Geachte redactie,

  Toen Ronny Brunswijk werd genoemd als kandidaat-minister voor de functie van ‘Regionale Ontwikkeling’, hebben wij ook velen horen lachen, zonder dat het 1 april was. Echter verdween die lach spoedig toen men vernam dat hij parlementariër zou worden en hij werd het ook.

  Vervolgens werd de gemeenschap weer verrast toen indertijd vernomen werd op het nieuws, dat Paul Somohardjo zich kandidaat zou stellen voor de functie van voorzitter van het Surinaams Parlement.

  Velen hebben wij toen ook zien schaterlachen. Ze kwamen maar niet bij van die “grap”; “dat vond ik een goeie”, horen wij sommigen nog op de lokale radio roepen. Maar achteraf piepten ze anders. Want ondanks dat het ook geen 1 april was, leek het voor velen in Suriname als in het buitenland wel daarop, maar dat bleek achteraf wel anders te zijn.

  En spoedig verdween de lach alweer en ditmaal definitief, toen bleek dat als klap op de vuurpijl, Paul Somohardjo ook nog door het Front tot voorzitter van het Surinaams Parlement gekozen werd, ondanks zijn eerdere veroordeling vanwege het molesteren van een minderjarig meisje tijdens een Missfestival.

  Iedereen werd toen muisstil. Dus waarom zou dit verhaal omtrent de ‘nieuwe feestdag van de lach’, niet waar hoeven te zijn.

  Wat sommigen in Europa kennelijk niet begrijpen is dat vanaf de komst van deze Front regering, de datum 1 april, het gehele jaar door, haast eenmaal per maand in Suriname onofficieel gevierd wordt, vanwege de dingen waarmee de mensen constant mee te maken krijgen. En sommigen kunnen er niet meer om lachen.

  Dus een extra feestdag als deze, uitgeroepen door het Front, zou menigeen in Suriname beslist niet meer verbazen.

  In Suriname lacht men niet zo makkelijk meer, vanwege de zovele verbazingwekkende gebeurtenissen van de afgelopen jaren vanaf de komst van deze Frontregeerders.
  Geloof dat maar.

  Lach hier maar.


  Maak melding

 13. Whawhawhaaaaaaaaa.Administrator,das een goeie.
  Ik begrijp de clue,deze prentenkabinet is echt het lachen waard.
  Heeft me echt aan het denken gezet deze 1 aprilmop


  Maak melding

 14. Wij moeten het heel jaar door blijven lachen. En niet alleen op 1 april. En inplaats van een lachtdag heb ik liever een nationale schoonmaakdag. Geef iedereen een dag vrij om het land schoon te maken van al de troep die over het hele land rondslingert. Maar dat moet immers ook bijgehouden worden. Ook dat moet niet alleen op 1 april. Dan zullen de mensen meer plezier met elkaar hebben en meer lachen.
  MiBoi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.