VS vindt drugsrapport Suriname niet ongunstig

20

PARAMARIBO, 31 mrt – De VS vindt niet dat het recente rapport over drugsbestrijding in Suriname ongunstig uitvalt. Dit zegt de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Thomas Shannon. In tegenstelling tot de Surinaamse justitiële autoriteiten, wordt niets verkeerds gezien aan het rapport. Het is eerder een kwestie van interpretatie.

Volgens Shannon en de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo, Lisa Schreiber-Hughes is het niet de bedoeling geweest kritisch over te komen. “Precies zoals we gemeenschappelijke uitdagingen hebben, hebben we ook gedeelde verantwoordelijkheden en het rapport is niet bedoeld om te bekritiseren, maar om handvatten aan te reiken bij de bestrijding van drugssmokkel”, zegt Shannon.

Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft niet zozeer moeite met de kritiek, als met het waarheidsgehalte. Met name de bewering dat de rechterlijke macht, het leger en de politie gecorrumpeerd zijn, heeft kwaad bloed gezet. “Hoe zouden we zoveel successen bereikt hebben in de strijd tegen de georganiseerde misdaad als dat waar was”, zei Santokhi onlangs.


20 REACTIES

 1. ja ja ja ja,eindelijk hebben de Amerikanen kunnen ontdekken,waar de gecorrumpeerde huizen,Bij de Amerikanen,zal het hun worst wezen wat jou doelen zijn,en wat je opgeruimd hebt,sankkokei,denk je dat ze niet weten wat je allemaal uithaald?????,khankhang zal ze het verteld hebben
  hoe en waarom hij gepost is.denk je hiermee alles opgelost te hebben,maak je borst maar nat,wie de schoen past trekken hem aan.shannon my…………..


  Maak melding

 2. niets mis mee een bevriend land mag altijd kritiek leveren maar een ding moet men niet vergeten dat de brandhaarden die jaren hun gang konden gaan dat je die niet in een paar jaar kan bestrijden in het verleden zat de leiding van het land tot in zijn nek in drugs geef santokhi de tijd hij klaart de zaak wel daar heb ik vertrouwen in . ik ben blij dat je de amerikanen als een stok achter achter de deur kan gebruiken, daarom de reaktie van sommigen die boter op hun hoofd hebben ,


  Maak melding

 3. Big brother is watching you.Another mistake
  Santje and you are out.
  Big brother geeft voorlopig het voordeel van de twijfel.Er moet nog meer gedaan worden.
  Niet de kleine jongens moeten gepakt maar de grote.

  Hank


  Maak melding

 4. @DOMBO du ik denk dat jij, meer dan een kilo boter op je kop hebt en niet druft de zon in te gaan je bent de handlanger van alle
  tijd.dat vergt inderdaad tijd om jouw en je vrienden op te ruimen


  Maak melding

 5. a.u.b inhoudelijk op dit onderwerp ingaan , de feiten zijn de vroegere militaire machthebbers hadden banden met drugs criminelen kijk maar naar de mensen die in het buiteland veroordeeld zijn , het is geen schande dat de drugs criminelen terein proberen te winnen het is wel schande als je niets eraan doet, en als de hoogste (baas) van een land zich inlaat met drugs zaken in die lijn moeten we die kritiek van de amerikanen plaatsen en die anders om .


  Maak melding

 6. Ik ga met je mee Akuba #1.

  sankkokei,denk je dat ze niet weten wat je
  allemaal uithaald?????,khankhang zal ze het verteld hebben
  hoe en waarom hij gepost is

  En ook nog vertellen met wie hij zaken heeft gedaan.


  Maak melding

 7. Zo zit dat Malli,Atan so,anderen gaan ons willen vreten als dit lezen,dat de mensen als jouw en ik niet slapen.Dombo Du is een van ze die zijn pajongwaaiers blijft verdedigen,en zijn gif probeert uit te spuigen aan iemand,die zich niet druk maakt om hem,soso sarry.


  Maak melding

 8. santokhi heeft zich zelf verraden.
  gewetenswroeging heeft hem doen praten met gespleten tong.nu is de tijd aangebroken dat de minister ons de stortingbewijs van de recherche toont van de drug dat in de kofferbak van zijn auto was ontdekt.dus met andere woorden het bewijs martiaal van overdracht aan de narcotica politie recherche.


  Maak melding

 9. Nr.2 je bandje raakt versleten door altijd de zelfde liedje te zingen, nl. de jaren 80.Die is al een gepasseerd station en moeten vooruit kijken anders komen wij geen stap verder. Ik ben een Surinamer en laat mij niet beschuldigen door wie dan ook dat de Rechtelijk- en de Gewapende Machten in de drugs-wereld zitten. Indien dat wel zo is dan moeten “wij” het zelf oplossen, en niet de les laten voorlezen door wie dan ook., zij zijn de grootste “buyers and users” het probleem ligt meer bij hun., dan dat bij ons.


  Maak melding

 10. Kromodenker.
  Je eigen grammefoon is versleten.

  -1- In elk corps vindt je rotte appels zeker als ze slecht betaald zijn daar maken ze zich in de USA niet al te druk over.
  -2- Er lopen in SME nog steeds veel fiuren vrij rond die op internationale opsporingslijsten staan en ook in eigenland voor veel ernstig waaronder drugsgerelateerde zaken berecht moeten worden. Daar maken ze zich in de USA zeer druk over.
  -3- Je logica dat de afnemers alleen schuld treffen raakt kant nog wal en is goedpraten van eigen wandaden. immers bij een diefstal zeg je toch ook niet dat de heler de hoofdschuldige is en de enige die gestraft moet worden. Je gaat ( waarom zou dat toch zijn? 😉 ) weer eens licht zinnig om met de eigen verantwoordelijkheid van de dief en de drugsbaronnen in SME.


  Maak melding

 11. de feiten a.u.b , precies zoals we gemeenschappelijke uidagingen hebben, hebben we ook gedeelden verantwoordelijkheden. dat zeg een bevriende land tegen suriname ik zelf vind dit raport goed en ik sta achter de samenwerking tussen suriname en amerika en niet alleen waneer het mijn uikomt , de zelfde mensen die hier deze rapport misbreuken om deze regering en santokhi in een kwaad daglicht te zetten zijn zeker vergeten dat zij de amerikanen hier hebben uitgemaakt voor duivel en nog meer van dat soort onzin hoe hypocriet kan een mens zijn .


  Maak melding

 12. “Hoe zouden we zoveel successen bereikt hebben in de strijd tegen de georganiseerde misdaad als dat waar was”, zei Santokhi onlangs.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Werkt dit niet op de lachspieren.


  Maak melding

 13. # 10,je hebt groot gelijk met @2 hij leeft in het verleden,zijn longplay zit vol krassen bedoel je,hij verkeert in een eeuwige winterslaap of syndroom van ,80.Alex bedoel je,in de koffer van waswasiepuna,die het zogenaamd onder zijn hoedde hield,.over dit soort verhalen wil @2 niet horen,hij haalt alleen maar goeds aan,en dat ze fantastich werk verrichten.


  Maak melding

 14. DOMBO-DU,weet je dat ,een veroordeelde drugscrimineel(Brunswijk) nog heden ten dage zijn gang rustig gaat,Santkokkie weet dat drommels goed maar die zit zo onder de plak van baas Brunsie,dat ie geen vin kan verroeren,zo bang dat ie is om de GRABBELTON te moeten verlaten,denk je nou echt dat de Amerikanen de jaren 80 bedoelen????
  Kom nou zeg ,whawhaaaa weer een bewijs dat je echt hersensloos bent.
  Aiiii bajaaaaaaa je wordt steeds gekker en gekker.


  Maak melding

 15. Toet duidelijker kan je niet zijn,ik hoop dat hij jouw verhaal begrepen heeft,wie vloog met zijn vliegtuig,dezelfde brunsie:,
  hij had zogenaamd belangstelling,voor de overstroming in het binnenland,neeeeeen!!!! hoor!!! hij zocht een uitweg waar men zijn drugs kunnen loezen, hij zat met een probleem overal water,de sky high,s moeilijk landen klootte voor brunsie .Dus DOMBO du is een delinquent ten aanzien van drugs,hij zal hulp roepen by rewabewa.


  Maak melding

 16. Ik ben geen fan van deze regeering., maar bent wel een Surinamer, vandaar dat ik zei dat je je niet moet laten “knechten”.Lees mijn reactie heel goed en probeer het te begrijpen. Dat onder de “manschappen” van deze regeering ook veroordeelde(n) zijn, dat bij jou ongetwijfeld ook bekend is, laat ik het aan jou over om te oordelen, of die nou goed is of niet @ nr.11.


  Maak melding

 17. de ene heeft het over laten knechten en de andere over een bandtje die versleten zou zijn. die plaat die ik draai is van 28 jaren geleden andere draien hier platen van 300 jaren geleden , nu nog hebben we temaken met de gevolgen van 28 jaren geleden nergens in de wereld heeft men de zaken zo goed op de rails na staatgreep dan in suriname wat dat betreft zijn we een voorbeeld voor de wereld berechtingen vinden plaats dankzij vene , als je als land een samewerking aangaat met een van de grootmacht in de wereld en hulp krijg om jou democratie weer gestalte de geven de rechtmacht weer op orde kan krijgen drugs criminelen aanpakken dan mag je als land dankbaar voor zijn deze zelfde grootmacht stond op het punt om met militaire middelen de orde in suriname te komen herstellen, dus om nu te praten over jou niet te laten knechten is onzin want de hulp word jou aangeboden en nergens lees ik dat amerika suriname de hulp opdringt, wat ik opmerkelijk vind is dat landen die niets van suriname moesten hebben toen we nog leefden onder dictatuur nu wel met suriname samenwerking willen aangaan dat zeg al genoeg .


  Maak melding

 18. Het gaat eigelijk om het drugrapport..
  Vergeet niet dat al die owroe versleten grammafong singie overgebracht kunnen worden op DVD of USB’s en het wordt weer het oude liedje maar dan zonder krassen.
  Zolang de mensen niet gepakt worden die achter het drugstransport zitten zal men niet 100 % achter het rapport zijn.
  Waarschijnlijk moet meer materieel gebruiken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.